x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua: Ultima garnizoană

Steaua: Ultima garnizoană

de Mihai Igirosanu    |    11 Feb 2008   •   00:00
Steaua: Ultima garnizoană
Sursa foto: rpressport /

Cu victorii pe linie în cadrul stagiului de pregătire din Cipru, “roş-albaştrii” vor ajunge azi în cantonamentul din Antalya, acolo unde se va sta până la 16 februarie.

Cu victorii pe linie în cadrul stagiului de pregătire din Cipru, “roş-albaştrii” vor ajunge azi în cantonamentul din Antalya, acolo unde se va sta până la 16 februarie.

În Turcia, trupa lui Marius Lăcătuş va susţine doar două partide de verificare: miercuri, împotriva muntenegrenilor de la FK Zeta, şi vineri, contra echipei japoneze Jef United Ichihara. De remarcat că la pregătirile Stelei va reveni şi căpitanul Mirel Rădoi, care a ratat pregătirile din Cipru din cauza unor probleme musculare. “Cred că Rădoi va intra în al doilea joc amical din Turcia”, a dezvăluit Lăcătuş. “În aceste două jocuri s-ar putea cristaliza formula de bază pentru retur. Deocamdată nu pot spune că m-am decis în pri­vinţa aceasta”, a declarat Lăcătuş. În linii mari, echipa cu care Steaua va aborda partea a doua a sezonului va fi următoarea: Zapata – Golanski, D. Goian, Ghionea, Emeghara – Nicoliţă, Ov. Petre, Mendoza – N. Dică, Pepe Moreno, Dayro Moreno.

 

RĂBDARE. Întrebat dacă îşi va stimula jucătorii pentru perioada de pregătire conform obiceiului de la Dinamo, Lăcătuş a răspuns: “E treaba lui Dinamo cum îşi sti­mu­lează jucătorii. La Steaua, valoarea noastră şi numărul de jucători sunt cel mai mare stimulent, e un concurs pentru a prinde tricoul de titular. Concurenţa, acesta e stimulentul cel mai bun. Sunt mulţumit de joc, am mai spus. Trebuie să avem răbdare cu noile achiziţii, sunt sigur că pot da mai mult decât au dat până acum. În momentul când vor da maximum din calităţi şi vor juca pentru echipă vor dovedi că sunt jucători de mare valoare”, a explicat Lăcătuş. Preşedintele Consiliului de Admi­nistraţie, Valeriu Argă­seală, a lămurit şi situaţia francezului Habibou: “Habibou se simte foarte bine. E încă un copil. Cred că această accidentare l-a marcat şi i-a schimbat modul de a vedea fotbalul. Mi-a spus că nu era încă pre­gătit pentru un asemenea contact”. La fel ca şi Mirel Rădoi, francezul Habib Habibou îşi va relua în cantonamentul din Antalya pregăti­rile alături de coechipierii săi. Totuşi, există şanse ca jucătroul în vârstă de 21 de ani să nu poată fi folosit în nici unul dintre cele două meciuri amicale din Turcia.

 

Tombolă

Marius Lăcătuş a participat sâmbătă la o festivitate în cadrul căreia le-au fost înmânate premiile câştigătorilor tombolei “Stele de Crăciun”, eveniment organizat cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. La festivitate a participat şi vice­preşedintele CA al FC Steaua, Iulian Ghiorghişor, care a asigu­rat asistenţa că “Steaua va organiza şi alte evenimente dedicate copiilor, primele urmând să aibă loc de Paşti şi de 1 Iunie”. Câşti­gătorii au primit 15 pachete promoţionale şi cinci abonamente, iar premiul special a fost o zi cu Marius Lăcătuş.

Ogăraru a fost aproape să revină

Crescut de mic la centrul de juniori al Stelei, internaţionalul George Ogăraru a fost la un pas de a reveni în aceste zile, sub formă de împrumut, la echipa din Ghencea. “Am vorbit cu George, este adevărat, dar situaţia nu este aşa de simplă. El are contract cu Ajax, trece printr-o perioadă mai grea, dar important este să treacă peste acest moment. Nu a jucat trei partide consecutive, din ce ştiu eu, şi important e să revină pe teren ca titular şi să joace la echipa naţională”, a declarat antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş. “Am cam pierdut locul de titular la Ajax şi chiar am vrut să revin la Steaua, fie şi doar împrumutat de clubul olandez. Ar fi fost o şansă pentru mine să joc titular şi să revin în circuitul echipei naţionale. Nu s-a rezolvat nimic în privinţa posibilului meu împrumut, astfel că va trebui să mă lupt pentru a-mi recâştiga poziţia la Ajax”, a declarat, la rândul său, George Ogăraru. De remarcat că jucătorul “lăncierilor” îşi exprimase şi la finele anului precedent dorinţa de a reveni la Steaua.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport steaua lacatus