x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Turcii s-au iritat

Turcii s-au iritat

de Florin Gongu    |    15 Aug 2008   •   00:00
Turcii s-au iritat

GALATASARAY-STEAUA  ●  Acuză un penalty neacordat
Două au fost fazele controversate ale meciului de miercuri seară, de pe Ali Sami Yen. Turcii au reclamat un penalty, la intervenţia lui Golanski la Lincoln, în timp ce românii acuză un cot al lui Nonda la Ghionea, ce trebuia sancţionat cu "roşu".  



GALATASARAY-STEAUA  ●  Acuză un penalty neacordat
Două au fost fazele controversate ale meciului de miercuri seară, de pe Ali Sami Yen. Turcii au reclamat un penalty, la intervenţia lui Golanski la Lincoln, în timp ce românii acuză un cot al lui Nonda la Ghionea, ce trebuia sancţionat cu "roşu".   
 
Presa turcă a luat foc ieri. Cotidianul Star a scris că prestaţia arbitrului francez Laurent Duhamel a fost "catastrofală". "Duhamel nu a acordat penalty în minutul 38, când Lincoln a fost faultat în careu. Arbitrul francez a ignorat jocul dur al fotbaliştilor români şi a distrus pe Cim-Bom şi meciul. În repriza a doua, arbitrul a închis ochii la ce au făcut steliştii, iar la cele mai mici atingeri ale jucătorilor echipei Galatasaray a fluierat." "Au fost şi oameni care au ţinut de mîini şi de picioare echipa Galatasaray. Unul în teren, cu fazele la care nu a fluierat. Şi altul, la margine, care i-a adunat lîngă el pe oamenii care trebuie să facă treabă şi care nu a ştiut să-i înveţe cum trebuie să procedeze", a notat Sabah făcînd tri­mitere la antrenorul Skibbe.  

CARACTERIZĂRI. "Nu am văzut faza la care Lincoln a căzut în careu, dar consider că Nonda ar fi meritat să fie eliminat", a comentat Lăcătuş. El a făcut şi o radiografie a jucătorilor: "Ovidiu Petre venea după o perioadă lungă de absenţă şi ştiam de la început că nu poate duce mai mult de 60-70 de minute. Toja a fost la primul meci oficial cu Steaua şi în ceea ce priveşte efortul şi indicaţiile tactice a fost bine, dar aşteptăm mai mult de la el pe faza ofensivă. Pe Golanski nu l-am schimbat pentru că ar fi făcut greşeli, ci pentru că avea crampe musculare şi nu mai putea conti­nua jocul".

"Domnul, cum se numeşte?"

După meci, Gigi Becali (foto), sosit la Istanbul chiar în ziua meciului, era marcat de tensiunea jocului. A apucat să dea cîteva interviuri pentru televiziunile române, după care, văzînd cît interes i se acordă, televiziunile turce l-au abordat şi ele. Cum nu stăpîneşte vreo limbă străină, l-a avut lîngă el pe post de translator pe Valentin Sălăgean, zis şi Coardă, asocia­tul lui Olăroiu de la Trattoria il Calcio. "Dacă mi-ar fi spus ci­neva să semnez la început că va fi 2-2, aş fi acceptat imediat. Acum sînt transfigurat. Cred că avem şanse 70 la sută să ne calificăm. Mi-au plăcut mult Dayro şi Bănel, care s-au dăruit extraordinar", le-a declarat Gigi turcilor. Doar că, imediat ce luminile de la camere s-au închis, ziariştii turci l-au întrebat pe Vali Coardă: "Domnul cine e? Cum se numeşte?". Gigi Becali a înţeles întrebarea şi a răspuns el, destul de articulat: "Be-ca-li".

REGRETE
"Bine că am înscris în deplasare, şi de două ori, dar am încasat prea uşor golurile. Pînă la urmă, rezultat echitabil. Bine că nu s-a repetat ce a fost cu Middlesbrough! Speram la un 3-0, am fost neatenţi şi am făcut erori. Am terminat puţinîn corzi, chiar dacă am avut ocazii pe final prin care, dacă înscriam, puteam tranşa calificarea"
Mirel Rădoi

NEUTRU
"Steaua a luat un mare avantaj pentru retur, dar trebuie să gestioneze bine acest rezultat. Totul depinde de ea. Galatasaray a demonstrat că nu dezarmează niciodată şi că are puterea de a reveni. Steaua va avea meci greu la Bucureşti. Mi-a plăcut spectacolul din tribune. Cu un ochi rîd şi cu unul plîng. Mă voi bucura pentru echipa care se va califica"
Gică Hagi

×
Subiecte în articol: sport