x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua / La 90 de minute de fericire

Steaua / La 90 de minute de fericire

de Florin Gongu    |    11 Aug 2006   •   00:00
Steaua / La 90 de minute de fericire
CORESPONDENTA DIN LIEGE
Steaua Bucuresti a facut miercuri seara un pas urias spre realizarea unui vis asteptat de zece ani de romani: calificarea in grupele Ligii Campionilor. Pornind returul de la scorul de 2-2, se poate afirma ca "ros-albastrii" sunt favoriti.

Anul trecut a fost Rosenborg, dar calificarea s-a pierdut in tur, la Bucuresti. Amaraciunea a fost mare, dar parca s-a mai alinat din durere cand Steaua a ajuns in semifinalele Cupei UEFA. A urmat inca o drama. Ratarea finalei dupa o neverosimila rasturnare de situatie reusita de Middlesbrough. Doua examene uriase, care, desi accesibile, au fost ratate. Dubla cu Standard reprezinta a treia mare incercare.

CARLOS. Un nou esec nu ar mai fi fost digerat in Ghencea. De acest lucru au fost constienti si jucatorii, si antrenorii. Steaua s-a prezentat fara doua piese grele de pe axul central: Mirel Radoi si Victoras Iacob. In plus, Carlos a aparat incomplet refacut si acest lucru si-a pus amprenta asupra evolutiei lui. Inceputul nostru excelent a fost imediat anihilat de executia vulpii Rapaici, care a profitat de slabiciunile portarului nostru.

"Nu pot sa-mi dau seama daca a gresit Carlos. De vina au fost cei care le-au permis belgienilor sa ajunga in faza de finalizare", a explicat, diplomatic, antrenorul Cosmin Olaroiu. Un lucru e sigur. Carlos n-a jucat la capacitatea lui, el terminand meciul intr-un picior. "Ce sa zic de Carlos? Ce putea sa faca la executiile mele?", a spus, modest, dupa meci, croatul care a marcat de doua ori pentru Standard.

REVENIRE. Important a fost ca echipa a reusit sa se mobilizeze si sa inchida culoarele spre propria poarta. Mai mult, Steaua a reusit ceva de care avea nevoie pentru propriul psihic. A revenit in joc dupa ce s-a vazut condusa. Este poate castigul cel mai mare dupa meciul de miercuri seara. La 23 august, pe fostul stadion 23 August, Steaua stie ce are de aparat. "Cu suportul publicului, dar si cu determinarea noastra, sper sa ne calificam. Suntem la 90 de minute de o calificare istorica", a sintetizat Olaroiu.

ATMOSFERA. Ploaia mocaneasca, marunta, cazuta in dupa-amiaza meciului pana la ora de start nu a alungat lumea.

Stadionul a fost plin cam doua treimi din capacitate, in tribune fiind vreo 20.000 de oameni, dintre care 1.500 erau romani. Muzica duduie in difuzoare. Surpriza! Scooter! Dar nu "Maria". Alt hit la fel de tare. Peluza din stanga este impresionanta. Se canta din toate piepturile. Crainicul este la mijlocul terenului si anunta echipele. Mai intai Steaua. Se huiduie! Urmeaza Standard! Numele..., prenumele il scandeaza un stadion intreg. Nebunie maxima. Semana cumva cu ce a fost la Middlesbrough? Semana doar dintr-un punct de vedere. Steaua a fost nevoita sa faca fata in primul rand din punct de vedere psihologic. Cum, necum si gratie rezultatului final, se poate spune ca examenul a fost trecut.

MULTUMIRE
"Un rezultat foarte bun pentru noi. De acum cunoastem Steaua. Steaua e acum favorita, dar un avantaj pentru noi e acela ca la Bucuresti tribunele sunt mai departe de gazon. Pentru noi a fost foarte dificil dupa ce am primit gol. Reactia echipei mele a fost formidabila" - Johan Boskamp, antrenor Standard Liege

GANDURI
"In retur nu va juca Ghionea. Sunt suparat mai mult pe cartonasul pe care l-a luat la Gorica. Belgienii au jucat pe contraatac si sunt curios daca la Bucuresti vor juca mai sus. Un 0-0 ar fi calificant, dar nu trebuie sa jucam asa" - Cosmin Olaroiu, antrenor Steaua

PARASCHIV A IESIT DIN SILENZIO STAMPA
Pentru prima data de cand Steaua a intrat in silenzio stampa, un jucator a vorbit cu jurnalistii in afara conferintelor de presa organizate de UEFA. Este vorba de Sorin Paraschiv (foto, cu banderola), capitanul si marcatorul primului gol al ros-albastrilor la Liege, care a acordat un interviu in exclusivitate pentru TVR, postul care a transmis meciul in Romania. "Unul dintre motivele pentru care suntem incarcati psihic acum este presiunea care apasa pe umerii nostri, fiind foarte aproape sa realizam o performanta uriasa, calificarea in grupele Ligii Campionilor. Am jucat si pentru Radoi si Victoras Iacob, care sunt accidentati si nu pot juca deocamdata. Golul pe care l-am reusit il dedic tatalui meu, care ma insoteste la fiecare meci din deplasare. Asteptam 50.000 de fani la retur, pentru a ne bucura impreuna de calificare", a spus Paraschiv. Pe Stadionul "Maurice Dufrasne" a fost prezent si fostul tenisman Ilie Nastase, care l-a atacat dur pe directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea: "Sa spui ca nu tii cu o echipa romaneasca la un meci din cupele europene e ca si cum nu ai tine cu echipa nationala. E anormal acest comportament, pentru ca Steaua, Dinamo si Rapid dau multi jucatori la nationala".
×
Subiecte în articol: sport steaua