x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua a dat lovitura!

Steaua a dat lovitura!

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    25 Noi 2007   •   00:00
Steaua a dat lovitura!

Victoria obţinută aseară in faţa rivalilor din Ştefan cel Mare, coroborată cu semieşecul inregistrat de CFR Cluj la Bistriţa, reduce la 12 puncte handicapul care-i separă pe "roş-albaştrii" de liderul clasamentului.

STEAUA - DINAMO 1-0 - Meciul a fost Intrerupt de patru oriÂ


Victoria obţinută aseară in faţa rivalilor din Ştefan cel Mare, coroborată cu semieşecul inregistrat de CFR Cluj la Bistriţa, reduce la 12 puncte handicapul care-i separă pe "roş-albaştrii" de liderul clasamentului.

Disputa din Ghencea a fost caracterizată de noi gesturi reprobabile ale suporterilor celor două echipe. Dinamoviştii s-au ciocnit cu forţele de ordine in afara stadionului, iar apoi, impreună cu steliştii, au determinat intreruperea partidei in trei rănduri, aruncănd cu fumigene şi torţe pe teren.

Â

INCIDENTE. Prima oară, fanii Stelei şi cei ai lui Dinamo şi-au dat in petec inaintea startului partidei. Deranjaţi de faptul că un grup de fani ai "roş-albaştrilor" au scandat lozinci impotriva echipei lor favorite, susţinătorii lui Dinamo, care se deplasau spre stadion flancaţi de jandarmi, au sărit la bătaie. Mai multe maşini care erau parcate in locul in care s-au ciocnit cele două galerii au fost avariate. Separat de războiul cu fanii dinamovişti, steliştii s-au răfuit şi cu forţele de ordine. "Fanii Stelei au aruncat in jandarmi cu bucăţi de asfalt, iar de la etajele superioare ale blocurilor au fost aruncate obiecte casnice", a confirmat purtătorul de cuvănt al Jandarmeriei Bucureşti, sublocotenentul Marius Militaru. Nouă dintre suporterii turbulenţi au fost arestaţi provizoriu şi duşi la Secţia 22, aceştia riscănd să se aleagă, in afară de o amendă usturătoare, cu dosare penale.

MECI. O dată ajunşi pe stadion, fanii şi-au continuat "recitalul". Din cauza torţelor şi a fumigenelor aprinse şi aruncate apoi in teren de cele două galerii, arbitrul Alexandru Deaconu a fost nevoit să intrerupă meciul de trei ori in prima sa parte, in minutele 2, 7 şi 12, ultima oară jocul reluăndu-se abia după 5 minute, şi o dată pe final. Altfel, cea mai importantă ocazie a primei reprize i-a aparţinut stelistului Dică, care a lovit transversala cu o lovitură de cap (’24). In partea a doua a partidei, "roş-albaştrii" au forţat deschiderea scorului, in timp dinamoviştii au preferat arma contraatacului. Succes au avut elevii lui Marius Lăcătuş, Neaga inscriind din colţul careului mic unicul gol al partidei (’67). In urma acestui rezultat, "roş-albaştrii" mai pot spera la titlu, in timp ce Dinamo a ieşit aproape complet din calcule.

Â

florin.gongu@jurnalul.ro

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

Â

,,Aceştia nu sunt suporteri, sunt terorişti. Am vorbit cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi am vrut să golim stadionul, dar sunt om politic şi mi-am dat seama de consecinţe"

Dumitru Dragomir preşedinte LPF

×
Subiecte în articol: sport