x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" Craiova - Dinamo 1-1: Egali in mocirlă

"U" Craiova - Dinamo 1-1: Egali in mocirlă

de Dragos Stoica    |    04 Noi 2007   •   00:00
"U" Craiova  -  Dinamo 1-1: Egali in mocirlă
Sursa foto: Gazeta sporturilor /

Pe un gazon desfundat, Craiova şi Dinamo şi-au impărţit punctele, la capătul unui meci in care bucureştenii au egalat cu zece minute inainte de final.

Pe un gazon desfundat, Craiova şi Dinamo şi-au impărţit punctele, la capătul unui meci in care bucureştenii au egalat cu zece minute inainte de final.

Vremurile ultimilor ani, in care Dinamo defila in faţa Craiovei, par să fi apus. După egalul scos de olteni in primăvară la Bucureşti, "spartanii" lui Cristi Borcea s-au văzut aseară nevoiţi să iasă de pe teren la adăpostul unui egal, obţinut mai degrabă norocos, după o execuţie de excepţie a lui Dănciulescu.

MOTIVAŢI. Pe fondul unui conflict intre suporterii craioveni şi patronul Adrian Mititelu, meciul de aseară a suscitat totuşi interes maxim in răndul oltenilor, partida disputăndu-se cu casa inchisă. Incurajată din tribune de peste 20.000 de spectatori, Universitatea a inceput tare, jucătorii arătăndu-şi determinarea la fiecare fază. S-a jucat dur, bărbăteşte, s-a intrat la risc, dar a existat şi destul fotbal, asta in pofida unui gazon aflat la propriu la pămănt după ploile care au căzut peste Cetatea Banilor in ultima săptămănă. Primele 30 de minute le-au aparţinut gazdelor. Profitănd de inovaţiile făcute de Zenga in apărarea "căinilor", craiovenii au semănat panică de mai multe ori in suprafaţa de pedeapsă, aceştia cerănd şi două lovituri de pedeapsă in urma unei singure faze. Arbitrul Tiberiu Lajos n-a acordat nimic, cu toate că cel puţin una dintre intervenţiile incriminate este cel puţin discutabilă. După aceea, fazele au alternat la ambele porţi, dar elevii lui Nicolo Napoli au fost cei care au reuşit să marcheze, Tănasă plasănd din şase metri balonul pe lăngă Lobonţ după o lovitură liberă. Fără să acuze şocul, Dinamo a echilibrat repede, iar finalul primului mitan le-a aparţinut "căinilor". Cum Dănciulescu a trimis doar in bară in minutul 42, "alb-albaştrii" au intrat in avantaj la vestiare.

ECHITABIL. Cea de-a doua parte a inversat rolurile. Dinamo s-a suit treptat in jumătatea Craiovei, evoluănd insă şters, fără clarviziune, contra unei defensive bine organizate şi ale cărei ieşiri aproape perfecte la ofsaid au fragmentat mereu jocul. La o fază care nu anunţa mare lucru, Dănciulescu a prins un şut de zile mari de la 20 de metri cu toată opoziţia lui Bornescu, aruncat la disperare. Nu s-a mai schimbat nimic pănă la final, deşi gazdele puteau da lovitura in prelungiri, cănd mingea aruncată de Wobay in careu n-a fost urmărită corect de Baird. "Am fi meritat să căştigăm. Cu toate că inainte de meci am zis că m-aş mulţumi şi cu un punct, am totuşi o senzaţie de regret, deoarece am fost egalaţi pe final. Nu-mi place să vorbesc de arbitraj dar din căte am inţeles, inainte de golul lui Dinamo ar fi trebuit să primim un fault. După aceea, jucătorii s-au deconcentrat puţin şi aşa am luat gol. Oricum, a fost un meci frumos, de luptă, in care ambele echipe au făcut risipă mare de efort. Din păcate, cred că noi am pierdut două puncte şi Dinamo a căştigat unul", a declarat după meci tehnicianul Universităţii, Nicolo Napoli.

dragos.stoica@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport dinamo