x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Victorie URIAȘĂ pentru Simona Halep! Românca a ajuns numărul UNU mondial

Victorie URIAȘĂ pentru Simona Halep! Românca a ajuns numărul UNU mondial

07 Oct 2017   •   11:13
Victorie URIAȘĂ pentru Simona Halep! Românca a ajuns numărul UNU mondial
Sursa foto: Captura digisport

Românca Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Beijing, China, după ce a trecut de letona Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4. Simona, 26 de ani, va fi de luni noul număr 1 WTA, depășind-o pe Garbine Muguruza. Este prima jucătoare din România care ocupă această poziție.

Simona Halep, 26 de ani, va fi, începând de luni, NOUL NUMĂR 1 WTA, depășind-o pe spanioloaica Garbine Muguruza.

Este prima jucătoare din România care ocupă această poziție, fiind, în același timp, cel de-al 25-lea lider mondial WTA!

Simona Halep este cel de-al doilea lider mondial din istoria tenisului românesc la simplu, după Ilie Năstase, care a inaugurat Era Open din fotoliul de număr 1 ATP, în 1973.

Este cea de-a 27-a finală a carierei pentru Simona și a cincea a anului, după Madrid, Roma, Roland Garros și Cincinnati. Adversara de mâine din finala de la Beijing se va decide în meciul Petra Kvitova-Caroline Garcia.

"Cuvintele nu pot descrie ce simt acum. Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Mulțumesc fanilor pentru sprijin. Am făcut meciuri extraordinare. Mulțumesc, China.

Sunt foarte emoționată. Este uimitor. Mulțumesc familiei și echipei mele, Darren, Andrei, Teo. E ziua mea specială" Simona Halep

Simona Halep a jucat perfect în meciul cu Jelena Ostapenko, locul 8 WTA. În primul set, românca a făcut două break-uri, a controlat jocul și schimburile. Simona nu i-a permis letonei să fie agresivă și a pus-o mereu în dificultate.

Setul doi a fost mai echilibrat, Ostapenko reușind un break, dar Simona a fost din nou mai sigură și puternică mental și fizic. Românca a câștigat de două ori pe serviciul adversarei și s-a impus, grație unui serviciu excepțional.

Sursa Gsp

×
Subiecte în articol: simona halep