x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Kosmalski: "99% vin"

Steaua - Kosmalski: "99% vin"

de Sorin Anghel    |    Mihai Igirosanu    |    28 Iun 2005   •   00:00
Steaua - Kosmalski: "99% vin"

Oleg Protasov a semnat contractul de antrenor, Jacek Kosmalski a recunoscut ca vrea sa joace pentru campioana Romaniei.

Atacantul Jacek Kosmalski, ultima oara la Polonia Varsovia, a recunoscut ieri ca este foarte aproape de un transfer la campioana Romaniei, la care sa joace in Liga Campionilor.

Dupa ce l-a achizitionat pe Victoras Iacob, Steaua a anuntat ca doreste sa transfere un atacant din strainatate. Polonezul Jacek Kosmalski, ultima oara la Polonia Varsovia, este dorit de campioana Romaniei. Jurnalul National l-a contactat ieri pe varful dorit de Gigi Becali si deja a descoperit prima problema pe care jucatorul o va avea atunci cand va fi inrolat la Steaua: comunicarea. Kosmalski nu vorbeste alta limba decat polona, iar din engleza pricepe foarte putin. In aceste conditii, dialogul cu el s-a purtat cand in limba lui Shakespeare, cand in limba lui Sienkiewicz.

Jurnalul National: Steaua se intereseaza de tine. (dialogul incepe in engleza)
Jacek Kosmalski: Imi pare rau, nu inteleg. Vorbiti polona?

Putin si nu prea bine.
Atunci, trimiteti-mi un mesaj pe telefonul mobil si va raspund.

AMABIL. La cateva minute dupa ce a primit mesajul din Romania, Kosmalski a raspuns prompt. "Cred ca in proportie de 99% vin la Steaua. Peste trei zile aflu toate amanuntele. Managerul meu va veni la Bucuresti sa discute detaliile transferului. Deocamdata eu sunt acasa, dar astept cu nerabdare sa vin in Romania, ca sa joc cu Steaua in Liga Campionilor. Stiu ca Steaua este cel mai mare club de la voi din tara si sunt mandru ca o asemenea echipa se intereseaza de mine. Cum e vremea pe acolo? Salutari tuturor romanilor!", au fost cele trei mesaje in polona trimise de atacantul curtat de Steaua.

IMPRESAR
Alexander Razinski, managerul atacantului dorit de Steaua, Jacek Kosmalski, a confirmat ieri pentru Jurnalul National ca transferul fostului jucator al Poloniei Varosovia in Ghencea este foarte aproape de a se realiza. "Intr-adevar, suntem in negocieri cu clubul Steaua, care si-a manifestat interesul pentru a-l achizitiona pe Jacek. Maine (n.r. - astazi) sau poimaine, voi ajunge la Bucuresti pentru a purta discutiile finale cu conducerea Stelei. Pana atunci nu va pot spune decat ca, in principiu, conditiile noastre pot fi indeplinite de romani. Jacek mai este dorit de cateva cluburi din Polonia, dar si de doua echipe ucrainene. El nu este un jucator foarte scump, asa ca nu va asteptati la sume mari de bani in cazul acestui transfer, dar vom discuta mai multe zilele urmatoare", a declarat impresarul polonez al lui Jacek Kosmalski.

"Am semnat!"

DUET. Mihai Stoica (dreapta) spera ca Protasov sa continue cu Steaua drumul deschis de Zenga in Europa
Cu o intarziere de o ora si jumatate, ucraineanul Oleg Protasov a sustinut ieri prima conferinta de presa in calitate de antrenor al Stelei. El a semnat un contract pe doi ani, iar ieri, de la ora 17:30, a condus si primul antrenament in Ghencea.

CONTRACT. Noul tehnician al Stelei a aparut in fata ziaristilor alaturi de noul antrenor secund, Stefan Stoica (n.r. - care a si tradus vorbele lui Protasov, din limba greaca) si de presedintele executiv, Mihai Stoica. Protasov a tinut sa infirme si zvonurile conform carora ar fi avut dificultati la negocierile de ieri cu patronul Gigi Becali: "Nu am avut nici o problema. Ca sa se faca un contract trebuie atentie din ambele parti. Cu conducerea ma intelesesem de la inceput", a declarat antrenorul. "Am semnat pe doi ani, nu va pot da sume, dar sunt multumit de bugetul pe care il va avea Steaua. Scopul meu e sa castigam tot ce se poate", a completat Protasov.

PLANURI. "O sa vad echipa si pe viu pentru ca o caseta nu poate fi 100% concludenta. Sigur, apararea nu o voi schimba. Vom juca tot in 4, pentru ca asa joaca de mult si a facut-o bine." El a semnat contractul chiar in fata ziaristilor, la conferinta de presa. (Ionut Paduraru)

REALISM
"Orice antrenor se gandeste sa-si aduca jucatorii sai, dar cei la care ma gandesc eu nu sunt romani si o sa fie foarte greu sa-i aduc aici. Imi place jocul rapid si pe atac, dar si o aparare sigura" - Oleg Protasov antrenor Steaua
×
Subiecte în articol: sport steaua kosmalski jacek jacek kosmalski