x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Atmosfera incordata, imagine sifonata

Steaua - Atmosfera incordata, imagine sifonata

de Florin Gongu    |    04 Aug 2006   •   00:00

Steaua a trecut lejer de campioana Sloveniei, pregatindu-se acum pentru meciurile cu Standard Liege. Din pacate, izbucnirile nervoase din sanul echipei fac ca performanta sportiva sa treaca in plan secund.

SCANTEIA. De la Carlos a pornit tot scandalul de miercuri seara
Steaua a trecut lejer de campioana Sloveniei, pregatindu-se acum pentru meciurile cu Standard Liege. Din pacate, izbucnirile nervoase din sanul echipei fac ca performanta sportiva sa treaca in plan secund.

La incalzirea dinaintea partidei, portarul Carlos a suferit o entorsa la glezna stanga, fiind inlocuit in ultima clipa cu Cernea. Portughezul a luat loc pe banca, in postura de rezerva.

INCIDENTE. La pauza, Carlos a ramas pe banca. Fotoreporterul cotidianului Gazeta Sporturilor, Alex Nicodim, acreditat oficial de club la partida, in virtutea profesiei sale, a inceput sa-l fotografieze pe portar. Conform ziaristilor de la Gazeta, Carlos s-a enervat, s-a ridicat de pe locul lui, a injurat pe romaneste si l-a agresat pe fotoreporter, lovind cu pumnul peste aparatul de fotografiat, care a cazut. Conform surselor apropiate portarului stelist, acesta ar fi permis sa i se faca sapte-opt fotografii, dupa care ar fi pus scaunul pe care-si sprijinea piciorul in fata fotoreporterului, atentionandu-l: "Finish!". Cert e ca la putine momente a aparut managerul Mihai Stoica, si el vizibil iritat, care i-ar fi injurat pe toti ziaristii de la Gazeta Sporturilor aparuti in zona.

DEBUT BUN. Israelianul Saban l-a multumit pe Olaroiu la prima sa aparitie in tricoul ros-albastru

COMUNICAT. Este un nou episod negativ dintr-o serie ce pare interminabila, in care violenta, atat verbala, cat si fizica, este la Steaua la ea acasa. Dovada si comunicatul de ieri al FC Steaua, prin care Mihai Stoica ataca: "Daca s-ar decerna un titlu mondial la SERVILISM, distinctia i-ar reveni Redactorului Sef al gsp", facand trimitere la "numitul" Catalin Tolontan. De altfel, Mihai Stoica este convins ca Gazeta Sporturilor duce o campanie impotriva Stelei si ca "prin minciunile pe care le publica, Tolontan jigneste suporterii Stelei".

REACTII. Dupa meci, antrenorul Cosmin Olaroiu nu credea ca portarul ar fi putut face un asemenea gest, dar a admis ca "poate a fost provocat, ca de obicei". Tot pe o linie ambigua a mers si patronul Gigi Becali: "Asta-i problema lui, dar fiecare doarme asa cum isi asterne. Eu nu pot sa-i fac educatie lui Carlos la varsta asta", fara sa precizeze daca va lua vreo masura. Ieri, Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a comentat: "MM Stoica este nervos cu nervii in ultimul timp. Sa-i dea cineva un rudotel".

GIGI BECALI A JIGNIT O ZIARISTA
Incercand sa-si scuze angajatii dupa scandalul de la meciul cu Gorica, Gigi Becali nu s-a mai putut stapani si a izbucnit cand o jurnalista de la Antena 1 l-a intrebat daca va renunta la serviciile managerului general. "Te rog frumos, am o rugaminte si eu... daca ai atata obraznicie sa ma enervezi, te rog sa pleci. Adica spun ca e manipulare si tu insisti, cine esti tu, esti chiar atat de desteapta? Esti cea mai proasta dintre toate. Pleaca!", a spus Becali, dupa care si-a continuat tirada. "Antena 1 si Gazeta Sporturilor vor doar scandal. Toata presa lui Voiculescu intoxica lumea. Trebuie sa-i confiste averile, sa dea trustul in alta parte. Antena 1 si Gazeta Sporturilor trebuie desfiintate", a declarat Becali.

