x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Swiatek în semifinalele WTA Finals. Gauff eliminată după înfrângerea Kasatkinei

Swiatek în semifinalele WTA Finals. Gauff eliminată după înfrângerea Kasatkinei

04 Noi 2022   •   10:20
Swiatek în semifinalele WTA Finals. Gauff eliminată după înfrângerea Kasatkinei
Sursa foto: Hepta

Iga Swiatek, numărul unu mondial, s-a calificat joi noaptea în semifinalele turneului WTA Finals de la Fort Worth (Texas), după ce Daria Kasatkina a învins-o pe americanca Coco Gauff cu 7-6(6), 6-3, într-un meci din faza grupelor, al turneului de opt jucătoare, care încheie sezonul de tenis femnin.

Swiatek, care a câștigat a două meciuri în competiția din acest an, după ce s-a impus la rândul ei, tot joi, cu 6-3, 6-2 în fața lui Caroline Garcia, merge mai departe ca învingătoare a grupei sale, în timp ce Gauff nu se mai poate califica în semifinale.

„Să câștigi pentru prima dată la turneul final este un sentiment incredibil", a declarat Kasatkina după meci.

„Evident că vrei să câștigi și să mergi mai departe în turneu, așa că motivația de a câștiga este acolo, dar nu este ușor să gestionezi nervii și simt asta. Sper să reușesc să ajung în semifinale în următorul meci".

Pentru Swiatek, câștigătoare a două Grand Slam-uri anul acesta, cu victorii la Openul Franței și la Openul Statelor Unite, victoria obținută joi noaptea în fața lui Garcia i-a oferit o oarecare revanșă față de franțuzoaică, după ce a pierdut în fața acesteia în sferturile de finală la Openul Poloniei, în iulie.

"Da, ea punea multă presiune și pune multă viteză în mingile ei, așa că trebuia să le recuperez și să le lovesc și mai bine. Eram pregătită pentru asta", a declarat Swiatek în timpul interviului de pe teren.

„Am avut tactici foarte bune cu antrenorul meu și mi-au dat convingerea că pot domina chiar dacă ea joacă foarte, foarte bine."

Iga Swiatek devine doar a cincea jucătoare din ultimii 40 de ani care câștigă peste 14 meciuri consecutive împotriva unor adversare din Top 10 într-un singur sezon, alături de Justine Henin (2007), Venus Williams (2001), Stefanie Graf (1987, 1989, 1993 și 1995) și Martina Navratilova (1984 și 1986).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Iga Swiatek