x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua – CFR - Este seara decisivă

Steaua – CFR - Este seara decisivă

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    01 Mar 2008   •   00:00
Steaua – CFR - Este seara decisivă

Aproape 25.000 de fani ste­lişti vor asista mâine seară la meciul care poate decide soarta titlului. Lucrurile sunt simple. Steaua are doar varianta victoriei, în caz contrar, CFR-ul putându-se considera campioană a României.

Aproape 25.000 de fani ste­lişti vor asista mâine seară la meciul care poate decide soarta titlului. Lucrurile sunt simple. Steaua are doar varianta victoriei, în caz contrar, CFR-ul putându-se considera campioană a României.

 

Confruntarea din Ghencea se anunţă regalul actualului sezon din Liga 1, ur­mând a pune faţă în faţă cele mai valoroase loturi. Va fi şi ciocnirea celor mai reuşite campanii de transferuri. Jose “Pepe” Moreno, Andres Mendoza şi Dayro Moreno, de partea Stelei, Lars Hirschfeld, Mikael Dorsin sau Christian Fabbiani, de partea ardelenilor, fiind cei mai importanţi jucători străini care au jucat în prima ligă.

 

CONCENTRARE. “Sper ca miza jocului să nu conteze foarte mult în evoluţia jucătorilor noştri. Totuşi, avem jucători de valoare, cu experienţă, care au jucat foarte multe meciuri de acest gen. Nu avem voie să facem paşi greşiţi. Sunt sigur că, dacă vor fi concentraţi, determinaţi, prin valoarea lor, rezultatul nu ne poate fi decât favorabil”, a decla­rat ieri antrenorul Stelei, Ma­rius Lăcătuş. “Atitudinea, concentrarea de la antrenamente mă fac să cred că vom scoate un rezultat po­zitiv. Trebuie să treacă peste acest lucru, sper să aibă evoluţii bune pe viitor. Cunoaştem atuurile clujenilor, nu cred că sunt foarte multe de ascuns la cele două echipe, depinde de ziua pe care o prindem. Dacă vom pierde în faţa CFR-ului, pentru noi s-a închis campionatul. Doar o minune sau, vorba lui Gigi, doar Dumnezeu mai poate lua campionatul”, a mai completat “Fiara”.

 

 

ÎNCREDERE. De partea cealaltă, antrenorul liderului CFR Cluj, Ioan Andone, a prefaţat destul de optimist meciul din Ghencea. “Steaua este mai puternică decât în turul campionatului, pentru că revin Rădoi şi Ghionea, la care se adaugă şi cei trei străini, Dayro Moreno, Pepe Moreno şi Andres Mendoza. La noi, începutul este întotdeauna mai greu, aşa s-a întâmplat şi vara trecută. Probabil vor fi maximum trei schimbări faţă de meciul cu Universitatea Craiova. E clar că vom marca în Ghencea, acum să vedem şi ce formulă vor adopta ei. Şi cred că vor fi două schimbări în echipa lor faţă de meciul trecut de campionat”. Andone l-a atacat şi pe preşedintele executiv al Stelei, Valeriu Argăseală: “Eu am fost un jucător dur, darbăieţilor le cer să fie fair-play. Aşa a fost şi Lăcătuş, la fel ca mine.Argăseală a fost un tuşier care ştia doar să ridice steagul şi nu e important pentru mine ce zice el”. Preşedintele clujean Iuliu Mureşan a spus: “Dacă vom câştiga duminică în Ghencea, două săptămâni voi face chef. În acest caz, 70% vom fi cam­pioni. La începutul campionatului nici nu ne gândeam să avem un avans de 12 puncte în faţa Stelei înaintea meciului direct”.

 

florin.gongu@jurnalul.ro

mihai.igiroşanu@jurnalul.ro

 

 

 

 

Trică se teme de atmosferă

 

 

Fostul stelist Eugen Trică se pregăteşte de revenirea în Ghen­cea: “Toată lumea ştie ce atmosferă extraordinară şi ostilă este în Ghencea, iar publicul va fi al 12-lea jucător pentru Steaua. Pu­blicul e un atu pentru echipa gazdă, dar nu ne e frică de Stea­ua, pentru că suntem obişnuiţi cu presiunea”. Mijlocaşul a mai precizat că nu ştie la ce să se aştepte din partea fanilor. “Cred că ar trebui să mă aplaude, dar probabil o să fiu huiduit”. Atacantul clujenilor, argentinianul Fabbiani, a ţinut să clarifice situaţia dintre el şi stelistul Moreno: “E o min­ciună ce s-a scris în ziare, pentru că nu am spus niciodată că îi rup picioa­rele lui Pepe. Eu sunt jucător de fotbal şi cel mai important este să câştigăm meciul de duminică, asta contează”. “Până acum fotbalul a fost bolnav, acum e în convalescenţă. Ne temem de Steaua, e un meci de 1, X sau 2. X nu îl vrea nici o echipă şi de aceea cred că va fi un meci deschis şi frumos. Dacă vom câş­tiga dumi­nică în Ghencea, două săptămâni voi face chef. În acest caz, 70% vom fi cam­pioni. La începutul cam­pio­na­tului nici nu ne gândeam să avem un avans de 12 puncte în faţa Stelei”. Antre­no­rul Ma­rius Lă­că­tuş a făcut şi un apel la fanii Ste­lei: “Prezenţa domnului Mureşan pe banca teh­nică nu poate decât să incite su­por­terii la violenţă. Asta îşi do­reşte, o reac­ţie negativă a fanilor noştri la adresa lui, iar asta poate atrage suspendarea terenului nostru, ţinând cont că suntem recidivişti. Le cer suporterilor să încurajeze echipa şi să-l ignore pe Mureşan”.

×
Subiecte în articol: sport