IN TOATA LUMEA
Evenimentele in care a fost implicat Carlos au facut ieri inconjurul lumii prin intermediul agentiilor de presa, afectand serios imaginea Stelei. Prestigiosul ziar britanic The Guardian a preluat de la agentia de presa Reuters stirea ce relata lovitura aplicata de portarul Carlos fotoreporterului Gazetei Sporturilor. "Portarul portughez al echipei Steaua, Carlos Fernandez, a stricat aparatul foto al unui fotoreporter in timpul mansei secunde a celei de-a doua runde preliminare, impotriva formatiei slovene NK Gorica", scrie si The Guardian. "Luna trecuta Carlos a acuzat jurnalistii romani, sustinand ca au o «atitudine ostila» impotriva sa, deoarece este strain. Jucatorii Stelei si-au exprimat sustinerea fata de portar, refuzand sa mai discute cu presa in ultimele trei saptamani", aminteste publicatia britanica. Incidentul a fost relatat si de Fox Sports din Australia, cu ajutorul agentiei de presa Agence France-Presse. Gestul lui Carlos a ajuns si in Africa de Sud, prin site-ul SuperSoccer, dar si in Portugalia, prin intermediul ziarului MaisFutebol.

RESPECTATI IN BELGIA
"Felicitari Stelei si succes in continuare! Este dificil sa bati o echipa ca Steaua, mai ales ca Gorica este o formatie in reconstructie. Steaua este foarte puternica si are sanse mari sa ajunga in grupele Ligii", a apreciat dupa meci Pavel Pinni, antrenorul slovenilor. "Trebuie sa tratam la fel si campionatul, si Liga Campionilor. Avem acest lot si trebuie sa ne descurcam cu el. E posibil sa mai facem achizitii", a precizat Cosmin Olaroiu. "Rendez-vous cu Steaua", a titrat ieri cotidianul belgian Le Soir, care reaminteste ca echipa romana a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986. "Pe campioana Romaniei va trebui s-o elimine Standard pentru a lua jack-potul", a scris si La Derniere Heure.

LIGA CAMPIONILOR - TURUL 3 PRELIMINAR
  • Spartak Moscova (Rusia) - Slovan Liberec (Cehia)
  • Sahtior Donetk (Ucraina) - Legia Varsovia (Polonia)
  • Salzburg (Austria) - Valencia (Spania)
  • Levski Sofia (Bulgaria) - Chievo (Italia)
  • Hearts (Scotia) - AEK Atena (Grecia)
  • TSKA Moscova (Rusia) - Ruzomberok (Slovacia)
  • AC Milan (Italia) - Steaua Rosie Belgrad (Serbia)
  • Galatasaray (Turcia) - Mlada Boleslav (Cehia)
  • Standard Liege (Belgia) - Steaua (Romania)
  • Austria Viena (Austria) - Benfica (Portugalia)
  • Dinamo Zagreb (Croatia) - Arsenal (Anglia)
  • FC Copenhaga (Danemarca) - Ajax (Olanda)
  • SV Hamburg (Germania) - Osasuna (Spania)
  • Dinamo Kiev (Ucraina) - Fenerbahce (Turcia)
  • Liverpool (Anglia) - Maccabi Haifa (Israel)
  • OSC Lille (Franta) - Rabotnicki (Macedonia)

  • Turul va avea loc la 8/9 august, iar returul la 22/23 august.

    DORINTA
    "De acum, am emotii mari. Sa dea Dumnezu sa avem la Liege acelasi rezultat ca la Gorica, sa ne vedem la 23 august, seara, sa fim relaxati si apoi sa mergem la Golden Blitz cu domnul presedinte Traian Basescu"
    Gigi Becali, patron FC Steaua
    AVERTISMENT
    "Comisiile specializate ar trebui sa-si faca datoria, nu mai merge cu asemenea manifestari. Cred ca n-o sa mai fie tolerate asemenea iesiri. Steaua e mai buna decat Standard, numai sa nu faca iar vreo greseala"
    Dumitru Dragomir, presedinte LPF
    ×
    Subiecte în articol: sport steaua carlos gazeta sporturilor