x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Steaua e viata mea"

"Steaua e viata mea"

03 Noi 2004   •   00:00

Steaua decoleaza in aceasta dimineata spre Parma. Parca programata cu precizia unui ceasornicar, revenirea capitanului Mirel Radoi, dupa doua luni de absenta, a cazut cum nu se putea mai bine.

MARIAN STEFAN, IONUT PADURARU

FIDEL. Cand s-a pus problema sa plece in strainatate, Radoi a preferat sa ramana la Steaua
Mirel si-a facut incalzirea duminica, in compania lui FC National, urmand ca maine seara sa-si reia locul in centrul defensivei steliste, ca o pavaza in fata anonimilor atacanti parmegiani. Anonimi pentru ca presa peninsulara a acreditat ideea ca Parma va juca impotriva Stelei cu echipa a doua.

RECORD. Invitat luni seara la emisiunea radiofonica "Tribuna Zero" de la Europa FM, capitanul stelistilor a fost asaltat de telefoane. Prezent impreuna cu sotia sa, Viviana Florescu, Radoi a doborat recordul emisiunii, dialogand intr-o ora cu 18 ascultatori. "Mi-a fost greu in tribuna timp de 70 de zile. Singurul moment cand am avut emotii cu National a fost atunci cand, dupa ce am ratat penalty-ul, tot stadionul a scandat numele meu. Atunci m-am simtit mandru si indreptatit sa declar ca nu as vrea sa plec niciodata de la Steaua, pentru ca aceasta echipa este viata mea", si-a inceput Mirel dialogul. A atins, firesc, si meciul cu Parma, simtindu-se un ton foarte optimist: "Ar fi un avantaj pentru noi ca Parma sa nu joace cu rezervele, pentru ca jucatorii din echipa a doua sunt mai ambitiosi si vor sa demonstreze ca au valoare de primul 11. Daca ne facem jocul nostru, ne vom intoarce cu trei puncte de la Parma", a mai spus Radoi.

DESTAINUIRI. Mirel este foarte iubit in Ghecea. "Nu-l dau nici pe 8 milioane de dolari", declara mai deunazi patronul Stelei, Gigi Becali. Si s-a tinut de cuvant. Presedintele executiv, Mihai Stoica, a recunoscut luni seara la "Fotbal Cafe", pe National TV, ca dupa meciul cu Dinamo, din aceasta editie de campionat, Lazio a dorit sa-l achizitioneze pe Radoi, facand o oferta concreta. "Daca s-ar fi concretizat, ar fi fost cel mai mare transfer din istoria fotbalului romanesc. Insa il doreau in cel mai scurt timp", a declarat MM. Recordul pe plan financiar ii apartine lui Gheorghe Hagi, care in 1990 a plecat de la Steaua la Real Madrid pentru 4 milioane de dolari. Surse apropiate gruparii din Ghencea au vehiculat ideea ca Lazio ar fi platit suma de 10 milioane de dolari pentru transferul capitanului stelist.

ADVERSAR
Presa italiana acrediteaza ideea ca AC Parma va odihni si in partida cu Steaua mai multi titulari, conducerea considerand ca mult mai important este acum parcursul din campionat, unde ocupa deocamdata penultimul loc. In primul meci din grupa, la Bilbao, antrenorul Silvio Baldini a aliniat o formula din care faceau parte doar 3 titulari obisnuiti si a pierdut fara drept de replica, 0-2. Ziarele din Peninsula spun ca scenariul se va repeta si impotriva Stelei, Parma urmand sa joace fara trioul ofensiv, Marchionni - Morfeo - Gilardino. Cel din urma, care este golgeterul parmegianilor din acest sezon, va lua doua zile de pauza dupa accidentarea de la glezna din partida cu Atlanta. In lipsa lui, titular ar urma sa fie Ruopolo, in timp ce rezerva va fi Maccarone. Nu se spune absolut nimic despre Ianis Zicu.
×
Subiecte în articol: sport