x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" CRAIOVA - DINAMO 0-1 / Dinamo viseaza, Craiova e la vale

"U" CRAIOVA - DINAMO 0-1 / Dinamo viseaza, Craiova e la vale

22 Noi 2004   •   00:00

Isterie in tribune, bannere, injuraturi, meci crancen, dar haotic. Ingredientele unui meci pe care Bania l-a asteptat un tur intreg, la capatul caruia Dinamo s-a impus gratie unei executii superbe a metronomului de la mijlocul terenului, Andrei Margaritescu. Iar Pavel Badea si-a anuntat demisia.

INCRANCENARE. Irimia a luptat mult in duelurile cu Plesan (in alb), dar cu folos
OSTILITATE. Dinamo a fost primita cu multa ostilitate in Banie. In tribune au fost peste 20.000 de suporteri fanatici, care au realizat o coregrafie de exceptie si au urlat aproape 90 de minute. "Albastrul din inimile noastre este mai mare decat al cerului si marilor la un loc", scria pe un banner de 250 de metri arborat la tribuna a II-a.

ISTERIE. De teama furiei fanilor olteni, "cainii" au sosit la arena intr-un autobuz vechi si ponosit, iar in repriza secunda, Claudiu Niculescu a fost, chiar pe gazon, tinta furiei unui suporter al gazdelor, care i-a aruncat un fular in fata. Conducerea alb-rosiilor, din randurile careia la Craiova a lipsit vicepresedintele Gigi Netoiu, despre care s-a spus ca ar avea febra 40 de grade, a parut si ea tensionata, refuzand dialogul cu presa inaintea meciului. Finalul a fost fericit pentru Dinamo, care revine in lupta pentru titlu, in vreme ce oltenii cad la un dezastruos " - 8" in clasamentul adevarului.

INCIDENTE. Daca meciul a fost unul oarecum linistit din punct de vedere al disputei de pe teren, finalul a adus nebunia si multe incidente in tribune. In minutul 83, un fan a pacalit fortele de ordine si a patruns pe teren, atacandu-l pe Claudiu Niculescu. Mihalcea a sarit cu crampoanele la gatul acestuia, fiind cu greu potolit de Iordache, si a declansat iuresul in tribune, unde fanii olteni au pornit razboiul cu jandarmii. "Nu e posibil sa se intample asa ceva in 2004. Am mai fost intampinati cu asemenea ostilitate la Timisoara, dar acolo publicul este mult mai civilizat", a declarat la finalul meciului Claudiu Niculescu. "Sunt antrenor de 11 ani si n-am mai vazut la Divizia A un asemenea incident", a comentat si Ioan Andone, care, la conferinta de presa, a avut un dur schimb de replici cu presa locala, parasind sala dupa doar cinci minute. (Catalin Fainisi, Vicentiu Neagoe, Craiova)

×
Subiecte în articol: sport