x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Turci sterpi în atac

Turci sterpi în atac

de Ionut Paduraru    |    09 Aug 2008   •   00:00
Turci sterpi în atac
Sursa foto: Alex Nicodim/

STEAUA – GALATASARAY ● Veşti bune de la Istanbul
Galatasaray, adversara "roş-albaştrilor" din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, continuă seria partidelor de pregătire fără victorie. În ultimul test dinaintea meciului cu Steaua, Galata a remizat, scor 0-0, cu Bursaspor.



STEAUA – GALATASARAY ● Veşti bune de la Istanbul
Galatasaray, adversara "roş-albaştrilor" din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, continuă seria partidelor de pregătire fără victorie. În ultimul test dinaintea meciului cu Steaua, Galata a remizat, scor 0-0, cu Bursaspor.

Meciul de prezentare a noii echipe a lui Giani Kiriţă a arătat aceleaşi probleme în ofensivă pentru Galatasaray, care a înscris doar patru goluri şi nu a obţinut nici o victorie în ultimele şase partide amicale disputate în această vară.

PREGĂTIŢI. Deşi echipa sa nu a convins, tehnicianul Michael Skibbe spune că Galata este pregătită pentru confruntarea cu Steaua. "Am avut ocazii, dar nu le-am putut valorifica. Aceasta pare să fie acum cea mai mare problemă a noastră. Consider că sîntem pregătiţi pentru meciul cu Steaua", a spus Skibbe. În schimb, presa turcă nu a fost impresionată de prestaţia lui Galatasaray. "Acelaşi refren" este titlul articolului din Sabah, care subliniază ineficienţa echipei în meciurile de pregătire. "Leul doarme", a titrat şi Milliyet, care scrie că Galatasaray "nu a luat notă de trecere înainte de testul cu Steaua".

ECHIPĂ. Skibbe a folosit formula: Aykut Ercetin (’46 Morgan de Sanctis) – Bariş Ozbek, Servet Cetin, Emre Aşik (’46 Volkan Yaman), Hakan Balta – Hasan Şaş (’46 Aydin Yilmaz), Mehmet Topal, Ayhan Akman (’46 Sabri Sarioglu), Arda Turan (’85 Alparslan Erdem) – Shabani Nonda (’78 Erhan), Umit Karan (’65 Yaser Yildiz). Meciul-tur dintre Galatasaray şi Steaua va avea loc la 13 august, pe Stadionul "Ali Sami Yen" din Istanbul, ora 21:15, manşa secundă fiind programată la 27 august, în Ghencea.

Lăcătuş: "Vom juca ofensiv"

Într-un interviu acordat cotidianului turc Fanatik, antrenorul stelist Marius Lăcătuş (foto) a declarat că avantajul echipei sale în faţa lui Galatasaray este că trupa turcă încă nu a jucat un meci oficial în această vară şi are un antrenor nou, pe Michael Skibbe. "Situaţia echipei mele este bună. Am urmărit meciurile de pregătire ale lui Galatasaray şi am planurile pregătite. Am văzut că există lacune minore. Vom juca ofensiv. Vor fi meciuri disputate. Avantajul nostru este că Galatasaray nu a jucat un meci oficial şi Skibbe abia a venit la echipă. Ar putea fi un avantaj şi numărul mare de jucători accidentaţi de la Galatasaray. Însă este posibil ca ambiţia tinerilor care au jucat la Euro 2008 să fi crescut. Trebuie să fim atenţi", a spus Lăcătuş, care recunoaşte că are emoţii înaintea dublei manşe: "Ştiu cît de înflăcăraţi sînt fanii turci, dar şi românii sînt la fel. Galatasaray a realizat transferuri bune. Şi noi am încercat să facem achiziţii cît se poate de bune. Columbianul Zapata, pe care l-am luat la recomandarea lui Mondragon, s-a dovenit a fi un portar foarte bun".

Accidentări
În afara ineficacităţii, o altă problemă a grupării din Istanbul este reprezentată de accidentări. Atacantul Umit Karan a suferit o întindere musculară de gradul unu chiar în timpul amicalului cu Bursaspor şi ar putea rata întîlnirea cu Steaua. În plus, mijlocaşul Tobias Linderoth mai are nevoie de o săptămînă înainte de a deveni apt de joc şi are şanse foarte mici să joace în prima manşă cu Steaua, dar va fi refăcut pentru retur. De asemenea, lui Ugur Ucar i-ar putea recidiva accidentarea la picior în cazul în care va evolua, astfel că va mai fi menajat trei săptămîni. La acestea se adaugă indisponibilitatea de mai lungă durată a lui Mehmet Guven, care are probleme la menisc. De partea cealaltă, Ovidiu Petre, menajat aseară în partida cu Poli Iaşi, va putea fi folosit miercuri pe "Ali Sami Yen".

×
Subiecte în articol: sport steaua galata