x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Suta la suta, Mutu se va intoarce la Dinamo"

"Suta la suta, Mutu se va intoarce la Dinamo"

12 Noi 2004   •   00:00

Directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a fost in aceste zile omul cel mai apropiat de Adrian Mutu. L-a sustinut din umbra si chiar a sperat ca-l poate readuce in Stefan cel Mare. Insa totul n-a fost decat un vis.

MARIAN STEFAN




Jurnalul National: Chiar ati crezut ca puteti repatria tezaurul? Ma refer la "Briliantul" Mutu.

Cristi Borcea: Am fost foarte aproape de el in aceasta saptamana. Mutu m-a rugat sa-i organizam acea conferinta de presa. Este unul dintre preferatii mei si, ca fost jucator la Dinamo, pentru care a facut atatea, am ales sa fim alaturi de el. Si vom fi intotdeauna.

Ce sanse mai are Dinamo sa-l aduca pe Mutu in Stefan cel Mare?

In aceste momente, sansele au devenit foarte mici, pentru ca are oferte concrete de la echipe cu nume grele din Europa, el fiind un jucator liber. Dar se va intoarce la Dinamo suta la suta!

"Ii lasam sa plece pe Danciulescu si pe Petre"


Cum comentati situatia actuala de la Dinamo si care ar fi strategia pentru pauza competitionala?

Este primul an cand am refuzat oferte concrete, de 3 milioane de dolari, pentru Danciulescu, Niculescu si Petre. Am vrut sa inchegam o echipa competitiva in primul rand pe plan international, dar nesansa de a cadea cu Manchester ne-a facut sa nu visam mai mult. A fost apoi acel accident greu de explicat cu Partizan Belgrad. Am luat doua goluri in 40 de secunde, unicat, si astfel am ratat competitia internationala.

Se tot vorbeste despre plecarile iminente ale lui Danciulescu si Petre…

Amandoi si-au facut cu prisosinta datoria fata de club. Danciulescu a renuntat la foartre multi bani pentru a mai sta la Dinamo. La fel si Petre. Daca vor fi oferte avantajoase pentru ei, Dinamo nu se va opune unui transfer. Ne-am luat masuri: Mihalcea, Baltoi, Dragan si-a revenit, l-am adus pe Adrian Cristea de la Iasi.

Va fi cooptat Marius Vizer in Consiliul Director?

Nu are cum, pentru ca domnul Vizer este presedintele Federatiei Europene de Judo. Sunt simple speculatii.

Ce eforturi financiare a facut conducerea in acest an?

Aproape ca am triplat bugetul contractelor. Am facut tot posibilul pentru performanta pe plan international. Pe plan intern suntem constienti ca nu putem castiga in fiecare an eventul.

Discipolul lui Buduru


Care a fost traseul pe care l-ati urmat pana a ajunge "number one" la Dinamo?

In 1995 m-a adus Cornel Dinu ca director de marketing, caruia ii datorez multe. Apoi am parcurs toate etapele, director sportiv, vicepresedinte, director executiv. Am invatat foarte mult de la Petre Buduru, unul dintre cei mai buni conducatori din Romania, si de la Mircea Stoenescu. Iar acum, de la domnul Badea, un tip foarte calculat si calm, omul care asigura echilibrul la Dinamo.

Cati bani ati castigat din pariuri sportive?

Nu vreau sa vorbesc despre asta. Am pariat de 5-6 ori. Am castigat de 3 ori mizand pe campionatul italian si o data pe cel din Romania. Se face prea mare tam-tam.

DIAGNOSTIC


"In 2002, cand am obtinut titlul in ultima etapa si in returul sezonului trecut a existat o unitate intre Consiliul de Administratie, conducere tehnica si fotbalisti. Acum jucatorii sufera de automultumire"

PRONOSTIC


"Nationala n-are sanse de calificare la Mondial. O sa vedeti ce meci greu va fi in Armenia, de la care vor lipsi Radoi, Chivu, Mutu si Petre, un jucator care alearga 90 de minute, plus inca o jumatate de ora pe culoare" - Cristi Borcea, director executiv FC Dinamo





×
Subiecte în articol: sport dinamo