x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Trebuie sa castigam"

"Trebuie sa castigam"

12 Noi 2004   •   00:00

Daniel Oprita, principalul marcator al gruparii din Ghencea in aceasta editie de campionat, explica revirimentul sau din acest sezon prin increderea de care s-a bucurat din partea antrenorului Walter Zenga.

IONUT PADURARU

INCREZATOR. Daniel Oprita spune ca Steaua poate sa treaca de Besiktas
Oprita a venit la Steaua in toamna lui 2002, inscriind doar 4 goluri in 54 de meciuri in doua editii de campionat.

INCREDERE. In acest sezon insa, fotbalistul adus de la CSM Resita si-a aratat, in sfarsit, calitatile de golgeter. El a marcat de 5 ori in campionat, devenind cel mai eficient jucator din trupa lui Zenga. "La un moment dat ma batea gandul sa plec oriunde, la o echipa, numai sa joc. Walter a vorbit cu mine si mi-a spus sa-mi vad de treaba ca o sa vina si randul meu, ca o sa devin atacantul de care Steaua are nevoie. Se pare ca a avut dreptate. Am inceput sa dau goluri si acum am mai multa incredere in mine", s-a destainuit Oprita intr-un interviu pe site-ul oficial al gruparii din Ghencea.

TACTICA. Atacantul stelist spune ca ii convine mai mult postul pe care este folosit acum decat in sezoanele trecute, sub conducerea lui Victor Piturca: "Nea Piti ma punea sa joc mai lateral, acum joc mai in fata portii. In sezonul trecut am jucat rolul servantului, insa nu prea ma lipeam la gol. Acum a venit si randul meu sa inscriu. Sa dea Dumnezeu s-o tin tot asa si sa marchez meci de meci! Asta nu inseamna ca nu voi juca si de aici inainte si pentru echipa".

DECISIV. Oprita a comentat si sansele Stelei de calificare in primavara europeana: "Sansa noastra de a ne califica este sa castigam cu Besiktas. Toate sperantele noastre se leaga de acest meci, pentru ca la Bilbao va fi foarte greu".
DEMISIE
Andoni Zubizarreta, directorul sportiv al clubului Athletic Bilbao, adversara Stelei Bucuresti din 1 decembrie, a demisionat din functie, rezilierea contractului facandu-se de comun acord cu conducerea gruparii spaniole. Intelegerea dintre Andoni Zubizarreta si clubul Atheltic Bilbao era valabila pana la 30 iunie 2005. Zubizarreta preluase functia in 2001, dupa decesul presedintelui Javier Uria.
CUPA
Athletic Bilbao s-a calificat cu emotii in "optimile" Cupei Spaniei. Viitoarea adversara a Stelei a trecut greu, scor 2-1, dupa prelungiri, de echipa de liga a treia Cultural Leonesa. Golurile lui Athletic au fost marcate de Orbaiz (’41) si Ezquerro (’108). Bilbao a jucat in formula: Aranzubia (’18 Lafuente) - Iraola, Murillo, Prieto, Casas (’65 Del Horno) - Orbaiz, Gurpegui, Etxeberria, Jonan Gacia (’58 Yeste) - Exquerro, Urzaiz.

×
Subiecte în articol: sport