x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Turneu de vară al "căinilor"

Turneu de vară al "căinilor"

de Daniel Stan    |    30 Iun 2007   •   00:00
Turneu de vară al "căinilor"
Sursa foto: Catalin Abagiu/

In prima zi a "patrulaterului", "roş-albii" vor intălni pe Oţelul Galaţi, in timp ce Farul Constanţa va juca impotriva Unirii Urziceni. Azi, invingătoarele vor susţine finala, iar invinsele partida pentru locurile 3-4.

Dinamo - Campionii incep meciurile de pregătire la Braşov

In prima zi a "patrulaterului", "roş-albii" vor intălni pe Oţelul Galaţi, in timp ce Farul Constanţa va juca impotriva Unirii Urziceni. Azi, invingătoarele vor susţine finala, iar invinsele partida pentru locurile 3-4.

Noile achiziţii ale "căinilor", Florin Bratu, Ianis Zicu, Vali Năstase, Daniel Opriţa şi Hristu Chiacu, vor debuta astăzi in tricoul alb-roşu, in turneul care se defăşoară la Braşov.

AMENDĂ. Campionii au ajuns ieri după-amiază la Braşov fără angolezul Ze Kalanga, acesta intărziind deja o săptămănă de la pregătiri. Surse din club susţin că Ze va fi amendat cu 15.000 de euro. "A dovedit că nu are caracter de profesionist. L-am inţeles pănă acum, insă de data asta va suporta consecinţele", a declarat preşedintele Nicolae Badea. La răndul lui, antrenorul Mircea Rednic a precizat: "Din partea mea, poate să nu mai vină. I-am luat apărarea de căte ori a greşit, dar acum nu mai pot face nimic". Pe adresa clubului a sosit o ofertă de transfer din partea echipei turce de primă ligă Sivaspor, in valoare de 250.000 de euro, insă conducerea dinamovistă cere dublu pentru un transfer definitiv al lui Ze Kalanga. Acesta urma să ajungă in Romănia ieri, după ce a avut probleme cu expirarea paşaportului.

STOICAN. Ultima achiziţie vizată de "căini" este Flavius Stoican, de la Şahtior Doneţk, discuţiile fiind purtate de Nicolae Badea şi Mircea Lucescu, tehnicianul grupării ucrainene. Preţul fixat este de 250.000 de euro, sumă pe care Dinamo este pregătită să o achite imediat, numai că oficialii lui Şahtior doresc să profite şi să scoată o sumă mai mare pe fostul internaţional romăn. "Eu imi doresc să mă intorc la Dinamo şi sper să se realizeze transferul", a declarat Stoican. Pănă la plecarea in turneul din Austria, prevăzută pentru săptămăna viitoare, la data de 5 iulie, tehnicianul dinamovist va definitiva lotul de jucători pentru viitorul sezon. "Momentan sunt mulţumit. Mai am nevoie de un fundaş dreapta şi toate posturile sunt dublate", a declarat Rednic. Revenit la echipă după ce a fost invoit din cauza unor probleme familiale, George Blay a fost lăudat de Rednic: "Nu este atăt de simplu să ai mama in comă, dar să iţi faci şi datoria de jucător profesionist. George a rămas un jucător stabil şi puternic".

Bani mulţi

Acţionarii dinamovişti au stabilit pentru sezonul următor un buget-record de 10 milioane de euro, bani in care intră şi modernizarea Stadionului Naţional, unde "căinii" vor susţine partidele din Liga Campionilor şi care va costa in jur de un milion de euro. După şedinţa care a avut loc miercuri, oficialii au stabilit ca obiectivul imediat să fie accederea in grupele Ligii. In cazul unui eşec, s-a stabilit un parcurs căt mai lung in Cupa UEFA, precum şi cucerirea eventului.

Interes

Cotidianului italian Tuttosport susţine că fundaşul central al "roş-albilor" Radu Ştefan se află in atenţia nou-promovatei in Serie A, Genoa. "Nu va pleca nimeni de la Dinamo, cu atăt mai puţin Radu Ştefan. Am avut oferte de la cluburi mult mai galonate, insă avem de indeplinit nişte obiective", a declarat directorul general Cristi Borcea. In acest moment, tănărul interna-ţional dinamovist este cotat de conducere la 5 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: sport