x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Sevilla 0-2 :Adio Ligă, adio UEFA!

Steaua - Sevilla 0-2 :Adio Ligă, adio UEFA!

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    08 Noi 2007   •   00:00
Steaua  -  Sevilla 0-2 :Adio Ligă, adio UEFA!
Sursa foto: George Rusu/

Coroborată cu rezultatul de egalitate, scor 0-0, inregistrat la Praga intre Slavia şi Arsenal, infrăngerea suferită aseară de "roş-albaştri" este aproape sinonimă cu eliminarea acestora din competiţiile europene.

Coroborată cu rezultatul de egalitate, scor 0-0, inregistrat la Praga intre Slavia şi Arsenal, infrăngerea suferită aseară de "roş-albaştri" este aproape sinonimă cu eliminarea acestora din competiţiile europene.


Au marcat: Renato (’25, ’66)

Stadion: "Steaua"

Spectatori: 12.000

Arbitri: Herbert Fandel 7 - Carsten Kadach 7, Volker Wezel 7 (toţi din Germania)

Spre deosebire de anul trecut, Steaua nu mai adună in Liga Campionilor nici puncte, nici fani. Aseară, in faţa celei mai reduse asistenţe inregistrate pănă acum pe stadionul din Ghencea la un meci din cea mai tare competiţie intercluburi din lume, "roş-albaştrii" n-au reuşit să răstoarne calculele hărtiei.

INERŢI. Spaniolii nu le-au dat steliştilor nici o şansă, astfel că Dică şi compania au intrat la cabine fără să apuce să şuteze măcar o singură dată pe spaţiul porţii lui Palop. Mai mult, Renato, surpriza Sevillei in garnitura de start, a fructificat din apropiere o minge respinsă in faţă de Zapata după "capul" lui Poulsen şi i-a răsplătit lui Jimenez increderea. Nemaiavănd ce pierde, Lăcătuş a operat in debutul mitanului secund două modificări. Degeaba, pentru că golul a picat tot in poarta lui Zapata, Renato invingăndu-l din nou pe columbian. Tărziu, in minutul 86, singurul şut pe spaţiul porţii lui Palop, expediat de Vali Badea, n-a mai insemnat nimic in economia partidei. Iar Steaua părăseşte Europa.

Echipele:

Steaua: Zapata 6 - Emeghara 5, D. Goian 6, I. Rada 5, Neşu 5 - Nicoliţă 5, Ov. Petre 5, Lovin 6, M. Croitoru 4 (’46 V. Badea 5) - N. Dică 5 - V. Iacob 5 (’62 Surdu 4). Antrenor: Marius Lăcătuş

Sevilla: Palop 6 - D. Alves 7, Mosquera 6, Dragutinovici 6, Renato 8 - Poulsen 7, Keita 6 - De Mul 6 (’63 Capel 6), J. Navas 6 (’87 Hinkel), Adriano 6 - Kanoute 7 (’68 Luis Fabiano 6). Antrenor: Manolo Jimenez


G 40 amănat

Steaua va trebui să mai aştepte pănă să facă parte din G14, asociaţie care reprezintă in prezent cele mai puternice 18 cluburi de fotbal din Europa, extinderea numărului de membri la 40 fiind amănată. Reprezentanţii G14 au luat această hotărăre după ce clubul Chelsea Londra a anunţat că nu va mai accepta invitaţia de a face parte din această organizaţie. Intălnirea reprezentanţilor G14 ar fi trebuit să se desfăşoare la 13 şi 14 noiembrie, la Bruxelles, pe ordinea de zi a reuniunii figurănd şi extinderea la 40 a numărului de membri, Steaua fiind printre cluburile invitate să adere la asociaţie. G14 nu a anunţat data la care se va mai ţine reuniunea.

Monitorizat

Interesul celor de la FC Barcelona pentru stelistul Dorin Goian este real. Fundaşul "roş-albaştrilor" şi al naţionalei Romăniei a fost monitorizat in meciul de aseară de Tente Sanchez, un impresar spaniol apropiat grupării catalane. Acesta a venit la stadion insoţit de Ioan Becali, vărul finanţatorului Stelei, Gigi Becali, cu care se află in relaţii foarte bune de mai multă vreme. Gigi Becali a declarat in urmă cu ceva timp că Dorin Goian este transferabil, insă oferta echipei care doreşte să-l achiziţioneze trebuie să fie de minimum 10 milioane de euro. Goian nu a avut o evoluţie strălucită impotriva Sevillei, el fiind in nota echipei.

Realist

"Cred că toată lumea a văzut diferenţa de valoare dintre noi şi spanioli. Majoritatea jucătorilor mei a incercat şi a vrut să dea tot ce e mai bun, insă nu i-a ieşit. N-am reuşit să obţinem rezultatul pe care ni-l doream pentru că jocul nostru a suferit foarte mult atunci cănd n-am avut posesia. După egalul dintre Slavia şi Arsenal, şansele noastre de a continua chiar şi in Cupa UEFA au scăzut considerabil, insă vom lupta pănă la capăt. In Europa nimănui nu-i este uşor"

Marius Lăcătuş, antrenor Steaua

florin.gongu@jurnalul.ro

mihai. Igiroşanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport steaua