x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Dinamo - Derby-ul răniţilor

Steaua - Dinamo - Derby-ul răniţilor

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    24 Noi 2007   •   00:00
Steaua  -  Dinamo - Derby-ul răniţilor
Sursa foto: Cristi Preda/

Cele mai galonate echipe ale fotbalului romănesc se vor confrunta in această seară, de la ora 20:30, in derby-ul istoric şi tradiţional. Aflate intr-un moment de criză, Steaua şi Dinamo mizează aproape totul pe acest meci.

Cele mai galonate echipe ale fotbalului romănesc se vor confrunta in această seară, de la ora 20:30, in derby-ul istoric şi tradiţional. Aflate intr-un moment de criză, Steaua şi Dinamo mizează aproape totul pe acest meci.

Dacă inaintea precedentelor ciocniri conducătorii celor două echipe se intreceau in a promite prime-record pentru a-şi motiva jucătorii, acum ei au trecut la ameninţări şi ultimatumuri.

TENSIUNE. Consideraţi intr-un ultim raport al Jandarmeriei drept cei mai violenţi suporteri din Romănia, fanii Stelei şi-au anunţat deja favoriţii că nu acceptă decăt victoria in faţa rivalilor, astfel că măsurile de securitate vor fi extrem de severe la stadionul din Ghencea. Conducătorii celor două cluburi par a fi şi ei la capătul răbdării. Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat ieri: "Nu am stabilit nici o primă in caz de victorie, pentru ce? Nu mai iau nici o primă pănă nu fac rezultate. Au salarii, sute de mii de euro in cont, le ajunge". De partea cealaltă, preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, a spus: "De rezultatul acestui meci depinde rămănerea in lupta pentru titlu, dar şi investiţiile din iarnă sau multe alte lucruri". De asemenea, tradiţionalul război al declaraţiilor a fost ca şi inexistent.

CONFLICT. Partida va prilejui şi o primă confruntare intre foştii colaboratori italieni de pe banca Stelei, actualul dinamovist Walter Zenga şi stelistul Massimo Pedrazzini. După ce Zenga işi acuzase fostul prieten de trădare pentru că a acceptat să revină singur in Ghencea, Pedrazzini a răspuns ieri: "Walter Zenga este un mincinos. Eu i-am spus in faţă motivele pentru care nu mai vreau să lucrez cu el. Nu am trădat pe nimeni. Pănă la urmă, el şi o persoană de lăngă el au trădat increderea şi respectul faţă de mine". Steaua are căteva probleme de lot, Nicoliţă şi Rada fiind incerţi, in timp ce Victoraş Iacob, accidentat joi, va sta cel puţin două săptămăni. Primii doi au şanse să apară in echipa de start pentru meciul de diseară.

Stadionul va fi plin

Steaua a anunţat ieri că pănă joi seară vănduse aproximativ 9.900 de bilete pentru derby-ul cu Dinamo. Acestea se adaugă celor aproximativ 5.000 de abonaţi ai "roş-albaştrilor" şi celor 1.220 de suporteri dinamovişti, conform protocolului. Avănd in vedere că vănzarea a continuat şi ieri, dar va continua şi astăzi, organizatorii estimează că in tribune se vor afla peste 20.000 de suporteri. Deoarece meciul este considerat unul de risc maxim, ora de inchidere a caselor in ziua partidei va fi anunţată ulterior.

×
Subiecte în articol: sport