x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tricolorii au decolat "carpiti" spre Armenia

Tricolorii au decolat "carpiti" spre Armenia

15 Noi 2004   •   00:00

Ieri dupa-amiaza, la ora 16:00, cele doua echipe reprezentative au plecat cu un charter spre Erevan, acolo unde marti dupa-amiaza si miercuri seara vor intalni nationalele Armeniei.

MIHAI IGIROSANU

Decimata de accidentari si suspendari, echipa Romaniei s-a reunit sambata la Casa Fotbalului. Dupa ce Florentin Petre si Danciulescu devenisera indisponibili vineri, selectionerul Iordanescu s-a vazut nevoit, la recomandarea medicului Pompiliu Popescu, sa renunte sambata si la stoperul stelist Sorin Ghionea. Petre si Danciulescu au fost inlocuiti cu Daniel George Munteanu, de la Otelul, si Florin Bratu, de la FC Nantes.

REFUZ. Una dintre putinele informatii oferite de Iordanescu a fost aceea ca a incercat din nou sa-l determine pe mijlocasul lui Dinamo Kiev Tiberiu Ghioane sa revina la sentimente mai bune fata de echipa nationala. Tentativa selectionerului s-a lovit de un alt refuz categoric al jucatorului descoperit de Mircea Lucescu, acesta fiind decis sa ignore nationala in mandatul lui Iordanescu.

DOPAT. Din cauza unei probleme medicale, Ghionea a fost silit sa apeleze la un medicament care se afla pe lista substantelor interzise. "El a avut o faringita acuta, a apelat la niste substante calmante pentru gat, care pot fi periculoase din punctul de vedere al regulamentelor. Am informat conducerea FRF, pe selectionerul Anghel Iordanescu si am considerat ca ar fi mai bine sa nu riscam la un eventual control inopinat, pentru a nu exista un nou caz Andreea Raducan. Oricum, Ghionea are pubalgie si entorsa. Ar fi fost incert pentru meciul cu Armenia", a explicat Pompiliu Popescu. Jucatorul s-a prezentat totusi la Casa Fotbalului, pentru a fi consultat de medic.

ATITUDINE. Incercand, probabil, sa-si exerseze eventualele prestatii din Senat, Iordanescu a vorbit foarte putin la conferinta de presa de sambata. Mai mult, atunci cand a raspuns la intrebarile jurnalistilor, a incercat sa fie concis, dar nu a facut altceva decat sa lase impresia unei superioritati deranjante pentru un antrenor ale carui performante din ultimul timp bat spre zero.

TARARACHE A LIPSIT DE LA ANTRENAMENT
Click pentru a mari imaginea
LA SAFTICA. Sambata, tricolorii au fost invaluiti in ceata
Dupa ce vineri seara a avut loc un antrenament mai lejer, tricolorii au efectuat ieri-dimineata, de la ora 10:45, in cantonamentul de la Saftica, ultima sedinta de pregatire inaintea plecarii spre Armenia. Singurul absent a fost Mihai Tararache, jucatorul lui FC Zürich urmand sa faca jonctiunea cu lotul direct la Erevan. In finalul antrenamentului, Iordanescu a organizat un joc-scoala intre fundasi si atacanti, partida in urma careia jucatorii din ofensiva au fost obligati sa alerge cateva ture in plus, deoarece nu au reusit sa marcheze nici un gol. De altfel, Generalul s-a aratat extrem de iritat de ineficienta atacantilor, dar si de superficialitatea cu care fundasii au tratat cateva dueluri unu contra unu. Iata si lotul definitiv pentru Armenia:

Portari: Stelea (Dinamo), M. Popa (FC National);

Fundasi: Stoican, Barcauan (ambii la Sahtior Donetk), Ogararu (Steaua), G. Munteanu (Otelul), Fl. Moldovan (FC National), Goian (FCM Bacau), Pascovici (Farul), Dancia (Torpedo Moscova);

Mijlocasi: Dica, Paraschiv (ambii la Steaua), Caramarin (FC National), Maldarasanu (Rapid), Tararache (FC Zürich), Danciu (Otelul), Cernat (Dinamo Kiev), T. Balan (Sportul) ;

Atacanti: D. Niculae (Rapid), Marica (Sahtior), Fl. Bratu (FC Nantes), Neaga (Steaua).

