x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tenis: Mult zgomot pentru nimic

Tenis: Mult zgomot pentru nimic

de Dragos Stoica    |    16 Feb 2008   •   00:00
Tenis: Mult zgomot pentru nimic
Sursa foto: Dan Marinescu/

Acuzată în ultimele zile că ar fi încărcat bugetul alocat organizării partidei cu Franţa din Cupa Davis, FRT s-a disculpat ieri.

Acuzată în ultimele zile că ar fi încărcat bugetul alocat organizării partidei cu Franţa din Cupa Davis, FRT s-a disculpat ieri.

 

CONFUZIE. În noiembrie 2007, FRT a făcut un deviz estimativ pentru organizarea întâlnirii cu reprezentativa Franţei. Gândit în linii mari şi cu marjă de eroare, antecalculaţia FRT s-a ridicat la suma de 700.000 de RON, adică aproximativ 200.000 de euro. La 8 ianuarie 2008, FRT a înaintat devizul către ANS, care l-a trimis mai departe, pe masa Guvernului. La 31 ianua­rie, Cabinetul Tăriceanu a emis o hotărâre de guvern prin care aproba cheltuirea a 700.000 de RON din bugetul FRT pe anul 2008, buget care însă n-a fost deocamdată aprobat! Practic, FRT a primit aprobarea de a cheltui nişte bani pe care nu-i avea în bancă, dar în contul cărora a putut angaja anumite firme pentru executarea de servicii în avans. “Nu am primit nici un ban de la Guvern! Toate facturile pe care le-am primit după meciul de Cupa Davis se află acum la contabili­tate, după care vom face un memoriu la ANS şi vom solicita un audit financiar”, a declarat ieri vicepre­şe­dintele FRT, Dumitru Hărădău.

 

Surpriză

Lucrurile au fost cel mai bine explicate de fostul preşedinte al FRF, Mircea Pascu, în prezent consilier al FRT: “Nu am făcut deocamdată nici un decont. Facturile pe care le avem înregistrate la contabilitate se ridică la 90.000 de euro, ceea ce înseamă că din suma totală de 200.000 la cât s-a ridicat devizul estimativ vom face o economie de 110.000 de euro. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul unor sponsori inimoşi”.

×
Subiecte în articol: sport