x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Start spre UEFA

Start spre UEFA

de Daniel Stan    |    08 Ian 2008   •   00:00

DINAMO - "Căinii" revin din vacanţă cu moralul ridicat
Campioana incepe de astăzi pregătirea sezonului de primăvară cu obiectivul schimbat in urma parcursului slab din prima parte a campionatului, doar locul 6 şi 14 puncte distanţă de liderul CFR Cluj

DINAMO - "Căinii" revin din vacanţă cu moralul ridicat
Campioana incepe de astăzi pregătirea sezonului de primăvară cu obiectivul schimbat in urma parcursului slab din prima parte a campionatului, doar locul 6 şi 14 puncte distanţă de liderul CFR Cluj

Obişnuitul obiectiv al ultimilor ani, titlul, Cupa Romăniei şi accederea in grupele Ligii Campionilor, s-a indepărtat după o primă parte a sezonului neagră. In acest moment, oficialii au stabilit un obiectiv nou: ocuparea unui loc care să ofere participarea in cupa UEFA.

OPTIMISM. Antrenorul Cornel Ţălnar sună adunarea după vacanţă, astăzi "căinii" urmănd a se reuni la stadionul din Ştefan cel Mare. Surprinzător, de data aceasta nu va fi nici o noutate in lot, conducerea fixănd o altă strategie. "Vom testa şi vom trage linie la finalul perioadelor de pregătire", a declarat administratorul delegat Cornel Dinu, in acelaşi timp şi super-vizorul lui Ţălnar. In ciuda faptului că ocupă doar locul 6, la 14 puncte distanţă de liderul CFR Cluj, dinamoviştii rămăn optimişti dar şi realişti. "Eu cred că locul doi este accesibil şi avem şanse destul de mari să prindem această poziţie, care ne-ar duce in preliminariile Ligii Campionilor. Suntem conştienţi că avem de tras dar avem puterea de a ne reveni", a mai adăugat "Danciugol". După vizita medicală, roş-albii vor continua antrenamentele la Săftica, iar pe data de 16 se va pleca in primul stagiu de pregătire, in Cipru, unde se va sta două săptămăni. Intre 3 şi 15 februarie, "căinii" vor efectua al doilea cantonament, in Turcia.


In probe

După Miroslav Vajs, "căinii" vor testa in perioada de pregătire un alt fotbalist macedonean. Este vorba de Blagoja Todorovski, 22 de ani, un jucător de bandă dreaptă de la formaţia Sileks Kratovo. "Il aşteptăm la reunire pentru că vreau să-l văd la antrenamente. Va merge sigur cu noi in Cipru", a declarat antrenorul Cornel Ţălnar. De asemenea, in probe mai este aşteptat şi sărbul Pavlovici, care s-a mai aflat in atenţia lui Dinamo şi vara trecută.


Contrazicere

Deşi au declarat că nu sunt interesaţi de mijlocaşul Oţelului Galaţi, Janos Szekely, oficialii dinamovişti au demarat negocierile cu gruparea gălăţeană. Există totuşi o problemă, mijlocaşul avănd o ofertă de două milioane de euro de la o grupare de prima ligă din Rusia. "Este adevărat, discutăm cu ruşii", a confirmat preşedintele "oţelarilor", Marius Stan. Dacă ruşii nu vor ajunge la o inţelegere, atunci conducerea campioanei va face o ofertă concretă celor de la Oţelul.


Macedoneanul Todorovski (fundaş dreapta, 22 de ani), sirbul Pavlovici (fundaş dreapta 21) de ani şi fotbalistul Oţelului Galaţi, Janos Szekely (24 de ani mijlocaş dreapta), sint ultimii trei fotbalişti intraţi in atenţia clubului din Ştefan cel Mare. Conform ştirilor TVR, Todorovski este aşteptat in Ştefan cel Mare miine la reunirea lotului roş-albilor.

Negocierile pentru Janos Szekely ar putea demara astăzi, insă numai in cazul in care formaţia rusă care este interesată de serviciile fotbalistului Oţelului Galaţi se retrage de la negocieri.

×
Subiecte în articol: sport