x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Suspendaţi două etape

Suspendaţi două etape

de Daniel Stan    |    03 Aug 2007   •   00:00
Suspendaţi două etape

In urma incidentelor produse de suporteri la partida din prima etapă, de la Buzău, Comisia de Disciplină a LPF nu a iertat gruparea campioană, care are insă şi varianta de a evolua cu spectatori, dar la minimum 100 de kilometri de Bucureşti.

In urma incidentelor produse de suporteri la partida din prima etapă, de la Buzău, Comisia de Disciplină a LPF nu a iertat gruparea campioană, care are insă şi varianta de a evolua cu spectatori, dar la minimum 100 de kilometri de Bucureşti.

Conducătorii dinamovişti se aşteptau la decizia care s-a luat ieri: "Probabil vom fi penalizaţi după cele intămplate la Buzău", anticipase preşedintele Nicolae Badea. Iar noua Comisie de Disciplină, trecută de la FRF sub tutela LPF, nu i-a iertat pe "căini".

MINIM. Totuşi, forul prezidat de Iosif Robi Urs a dictat pedeapsa minimă, anume două etape fără spectatori, plus o amendă de 500 de milioane de lei vechi. Conform regulamentului, faptele se incadrau intre două şi patru etape cu porţile inchise şi o amendă de un miliard de lei vechi. "Nu ştiu dacă echipa merita această decizie. Am venit cu argumente clare că suporterii noştri au fost instigaţi. Nu suntem mulţumiţi. Din punctul meu de vedere, nu am scăpat uşor, aşa cum susţin unii", a declarat la finalul şedinţei managerul sportiv al campioanei, Petre Buduru. La răndul său, directorul general, Cristi Borcea, a precizat: "Sancţiunea este nemeritată. Vom face apel". Dinamo va evolua cu porţile inchise măine, cu FC Vaslui, şi in etapa a 4-a, cu Dacia Mioveni.

VARIANTĂ. "Căinii" mai au şi o altă variantă, anume să joace in afara Bucureştiului, după cum a propus chiar preşedintele Nicolae Badea. Acest lucru este confirmat de secretarul general al Comisiei de Apel, Mircea Cezar Ionescu: "Da, Dinamo poate cere organizarea celor două partide pe un alt teren, la peste 100 de kilometri de Capitală, iar acesta să fie omologat pentru partide de Liga 1. In aceste condiţii, spectatorii au acces la meciuri". Oficialii dinamovişti au trei posibilităţi, Focşani, Alba-Iulia sau Bacău, ultima variantă fiind şi cea mai plauzibilă, in condiţiile in care stadionul dispune de instalaţie de nocturnă, iar campionii au mulţi suporteri in zonă.

Liga I, etapa 2

Azi

-20:30 (Kanal D): Farul - Steaua

Arbitri: Arbitri: Al. Tudor - Cr. Nica,Fl. Stănescu

-21:15 (Telesport): Ceahlăul - Gloria Buzău

Arbitri: S. Corpodean - I. Onicaş,Fl. Potora

Măine

-18:00 (Telesport): UTA - Dacia Mioveni

Arbitri: Şt. Erdei - O. Şovre, D. Mudura

-18:00 (Naţional TV): Poli Iaşi - "U" Craiova

Arbitri: M. Avram - M. Nagy,Ed. Ungureanu

-20:45 (Antena 1),Dinamo - FC Vaslui

Arbitri: T. Lajos - M. Savaniu, A. Oniţa

Duminică

-18:00 (TVR 1): FC Unirea - "U" Cluj

Arbitri: A. Bogaciu - N. Marodin,Ed. Crăngaşu

-18:30 (Telesport): Pandurii - Oţelul

Arbitri: A. Ioniţă - S. Caia, M. Toderici

-20:00 (Naţional TV): Rapid - Gloria Bistriţa

Arbitri: T. Crăciunescu - Dr. Iliescu,B. Szoke

-21:30 (Kanal D): CFR Cluj - Poli Ştiinţa Timişoara

Arbitri: Cr. Balaj - Z. Szekely, I. Pop

Clasament

1. "U" Craiova 4-0 3p

2. Poli Ştiinţa Timişoara 3-1 3p

3. Dinamo 2-1 3p

4. Rapid 2-1 3p

5. Steaua 2-1 3p

6. CFR Cluj 1-0 3p

7. UTA 2-2 1p

8. FC Vaslui 2-2 1p

9. Pandurii 1-1 1p

10. "U" Cluj 1-1 1p

11. Gloria Bistriţa* 0-0 0p

12. FC Unirea* 0-0 0p

13. Ceahlăul 1-2 0p

14. Dacia Mioveni 1-2 0p

15. Gloria Buzău 1-2 0p

16. Oţelul 0-1 0p

17. Poli Iaşi 1-3 0p

18. Farul 0-4 0p

* Partida Gloria Bistriţa - FC Unirea s-a jucat aseară după inchiderea ediţiei.

Etapa următoare (11 august): "U" Craiova - CFR Cluj, Steaua - Poli Iaşi, Gloria Buzău - Farul, Gloria Bistriţa - UTA, Dacia Mioveni - FC Vaslui, "U" Cluj - Rapid, Oţelul - FC Unirea, Poli Ştiinţa Timişoara - Pandurii, Ceahlăul - Dinamo.

×
Subiecte în articol: sport arbitri gloria