x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Transylvania Open a obținut propria licență WTA. Următoarea ediție, între 1 și 9 februarie 2025

Transylvania Open a obținut propria licență WTA. Următoarea ediție, între 1 și 9 februarie 2025

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2024   •   21:30
Transylvania Open a obținut propria licență WTA. Următoarea ediție, între 1 și 9 februarie 2025

Turneul Transylvania Open de la Cluj-Napoca are de acum un loc clar stabilit în circuitul mondial după ce a obținut propria licență WTA. Organizatorii au anunțat că următoarea ediție va avea loc între 1 și 9 februarie 2025.

Organizatorii au anunțat că au reușit să achiziționeze o licență care va asigura continuitatea evenimentului de la Cluj-Napoca. Turneul de tenis care a avut primele trei ediții organizate în luna octombrie, și cea mai recentă în luna februarie, va avea loc de acum la început de sezon. Următoarea ediție va fi organizată în 1-9 februarie 2025.

„Cu mare bucurie am anunțat oficial, la finalul turneului de tenis din acesta an, că de acum Transylvania Open are viitorul asigurat. Am arătat că dacă muncim pentru visele noastre putem să obținem aproape orice. E o echipă care face asta dintr-o pasiune ieșită din comun. Aveam un vis: acela de a nu mai închiria licențe, ci de a avea licența noastră și de a ține acest turneu, pe viață, acasă. Și acum am reușit acest lucru. Locul în calendarul WTA va fi de acum în luna februarie, o poziție mult mai avantajoasă față de cea de final de sezon. De aici încolo putem să construim liniștiți și să ne concentrăm strict pe calitatea evenimentului”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250.

Cea de-a patra ediție a Transylvania Open a avut loc în BTarena din Cluj-Napoca, în perioada 3-11 februarie 2024. În total, 32 de jucătoare au concurat la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA și premii în valoare de 267.082 de dolari.

Câștigătoarea marelui trofeu din acest an a fost Karolina Pliskova, fost lider mondial și cap de afiș al turneului din Cluj. Ea a jucat finala cu Ana Bogdan, favorita numărul 8 a competiției.

„Am auzit lucruri frumoase despre acest turneu, știam că sunt condiții foarte bune, că este cel mai bun turneu WTA 250 din lume. Dar este chiar mai frumos decât mă așteptam, am fost surprinsă, toată lumea m-a tratat foarte bine aici. A fost bine că nu am jucat cu românce până în finală, pentru că publicul a fost mereu de partea mea și s-a simțit lucrul acesta”, a spus Karolina Pliskova.

Transylvania Open WTA 250 2024 a însemnat 9 zile de tenis, dintre care 2 de calificări, cu meciuri jucate pe cele două terenuri de tenis organizate în BT Arena. Jucătoarele au avut la dispoziție 2 terenuri suplimentare de antrenament. Pentru amenajarea celor două terenuri de joc au fost necesare lucrări logistice speciale de separare a sălii polivalente, realizată prin montarea a 3000 mp de cortină fonoabsorbantă și ignifugă. La organizarea turneului a lucrat o echipă formată din aproape 1000 de persoane, iar bugetul s-a ridicat la 1,5 milioane de euro.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: transylvania open licenta wta