x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Startul s-a dat la tobogane

Startul s-a dat la tobogane

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    05 Iun 2008   •   00:00
Startul s-a dat la tobogane

CORESPONDENŢĂ DIN ST. GALLEN
Între un antrenament şi cî­te­va ore de odihnă, jucătorii echipei naţionale au avut parte şi de distracţie la parcul acvatic de lîngă hotel.

CORESPONDENŢĂ DIN ST. GALLEN
Între un antrenament şi cî­te­va ore de odihnă, jucătorii echipei naţionale au avut parte şi de distracţie la parcul acvatic de lîngă hotel.

Antrenamentul cu porţile în­chi­se de la St. Gallen a fost su­pravegheat de nu­me­roa­se forţe de ordine, care au patrulat vigilente, gonind orice curios rătăcit prin zonă. Şedinţa de pre­gă­tire a du­rat mai bine de două ore, fiind des­tinată, în marea sa majoritate, exersării diverselor strategii de construcţie şi finalizare. Începînd de ieri, tricolorii au început şi ana­liza video a Franţei, urmînd ca pînă la meciul de pe 9 iunie să-i viseze şi noaptea pe Thuram, Abidal, Ribery ori Benzema.

 
RELAXARE. După odihna care a urmat antrenamentului, tricolorii au ieşit pe poarta veritabilei fortăreţe care este Santispark, din Abtwil, hotel înconjurat chiar şi de un gard format, mai nou, şi din sîrmă ghimpată. Ei au traversat strada pînă la SPA-ul care aparţine stabi­limentului, unde sînt cazaţi, şi care include un mare complex co­mercial. În ciuda solicitărilor venite din partea oficialilor FRF şi a celor de la UEFA, reprezentanţii comple­xului nu au interzis accesul publi­cului şi, prin urmare, nici pe cel al presei din România, astfel că ju­cătorii şi, puţin mai tîrziu, se­lec­ţionerul Victor Piţurcă au trecut chiar prin faţa reprezentanţilor mass-media, aflaţi pe terasă. Cristi Chivu, Cosmin Contra, Paul Co­drea, Dorin Goian, Nicolae Dică şi Daniel Niculae au intrat primii în SPA, ei formînd primul grup care a trecut şi prin circuitele sălii de forţă. Restul tricolorilor a efectuat doar masaje de relaxare, după care, mai toţi, surprinzător, s-au bălăcit în piscinele şi toboganele subacvatice ale complexului, acestea din urmă extrem de periculoase pentru integritatea corporală a fiecăruia care se aventurează pe ele. Printre cei mai entuziasmaţi de condiţii a fost starul Fiorentinei, Adrian Mutu, cel care a fost foarte încîntat să se distreze pe unul dintre cele două tobogane cu apă.

 

Obsesia Franţa

Unul dintre cei mai apăsaţi tricolori de miza debutului la Euro 2008 este chiar selecţionerul Victor Piţurcă, despre care oamenii din intimitatea echipei naţionale susţin că nu l-au mai văzut de mult atît de concentrat. De fapt, Piţurcă îşi petrece majoritatea timpului în camera sa de la Santispark Hotel, acolo unde, alături de mîna sa dreaptă, metodistul Dan Apolzan, pune la punct toate detaliile tehnico-tactice ale confruntării cu francezii, de la Zürich. Selec­ţio­nerul urmăreşte foarte atent şi întocmirea casetelor cu meciurile Franţei, pe marginea cărora va analiza şi alături de jucători punctele slabe sau cele forte ale trupei lui Rayomond Domenech. Piţurcă deţine 15 casete cu partidele din preliminarii sau amicale ale “cocoşilor”, din care încearcă să extragă lucrurile care îi pot fi utile pentru anihiliarea vicecampionilor mondiali. Surse din apropierea echipei naţionale susţin că trei dintre jucătorii Franţei care l-au impresionat pe selecţioner sînt fundaşii laterali, Eric Abidal şi Patrice Evra, dar şi mijlocaşul ofensiv Franck Ribery.

 

Marius Niculae, titular

Deşi au mai rămas destule zile pînă la meciul de luni seară, de la ora 19:00, cu Franţa, selecţionerul Victor Piţurcă (foto) s-a decis în două dintre cele trei dileme importante pe care le avea în privinţa primului “11”. Marius Niculae a cîştigat duelul pentru titularizare cu atacantul lui VfB Stuttgart, Ciprian Marica, fapt care explică şi atitudinea extrem de iritată a acestuia din urmă, care a refuzat dialogul cu presa, fiind destul de re­zervat la antrenamente şi în canto­na­­ment. A doua decizie o re­pre­zin­tă titularizarea lui Ga­briel Tamaş, deşi stelistul Sorin Ghio­nea a ma­nifestat o formă foar­te bună în ultimul meci amical cu Muntenegru. În fine, titular în ma­jo­ritatea partidelor din preliminarii, Răzvan Cociş are puţine şan­se de a fi titularizat, principalul mo­tiv fiind acela că face rar faza de­fensivă şi nu este prea puternic fizic pentru duelurile cu nişte ad­versari recunoscuţi prin putere, vi­goa­re şi rezistenţă. Astfel, selec­ţionerul ar putea începe cu un trio median eminamente defensiv: Rădoi, Chivu, Codrea. După Marius Ni­culae, o altă surpriză ar pu­tea-o constitui folosirea din primul mi­nut a stelistului Bănel Nicoliţă, un jucător care poate face faţă mai bine din punct de vedere al rezistenţei şi al vitezei duelurilor cu Ma­louda sau cu Ribery. Cu o ex­cepţie, echipa în meciul cu Franţa ar trebui să arate astfel: Lobonţ – Contra, Tamaş, Goian, Raţ – Rădoi, Chivu, Codrea – Nicoliţă (Fl. Petre), M. Niculae, Mutu.
 

Somn mult

Deşi sînt apţi pentru meciul cu Franţa, situaţia medicală a patru dintre tricolori îi dau du­reri de cap selecţionerului Victor Pi­ţurcă. Dorin Goian are vechi pro­bleme cu spatele, Ma­rius Popa acuză o contu­zie, în vreme ce Gabriel Ta­maş, Cristi Chivu şi Adrian Mu­tu evoluează cu dureri în diferite părţi ale corpului. “O altă pro­blemă este că jucătorii sînt încă destul de obo­siţi. Nu i-am mai văzut de mult dor­mind atît de mult”, ne-a dez­vă­luit unul dintre apropiaţii tricolorilor.

 

Florentin Petre ar putea evolua în liga a treia bulgară

Formaţia la care evoluează tricolorul Florentin Petre (foto), ŢSKA Sofia, nu a primit licenţa pentru sezonul viitor şi riscă să fie retrogradată în al treilea eşalon al Bulgariei. Campioana Bulgariei nu şi-a plătit datoriile către stat şi este în pragul falimentului.

 

Franţa a învins Columbia cu 1-0

În ultimul joc de verificare dinaintea meciului cu România, reprezentativa Franţei a întrecut cu scorul de 1-0, pe “Stade de France” din St. Denis, naţionala Columbiei. Unicul gol al întîlnirii a fost înscris de Frank Ribery, din penalty (’25). “Cocoşii” au evoluat în formula: Coupet – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Ribery (foto stînga) (’76 Nasri), Makelele, Toulalan, Malouda – Benzema (’65 L. Diarra), Henry (’76 Anelka).

×
Subiecte în articol: sport