x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – LYON • Victoria, singura variantă

STEAUA – LYON • Victoria, singura variantă

de Mihai Igirosanu    |    21 Oct 2008   •   00:00
STEAUA – LYON • Victoria, singura variantă

"Roş-albaştrii" caută în această seară prima victorie pe teren propriu din ultimele trei sezoane în grupele Ligii Campionilor. Un succes împotriva campioanei Franţei ar da şanse reale Stelei în lupta pentru calificare.



"Roş-albaştrii" caută în această seară prima victorie pe teren propriu din ultimele trei sezoane în grupele Ligii Campionilor. Un succes împotriva campioanei Franţei ar da şanse reale Stelei în lupta pentru calificare.

Faţă de precedentul meci, disputat în septembrie 2006 şi câştigat cu 3-0 în Ghencea de Olympique Lyon, în loturile celor două echipe se mai regăsesc şapte, respectiv nouă jucători: Ovidiu Petre, Rădoi, Petre Marin, Goian, Nicoliţă, Lovin şi Ghionea – la Steaua, Reveillere, Kallstrom, Govou, Toulalan, Cris, Juninho, Fred, Clerc şi Benzema – la Lyon.

LĂCĂTUŞ: "SUNTEM ALĂTURI DE ZAPATA"
La conferinţa de presă susţinută ieri, antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, a declarat: "Ne dorim un rezultat pozitiv, care să ne dea speranţe în continuare. Dacă vom reuşi o victorie, moralul şi perspectivele noastre vor fi altele decât în momentul de faţă. Sunt sigur că putem spera la lucruri mari de la acest joc. Avem probleme de lot, în continuare este accidentat Emeghara, iar câţiva jucători vin după o perioadă de inactivitate, dar sunt sigur că vor da totul pentru victorie. Cred că am arătat destul de bine până acum în meciurile europene şi cred că jucătorii vor avea o altă atitudine decât cea din ultimele trei meciuri din campionat. Dacă vom obţine locul 3, fiţi siguri că nu ne vom da la o parte în Cupa UEFA. N-ar fi rău să ajungem iar în semifinale. Noi sperăm la locul 2 şi dacă vom reuşi să ajungem în primăvara Champions League va fi foarte bine". "Fiara" s-a referit apoi şi la portarul columbian, Robinson Zapata. "Noi încercăm să fim alături de Zapata, pentru că nu s-a schimbat nimic la el. Nici la modul în care se pregăteşte, nici la profesionalismul de care dă dovadă. Nu cred că valoarea lui este una mai scăzută faţă de sezonul trecut. Sunt sigur că, dacă el va fi în poartă, va face un meci foarte bun. În rest, în privinţa primului «11», aştept ultimul antrenament. Unii jucători au probleme medicale. Golanski, Szekely, Stancu şi Kapetanos se resimt după accidentări, dar sper ca ei să fie recuperaţi până la ora meciului."  

Rădoi: "Să nu ne temem!"

Căpitanul Stelei, Mirel Rădoi, a prefaţat ieri confruntarea din această seară: "Sper să reuşim să câştigăm primul meci acasă, pentru că în aceste trei calificări nu am învins pe teren propriu. Sper să obţinem cele trei puncte, ca să putem spera şi mai departe la o calificare. Eu sper să fi învăţat ceva din întâlnirile precedente. Mai sper să nu mai fie acea teamă ca în anii trecuţi, pentru că nu avem ce pierde. Nu se compară o partidă de Liga Campionilor cu una de campionat, chiar dacă noi ar trebui să jucăm la fel de bine şi într-o competiţie, şi în altă. Indiferent de teren, e greu să câştigi în faţa lui Lyon sau a lui Bayern, dar de trei ani jucăm cu astfel de echipe mari şi nu mai putem spune că plecăm cu şansa a doua. Se poate întâmpla să pierdem, iar după aceea să câştigăm toate meciurile şi să ne calificăm. La fel de bine cum Luca Toni a ratat singur cu portarul şi noi puteam înscrie cu Bayern. Totul depinde de şansă, de cum gândeşte un jucător acea fază. Până la urmă, toate echipele sunt de bătut".

BAYERN – FIORENTINA • Mutu, convocat


Adrian Mutu a fost convocat de antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, pentru meciul de la München, cu Bayern, din grupa F a Ligii Campionilor, din care face parte şi Steaua.

Mutu are aproximativ 60% şanse să evolueze în partida care se va desfăşura pe Olympiastadion, începând cu ora 21:45. "Jucătorul român s-a antrenat duminică puţin cu echipa, iar terapia pe care a făcut-o la genunchiul stâng a dat rezultate satisfăcătoare. Totuşi, decizia finală dacă Mutu va evolua sau nu va fi luată la antrenamentul oficial. Dacă Mutu nu va reuşi să fie apt până la ora jocului, atunci ar putea să i se dea o şansă tânărului jucător sârb Stevan Jovetic", notează Gazzeta dello Sport. Pe de altă parte, Corriere dello Sport prefaţează duelul de la München prin prisma primului duel direct dintre Luca Toni şi Adrian Mutu, foarte buni prieteni încă de când se lansau în fotbalul mare, la Parma. (Mihai Igiroşanu)

ADVERSAR - Lyon a sosit pe Băneasa


Delegaţia campioanei Franţei a sosit ieri la 13:30, cu un charter pe Aeroportul Băneasa. Antrenorul lui Claude Puel şi elevii săi nu au acordat declaraţii presei.

Jucătorii lui Lyon au vorbit despre jocul cu Steaua pentru mass-media din Hexagon înaintea plecării spre România. "Ideal este să învingem în România, dar trebuie să ne concentrăm în primul rând să nu pierdem. Am văzut ce probleme a avut echipa Franţei. Bayern a câştigat la Bucureşti, dar victoria nu a fost meritată: românilor le-a fost anulat un gol şi au avut două bare. Realmente, va fi un joc complicat. Steaua are doar un punct şi îşi joacă calificarea. Noi avem două puncte. E o mică finală pentru ambele echipe, dar nimic nu e decis până la final. Nu trebuie să intrăm în panică, trebuie să ne impunem jocul şi să fim inteligenţi. Nouă puncte sunt suficiente pentru calificare", a declarat vedeta lui Lyon, brazilianul Juninho Pernanbucano. Cotidianul lyonez Le Dauphine Libere a scris ieri că "un succes ar pune-o pe echipa lui Puel într-o poziţie favorabilă pentru calificarea în optimi".

×
Subiecte în articol: sport lyon