INEDIT
Click pentru a mari imaginea
Unul dintre cele mai surprinzatoare nume la care a apelat selectionerul Iordanescu este Dorin Goian (foto), fundasul lui FCM Bacau. "Nu ma asteptam la aceasta convocare si sunt extrem de fericit. Cea care mi-a dat marea veste a fost soacra mea si cred ca acum o iubesc si mai mult", a glumit stoperul moldovean, care a fost adus la Casa Fotbalului de fratele sau, Lucian, care evolueaza la Dinamo. Interesant este ca nici unul din cei doi nu stia unde este sediul federatiei, ajungand la un moment dat cu masina in cartierul Militari! Episodul cu soacra i-a placut si Generalului, care a glumit cu jucatorul bacauan la antrenamentul de ieri-dimineata: "Dorine, te spun lui soacra-ta!", a strigat Iordanescu dupa un duel pierdut de Goian.

INVITATI
Profitand de intreruperea campionatului din Turcia, antrenorul lui Galatasaray Istanbul va face deplasarea alaturi de tricolori in Armenia. De asemenea, Adrian Mutu va fi si el prezent la Erevan, urmand a fi alaturi de colegii sai de la echipa nationala inainte si pe durata meciului de miercuri. Cei doi se numara printre invitatii speciali ai federatiei. De altfel, sambata, Mutu a fost incurajat de majoritatea jucatorilor la reunirea lotului. "Vom juca si pentru Mutu in partida cu Armenia, deoarece este greu pentru el sa stea pe margine. Daca nu ne vom califica la Cupa Mondiala, vina este a tuturor, nu numai a lui", a spus Stoican, completat si de celalalt component al liniei defensive, Cosmin Barcauan.

MIHAI STOICHITA NE VEDE FAVORITI CERTI
Unul dintre oamenii cu care selectionerul Iordanescu colaboreaza foarte mult in pregatirea meciului din Armenia este fostul selectioner al nationalei ex-sovietice, Mihai Stoichita. Prezent ieri-dimineata la cantonamentul tricolorilor, de la Saftica, Stoichita a parut optimist: "Nu trebuie sa ne fie teama. Jucatorii armeni sunt tehnici, ofensivi si inventivi, insa mai putin disciplinati. Sunt vulnerabili in aparare si cred ca putem specula acest lucru. Chiar daca avem mari probleme de efectiv, nu cred ca ne putem impiedica la Erevan", a precizat el.

NEGARE "Sunt sigur ca presedintele FRF nu s-a referit la mine. Am facut un control antidoping acum doi ani. In ianuarie 2002 am avut hepatita si de atunci sunt atent la ce consum, alimente si medicamente. Sunt atent si cand merg" Sorin Ghionea fundas Steaua

SANSA "In Armenia ne asteapta un meci de lupta. Din acest motiv le-am si spus jucatorilor ca trebuie sa munceasca mai mult decat adversarii lor pentru a castiga. Este o sansa imensa pentru majoritatea dintre ei"" Mircea Sandu presedinte FRF

ADRIAN MUTU S-A FURISAT PANA LA SCARA AVIONULUI
Inainte de plecarea spre Erevan, presedintele FRF, Mircea Sandu, a apreciat ca e un lucru pozitiv faptul ca, din pricina accidentarilor, au fost convocati jucatori tineri, din campionatul intern: "Sunt fotbalisti care trebuie sa demonstreze ca merita si pot sa ramana la echipa nationala. Trebuie sa obtina victoria". "Trebuie sa ne facem probleme pentru orice meci, chiar daca am fi in echipa completa. Nu impartasesc opinia ca ar trebui sa ne lasam de fotbal daca pierdem in Armenia. Nu cred ca ar fi o drama, dar ne-ar da foarte mult inapoi. Sa joci fotbal nu e o drama", a spus Stelea, veteranul lotului. Asa cum a promis, Adrian Mutu a plecat alaturi de tricolori la Erevan. Fostul fotbalist al lui Chelsea a sosit ieri din Italia, unde s-a aflat alaturi de fosta sotie, Alexandra, si de fiul lor, Mario. La plecare insa, Mutu a evitat presa, venind direct la scara avionului si evitand astfel sa dea ochii cu presa in aeroport. "A venit, a aterizat si merge cu avionul echipei nationale", a comentat Mircea Sandu. "Sunt sigur ca prezenta lui Mutu va ajuta echipa nationala. Prezenta lui si unele vorbe vor fi de ajuns", a spus Barcauan.
×
Subiecte în articol: sport mutu iordănescu armenia