x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stoica, presedinte

Stoica, presedinte

de Vicentiu Neagoe    |    10 Dec 2005   •   00:00
Stoica, presedinte

Urmand exemplul fotbalului, tenisului de masa si natatiei, Federatia de Gimnastica si-a pastrat, intr-un fel, aceiasi lideri. Modificarea e ca fostul secretar general Adrian Stoica a devenit acum presedinte.

Pe parcursul a aproximativ doua ore, Adunarea Generala a stabilit noua organigrama a Federatiei Romane de Gimnastica. Startul intrunirii n-a fost deloc unul reusit, discursul presedintelui in functie, Nicolae Vieru, fiind lung, plictisitor si plin de laude la adresa echipei pe care a condus-o in ultimul deceniu.

"X-VOTES". Procedura de votare s-a vrut a fi secreta, insa pana la urma totul a fost un bluf. In lipsa stampilelor, buletinele de vot au fost inscriptionate cu un banal semn "X" in dreptul candidatului pe care fiecare membru il alegea. In acest fel, fiecare votant a putut observa fara probleme optiunea celorlalti colegi din Adunarea Generala. Din cei 55 de membri cu drept de vot, in sala au fost prezenti doar 48.

ALESI. Noul presedinte, Adrian Stoica, a obtinut o victorie zdrobitoare, 35-13, asupra contracandidatului sau, fostul mare campion Marius Urzica. De fapt, Stoica face parte din vechea garda, condusa de Nicolae Vieru, ales ieri presedinte de onoare, succesul sau fiind anticipat de foarte mult timp. Vicepresedinti vor fi Dan Grecu si Simona Amanar, iar Marius Urzica va fi doar membru in Comitetul Executiv.

EMOTIONAT
Desi alegerea sa era doar o formalitate, Adrian Stoica a vrut sa para surprins de victorie: "Sunt foarte emotionat pentru ca la 55 de ani am indraznit si eu sa aspir la aceasta functie. Vreau sa spun ca intr-o lume extrem de schimbatoare, care creeaaza eroi si monstri, trebuie sa stam deasupra performantei care ne tine deasupra. Am trecut prin multe campanii de presa, unele mai rele, altele mai bune, si doresc ca impreuna sa veghem ca totul sa fie mai bun si mai curat in gimnastica romaneasca".

RESEMNAT
Evident stingher pe toata durata sedintei, Marius Urzica a parut resemnat. "Asta e decizia alegatorilor si o respect. Nu cred ca a fost vorba despre o «lucratura», dar totusi faptul ca am fost ales in Comitetul Executiv ma bucura. Am sa incerc sa ma implic cu toate puterile mele in activitatea de la federatie. Il felicit pe domnul Stoica si sper sa faca treaba buna in fruntea gimnasticii romanesti. Nu ma asteptam sa obtin atat de putine voturi, dar asta este viata...", a spus, vizibil afectat, Marius Urzica.

×
Subiecte în articol: sport stoica