x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Dinamo - Linişte inaintea derby-ului

Steaua - Dinamo - Linişte inaintea derby-ului

de Mihai Igirosanu    |    Daniel Stan    |    20 Noi 2007   •   00:00
Steaua  -  Dinamo - Linişte inaintea derby-ului
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Săptămăna derby-ului Steaua - Dinamo a inceput liniştit, fără tradiţionalele declaraţii războinice. De vină poate fi şi situaţia precară pe care cele două rivale o au in clasamentul Ligii 1.

Săptămăna derby-ului Steaua - Dinamo a inceput liniştit, fără tradiţionalele declaraţii războinice. De vină poate fi şi situaţia precară pe care cele două rivale o au in clasamentul Ligii 1.

Partida Steaua - Dinamo, din etapa a 16-a Ligii I, va avea loc sămbătă, de la ora 20:30, şi va fi televizată de Kanal D. Inaintea acestui meci, Dinamo se află pe locul 5, cu 26 de puncte, iar Steaua ocupă poziţia a 7-a, cu 25 de puncte, dar cu un joc mai puţin disputat.

OPTIMISM. "Sunt optimist, am incredere in băieţii noştri şi sper că vom reuşi să scoatem un rezultat bun in faţa Stelei. Cănd spun acest lucru mă bazez pe valoarea lotului nostru, care cred că poate face meciuri mari. Acum nu mai contează locul pe care ne aflăm, contează doar să batem Steaua. Intr-un campionat intreg, cele mai importante victorii sunt in faţa Stelei", a declarat unul dintre acţionarii "căinilor", Vasile Turcu. De asemenea, oficialul dinamovist a mai adăugat şi ce inseamnă o victorie in Ghencea in acest moment pentru gruparea din Ştefan cel Mare. "O victorie ar mulţumi suporterii şi ne-ar aduce liniştea de care avem nevoie pentru a pregăti un retur in forţă", a comentat Turcu.

CONFIRMARE. Referitor la situaţia antrenorului Walter Zenga, Vasile Tucu a adăugat că soarta italianului nu depinde de rezultatul din derby-ul cu Steaua. "O victorie cu Steaua nu l-ar reconfirma pe Zenga, fiindcă nu e nevoie de o reconfirmare. Ce, a fost demis ca să fie reconfirmat? Zenga este antrenorul lui Dinamo, are un contract, toate lucrurile sunt clare", a conchis acţionarul. De partea cealaltă, antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, pregăteşte derby-ul doar cu jumătate de echipă, avănd mulţi jucători plecaţi la acţiunile loturilor reprezentative. Unul dintre ei, nigerianul Emeghara, a bifat prima selecţie in naţionala ţării sale, in meciul cu Australia, pierdut cu 0-1, fiind anunţat titular şi la meciul de măine, cu Elveţia.

Transferuri

Referitor la posibilul transfer in Ghencea a atacantului argentinian Jose Sand, managerul sportiv al "roş-albaştrilor", Adrian Ilie, a declarat că momentan echipa are nevoie de jucători de bandă stăngă. "In ultimul timp am urmărit mai mulţi fotbalişti de acest profil. Pot spune că toţi sunt străini. Nu ştiu ce să zic de argentinianul Sand, nu l-am văzut evoluănd. Nu putem face un transfer dacă nu urmărim jucătorul", a declarat fostul internaţional. Altfel, la casele arenei din Ghencea s-au pus in vănzare biletele pentru derby-ul Steaua - Dinamo, preţul tichetelor fiind de 5 RON la peluze, 10 RON la tribuna a II-a, 20 RON la tribuna I, 50 RON la tribuna 0 şi 100 RON la fotolii.

Incertitudine

Un alt jucător cu probleme medicale, fundaşul central Radu Ştefan, urmează un program de recuperare după accidentarea suferită in meciul cu Rapid, prezenţa lui in derby-ul cu Steaua, programat sămbătă in Ghencea, fiind incertă.

"Momentan spun doar că nu sunt incă apt in totalitate. Urmez un program separat şi abia spre sfărşitul săptămănii voi afla dacă pot evolua in Ghencea. Eu imi doresc enorm să joc", a declarat apărătorul dinamovist.

A revenit Ianis Zicu

Accidentat grav in prima manşă a partidei cu Lazio Roma, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Ianis Zicu a fost operat la un spital din Belgia, iar luni a revenit in ţară, după ce a urmat perioada de refacere la Bologna. Atacantul dinamovist, care a suferit o entorsă la genunchi, s-a antrenat ieri alături de o parte a coechipierilor săi, insă a făcut-o separat, cu preparatorul fizic Luciano Torri. De altfel, doctorii italieni i-au transmis că totul este perfect din punct de vedere medical, dar abia din luna ianuarie a anului viitor se va putea pregăti normal. "E un jucător pe care mă bazez, pentru că este ca şi copilul meu. Să sperăm că a terminat cu problemele de sănătate şi abia aştept să-l revăd in teren, din retur. Este un talent innăscut şi ne va ajuta mult", a declarat unul din acţionarii "căinilor", Vasile Turcu. Antrenorul Walter Zenga nu a avut la dispoziţie decăt nouă jucători, ceilalţi, exceptăndu-i pe cei aflaţi la loturile reprezentative, pregătindu-se la sala de forţă.

×
Subiecte în articol: sport steaua dinamo steaua dinamo