x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua: Intre dezamagire si optimism

Steaua: Intre dezamagire si optimism

de Marius Mihalcea    |    03 Aug 2008   •   00:00
Steaua: Intre dezamagire si optimism

In timp ce "ros-albastrii" s-au aratat oarecum descumpaniti de rezultatul tragerii la sorti de la Nyon, antrenorul si jucatorii lui Galatasaray considera ca au avut noroc si ca au prima sansa sa se califice in grupele Ligii Campionilor.



În timp ce "roş-albaştrii" s-au arătat oarecum descumpăniţi de rezultatul tragerii la sorţi de la Nyon, antrenorul şi jucătorii lui Galatasaray consideră că au avut noroc şi că au prima şansă să se califice în grupele Ligii Campionilor.


Următoarele zece zile vor fi de foc pentru vicecampioana României. Steaua va juca azi, pe teren propriu, cu FC Braşov, formaţie antrenată de Răzvan Lucescu şi care are în componenţă mai mulţi jucători cu experienţă, precum Măldărăşanu, Ilyeş sau Cătălin Munteanu, apoi se va deplasa la Iaşi, unde în returul ediţiei trecute de campionat a pierdut cu 2-1, după care va urma marea încercare, partida cu Galatasaray Istanbul, campioana Turciei.


GALATA. Dintre toate aceste trei dispute, manşa întîi din turul trei preliminar al Ligii Campionilor este cea mai importantă, de rezultatul acesteia depinzînd, în mare măsură, şansele Stelei de a accede pentru a treia oară consecutiv în grupele celei mai puternice competiţii intercluburi din lume. Închizătorul Ovidiu Petre, care în trecut a evoluat şi la Galatasaray, nu a fost deloc încîntat cînd a auzit numele advesarei Stelei. "Trebuia să vină şi momentul în care să nu mai avem noroc la tragerea la sorţi. Galatasaray este campioana Turciei, a făcut o campanie bună de achiziţii şi este o echipă de temut. O să ne fie greu, iar la Istanbul ne va aştepta un infern", a spus "Aţă". Totuşi, "roş-albaştrii" au în faţa lui Galatasaray un mic avantaj, dat de faptul că turcii nu au început încă sezonul. De altfel, vineri seară, echipa antrenată de neamţul Michael Skibbe a susţinut un nou meci de verificare, pierdut cu scorul de 1-2 în faţa formaţiei Hoffenheim, abia promovată în prima ligă germană. În acest meci, Skibbe i-a utilizat pe: Aykut – Sabri, Meira (’60 Guven), Emre Aşik, Hakan Balta – Ayhan (’65 Ferdi), Mehmet Topal (’73 Akca), Hasan Şaş (’55 Nonda), Bariş – Aydin, Umit Karan (’70 Yaser Yildiz). Golul echipei Cim-Bom a fost marcat de Emre Aşik (’10). Referitor la confruntarea cu Steaua, tehnicianul lui Galatasaray a spus: "Este puţin neplăcut pentru noi că vom juca returul la Bucureşti. Steaua este o echipă experimentată, însă dacă ne uităm la ceilalţi adversari pe care i-am fi putut avea putem spune că am avut puţină şansă. Orice rezultat este posibil în dubla manşă cu Steaua, aşa că va trebui să tratăm cu maximă concentrare ambele meciuri". Hasan Şaş, unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lotul lui Skibbe, consideră că Galatasaray a avut noroc la tragerea la sorţi. "Steaua este cel mai accesibil adversar care ne-ar fi putut ieşi în cale. Şansele sînt egale, dar noi sîntem echipa mai bună. Sîntem favoriţi la calificare şi vom lupta din toate puterile", a spus Şaş. Sabri Sarioglu a vorbit despre obiectivele Galatei: "Ne-am propus să ajungem în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, aşa că trebuie să facem totul să eliminăm Steaua. Va fi dificil, însă dacă vom obţine un rezultat bun pe teren propriu vom avea un moral bun la Bucureşti, în retur".


TOJA. Telenovela transferului columbianului Juan Carlos Toja de la FC Dallas la Steaua a luat sfîrşit ieri, site-ul oficial al grupării din Major Soccer League anunţînd că tranzacţia a fost perfectată. "Îi dorim lui Juan mult noroc în Europa şi îi mulţumim pentru contribuţia pe care a avut-o la FC Dallas, atît în teren, cît şi în afara lui. Juan este un jucător special, care va avea succese oriunde va juca", a declarat managerul general al lui FC Dallas, Michael Hitchcock. Toja s-a arătat entuziasmat de faptul că va evolua la Steaua: "Vreau să mulţumesc lui FC Dallas pentru că mi-a oferit oportunitatea de a juca la Steaua, că mi-a dat şansa să-mi îndeplinesc visul de a evolua în Europa".

×
Subiecte în articol: sport steaua galata