x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Succes pentru “cocoşi”

Succes pentru “cocoşi”

de Dragos Stoica    |    29 Mai 2008   •   00:00
Succes pentru “cocoşi”

FRANŢA  ●  Elevii lui Domenech au Învins Ecuador cu 2-0
Adversara României de la data de 9 iunie, de la Zürich, a obţinut marţi o victorie în penultimul meci de pregătire, graţie unei duble semnate de Gomis.



FRANŢA  ●  Elevii lui Domenech au Învins Ecuador cu 2-0
Adversara României de la data de 9 iunie, de la Zürich, a obţinut marţi o victorie în penultimul meci de pregătire, graţie unei duble semnate de Gomis.

Franţa a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Euro. Într-o partidă amicală care a avut loc marţi, la Grenoble, elevii lui Raymond Domenech au învins reprezentativa Ecuadorului cu 2-0, după ce debutantul Gomis a marcat de două ori la debutul în echipa naţională, determinîndu-l pe selecţioner să-l păstreze în lotul pentru turneul final.


MULŢUMIT. După o primă repriză stearpă, Domenech l-a aruncat în luptă pe Gomis, acesta reuşind două goluri de senzaţie, mai întîi printr-un şut la vinclu de la 18 metri, apoi printr-o foarfecă din voleu. “Un jucător care marchează de două ori şi într-o asemenea manieră într-o repriză face un meci bun, dar nu pot să-l judec după numai 45 de minute. În ceea ce priveşte meciul cu Ecuadorul, grupul a răspuns în joc, în organizare. Am suferit, am rezistat în momentele dificile, am făcut ce am putut, dar a existat organizare”, a spus Domenech. Pînă la urmă, selecţionerul Franţei a decis să renunţe la serviciile a şapte fotbalişti din lotul lărgit, aceştia fiind: Philippe Mexes, Djibril Cisse, Mathieu Flamini, Mikael Landreau, Alou Diarra, Hatem Ben Arfa şi Julien Escude.


Gafe la Cehia – Lituania

În alte partide disputate marţi, Polonia a trecut de Albania cu 1-0 (Zuravski ’3), Austria – Nigeria 1-1 (Kienast ’12 / Uche ’19), iar Cehia a învins Lituania cu 2-0 (Koller ’40, ’63). La ultimul meci, gazdele au făcut mai multe gafe de proporţii, confundînd Lituania cu Letonia. Federaţia a stopat distribuirea programului oficial, pe care figurau drapelul leton, fotografia echipei Letoniei, precum şi informaţii prezentînd Riga drept capitala Lituaniei. De asemenea, la staţia de amplificare s-a difuzat imnul Letoniei.

×
Subiecte în articol: sport