x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tripla satisfacţie

Tripla satisfacţie

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    08 Apr 2008   •   00:00
Tripla satisfacţie

Pe o ploaie necontenită, circa 10.000 de fani au sărbătorit cei 44 de ani împliniţi de legenda Marius Lăcătuş, victoria cu numărul 1.000 din campionat, dar şi anularea diferenţei ce despărţea Steaua de liderul CFR Cluj.

STEAUA - Victoria cu numărul 1.000 a venit de ziua lui Lăcătuş


Pe o ploaie necontenită, circa 10.000 de fani au sărbătorit cei 44 de ani împliniţi de legenda Marius Lăcătuş, victoria cu numărul 1.000 din campionat, dar şi anularea diferenţei ce despărţea Steaua de liderul CFR Cluj.

Golurile lui Dorin Goian şi Jose “Pepe‘‘ Moreno din meciul cu Dacia Mioveni, scor 2-0, au transformat echipa din Ghencea în principala favorită la titlu, în condiţiile în care, la egalitate de puncte cu CFR Cluj după ultima etapă, Steaua este campioană graţie avantajului din meciurile directe. Seara a fost completă, mai ales că roş-albaştrii au devenit prima echipă din România cu 1.000 de victorii în prima ligă, iar antrenorul Marius Lăcătuş şi-a sărbătorit ziua de naştere în mijlocul unui ocean impresionant de iubire.

 

SURPRINDERE. “Nu mă aşteptam să recuperăm atît de repede diferenţa, erau destul de multe puncte. E bine că am profitat de paşii greşiţi ai adversarilor. Punctele ne-au adus aici unde sîntem, indiferent de comentariile care s-au făcut la adresa jocului nostru. Oricînd sînt dispus la o comparaţie între jocurile noastre din acest an şi cele ale contracandidatelor. Ştiind rezultatul de la Cluj, jucătorii nu aveau motive de relaxare, ci de mobilizare, lucru care s-a şi întîmplat‘‘, a declarat după meci Marius Lăcătuş. “Trebuie să rămînem cu picioarele pe pămînt, avem deplasări grele la Bistriţa, Galaţi, Craiova şi Dinamo. Dacă învingem acasă şi aducem şi punctele necesare din deplasare, atunci va fi bine. Nu trebuie să stăm liniştiţi că Steaua e ca şi campioană. Avem jucători experimentaţi, sînt sigur că vor rămîne cu picioarele pe pămînt. Nu văd de ce ar fi presiune mai mare, jucătorii trebuie să fie mobilizaţi de faptul că am ajuns aici.‘‘ Fericit pentru reacţia plină de dragoste a suporterilor, Lăcătuş a promis: “Îi asigur pe fanii noştri senzaţionali că vom face totul ca ei să poată vedea din nou Steaua în Liga Campionilor şi cu rezultate mai bune ca anul trecut‘‘. Managerul general, Adrian Ilie, a completat: “E greu de spus că avem şanse mai mari decît CFR pentru că mai avem multe meciuri grele‘‘.

 

Satisfacţie

După meci, portarul Stelei, columbianul Robinson Zapata, a declarat: “A fost o partidă foarte dificilă, am dominat în totalitate, iar această dominare s-a concretizat. Mă bucur că a marcat din nou Pepe, dar toată echipa a jucat bine‘‘. La rândul său, Nicolae Dică a spus: “Sîntem bucuroşi că i-am făcut un cadou frumos lui Marius Lăcătuş cu ocazia zilei de naştere. Este o atmosferă foarte bună la echipă în acest moment şi e normal după şapte victorii consecutive. Greşeala celor de la CFR Cluj a fost că s-au crezut dinainte campioni, în timp ce noi am tratat fiecare meci cu seriozitate şi iată unde am ajuns‘‘.

 

Motivare

Înaintea partidei cu Steaua, programată joi, de la ora 17:00, la Regin, vicepreşedintele Gloria Bistriţa, Ioan Horoba, a declarat: “Jucătorii vor avea o primă de victorie mai mare decît de obicei, poate cea mai mare de pînă acum, deoarece o clasare cît mai bună aduce bani mai mulţi din drepturile tv. Gloria nu va juca pentru nimeni, ci doar pentru propriul interes. Terenul greu de la Reghin va fi un dezavantaj pentru Steaua. Am încredere că va fi un arbitraj corect, iar Steaua va avea viaţă grea împotriva noastră. Mereu am jucat la maxim împotriva lor şi cînd am putut i-am încurcat‘‘.

 

Rădoi: “Nu oricine poate face 1.000 de victorii‘‘

Căpitanul Stelei, Mirel Rădoi, era extrem de fericit după meci, însă a preferat o poziţie realistă şi precaută: “A fost un cadou frumos şi pentru noi şi pentru Lăcătuş şi pentru Habibou. Mai sunt etape de disputat şi nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Steaua şi CFR se luptă pentru titlu, dar e bine că sîntem la 10 puncte de locul 3. După meciul de la Iaşi nu mă gîndeam că vom recupera 11 puncte atît de repede, dar sînt bucuros că am reuşit‘‘. Rădoi a mai afirmat că nu ar trebui ca jucătorii să fie afectaţi de scandaluri: “Aţi văzut deciziile Comisiei de Disciplină, poate vor fi depunctări, suspendări şi pînă la urmă tot îşi vor da seama că fac rău fotbalului românesc astfel de declaraţii‘‘.

×
Subiecte în articol: sport steaua lacatus