x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spre infernul basc

Spre infernul basc

29 Noi 2004   •   00:00

Dupa egalul in fata Timisoarei, Steaua isi indreapta atentia catre meciul de maine seara, contra celor de la Athletic Bilbao, ultimul din grupa B a Cupei UEFA. Aseara, in jurul orei 18:30, stelistii au ajuns in Tara Bascilor.

MIHAI IGIROSANU

Delegatia ros-albastrilor a plecat spre Spania direct de la Timisoara. La ora 13:00, un charter a plecat din Bucuresti, fara patronul Gigi Becali, dar cu invitatii sai la bord, luand pe drum trupa lui Walter Zenga, aflata pe aeroportul de pe Bega. La Bilbao, ros-albastrii au ajuns in mijlocul unui conflict deschis, intre clubul Athletic si UEFA, pe tema refuzului forului european ca bascii sa poarte inscriptia "Euskadi", simbolul Tarii Bascilor, pe tricouri.

INVITAT. Desi este suspendat, Daniel Oprita va face deplasarea la Bilbao. Initiativa i-a apartinut antrenorului Walter Zenga, care a dorit sa-i ofere jucatorului sansa de a fi alaturi de colegii sai. Maine seara, pe stadionul "San Mames", pe langa Oprita, din echipa Stelei vor mai lipsi Petre Marin, suspendat, Florentin Dumitru, Sorin Paraschiv si Cristi Ciocoiu, toti accidentati.

PROGRAM. Stelistii s-au cazat la hotelul "Sheraton", un stabiliment de cinci stele, aflat printre cele mai luxoase din Bilbao. Astazi, Zenga va sustine doua conferinte de presa. Una la ora 15:00, pentru presa din Romania, iar alta la ora 20:00, cea oficiala, alaturi de omologul sau de la Athletic, Ernesto Valverde.

CRISTI CIOCOIU A PLECAT, DAR NU VA JUCA
Accidentat la cap in timpul partidei cu "Poli" AEK, atacantul Cristi Ciocoiu (foto stanga) a plecat si el la Bilbao. Jucatorul Stelei a primit o lovitura cu talpa in zona tamplei, fiind transportat la spital, unde i-au fost aplicate cinci puncte de sutura pe o rana deschisa de sapte centimetri. Medicii au hotarat ca Ciocoiu nu poate juca la Bilbao, deoarece starea sanatatii sale nu permite acest lucru. Locul acestuia in lotul ros-albastrilor a fost luat de mijlocasul Lucian Trandafir, de la Steaua II, recent campion national de juniori cu grupa pregatita de Adrian Bumbescu. Desi si-a spart si el capul in meciul de la Timisoara, fundasul Mihai Nesu va merge cu Steaua in Spania.

Iata lotul complet care a facut deplasarea la Bilbao: Hamutovski, M. Tudor - portari; Ogararu, D. Balan, M. Radoi, Ghionea, E. Baciu, Falemi, Nesu - fundasi; Pitu, D. Munteanu, Trandafir, Fl. Lovin, Bostina, N. Dica - mijlocasi; Neaga, A. Cristea, Dinita - atacanti.

SPANIOLI
In tabara spaniolilor, mijlocasul stanga Yeste acuza dureri la spate si e incert. Medicii spera insa in recuperarea lui pana la ora jocului. Un alt fotbalist incert este vedeta Joseba Etxeberria. El a participat la antrenamentul de duminica, dar s-a pregatit doar 45 de minute. "Sper sa pot juca intr-o asemenea partida importanta precum cea cu Steaua", a declarat Etxeberria. Aranzubia si Gurpegui sunt suspendati, primul pentru cumul de cartonase galbene, iar al doilea pentru dopaj.
×
Subiecte în articol: sport