x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" CRAIOVA - DINAMO / Nebunie olteneasca

"U" CRAIOVA - DINAMO / Nebunie olteneasca

22 Noi 2004   •   00:00
"U" CRAIOVA  -  DINAMO / Nebunie olteneasca

Scandalul iscat la Craiova dupa intrarea unui suporter pe teren nu ramane fara urmari. Fanul a primit o amenda de 15 milioane, iar Mihalcea risca sa fie suspendat, ca si terenul Universitatii

CATALIN FAINISI, VICENTIU NEAGOE - Craiova

Claudiu Niculescu a declarat, inaintea meciului Universitatea Craiova - Dinamo, ca, pentru fanii "Stiintei", el este un tradator, precum "galacticul" Luis Figo pentru cei de la Barcelona. Atacantul dinamovist, care s-a despartit cu scandal de Universitatea, in urma cu trei ani, a simtit duminica seara, pe propria piele, cum este sa fii urat de 25.000 de oameni. Mai mult, un suporter fanatic a intrat pe teren in timpul meciului, aruncandu-i in fata un fular cu insemnele "alb-albastre".

URA. Poreclit "Postasul", olteanul care a dorit sa se razbune pe "Claugol" se numeste Ovidiu Todoran, are 26 de ani si este fan al Craiovei de cand era copil. A insotit echipa in majoritatea deplasarilor, este unul dintre cei mai cunoscuti "ultras" din Banie si, din dragoste pentru "Stiinta", si-a tatuat pe piciorul drept "100% Oltean". El a explicat motivul pentru gestul de duminica, ce l-a facut, de acum, celebru in toata tara. "La fel ca toti fanii, eu l-am respectat pe Niculescu in vremea cand juca pentru Craiova. Ceea ce ne-a deranjat pe toti in momentul in care s-a transferat la marele dusman a fost faptul ca ne-a jurat ca nu va evolua niciodata la Dinamo. A doua zi, era plecat in «Stefan cel Mare». De atunci, este urat de toti craiovenii care iubesc fotbalul", a spus Todoran, care a suferit o bataie crunta dupa ce a fost scos de pe gazon.

PROCES. "Eu n-am vrut sa-l lovesc, ci doar sa-i arunc fularul in semn de dispret si i-am spus: «Cioara, tu nu meriti sa joci pe acest stadion!»", a completat "ultrasul" craiovean, care intentioneaza sa-l dea in judecata pe Adrian Mihalcea pentru ca l-a lovit cu bocancii cand a sarit in apararea lui Niculescu. "Stiam ca meciul e televizat si toata lumea trebuie sa stie cat de dispretuiti sunt Niculescu si Dinamo la Craiova. O sa platesc pentru ce am facut, dar asta nu-l scuza pe Mihalcea, care m-a lovit fara sa-i fac nimic. Il voi chema in instanta, ca sa plateasca si el", a incheiat "Postasul".

PEDEAPSA

"Tocmai am primit caseta meciului de la Craiova si urmeaza sa o analizam foarte atent. Toti cei implicati in acel incident risca sanctiuni, inclusiv Mihalcea, care urmeaza sa fie chemat pentru explicatii" - Alexandru Boc, vicepresedinte Comisia de Disciplina a FRF

EROARE

"Arbitrul a gresit in faza respectiva, fiindca Mihalcea trebuia eliminat. Nu exista scuza si le-am spus-o si la cursuri. Cand exista un eveniment si nici unul dintre cei patru nu o vede, este greseala de arbitraj" - Ion Craciunescu, presedinte CCA

BADEA BA E, BA NU E !
Imediat dupa meciul cu Dinamo, la vestiare, managerul general al Universitatii, Pavel Badea, a anuntat ca demisioneaza. "Voi renunta pentru ca nu ma pot remonta pe mine dupa acest meci, daramite pe jucatorii mei". Ieri, pe la pranz, Badea a revenit asupra deciziei si va continua. "De astazi dimineata alerg. Am fost sa ma intalnesc si cu domnul Staicu, si cu primarul, care m-au rugat sa nu renunt. Mi-au zis ca mai sunt doua meciuri si trebuie sa raman, ca nu au pe cine pune. In plus, m-au atins la coarda sensibila atunci cand mi-au zis ca, daca renunt, inseamna ca nu iubesc formatia asta. Staicu mi-a zis ca, indiferent ca echipa este a primariei, nu poate ramane indiferent si m-a rugat sa raman. Imi onorez angajamentul pentru ca am o obligatie morala fata de toti", a spus Badea. In aceste conditii, "Badita" va continua pe banca tehnica a Universitatii pana cel putin la meciul-retur de Cupa Romaniei din 1 decembrie, de la Pitesti. (Mario Morcov)

CUM I-A TRADAT CLAUDIU NICULESCU PE OLTENI
INGER SI DEMON. Dupa ce a plecat la Dinamo, Niculescu a devenit unul dintre cei mai "iubiti" fotbalisti in Banie
Despartirea dintre suporterii olteni si Claudiu Niculescu a inceput in vara anului 2001, cand Universitatea era patronata de Gigi Netoiu, actualul vicepresedinte al lui Dinamo. Fanii au organizat o manifestatie impotriva omului de afaceri, cerandu-i retragerea si acuzandu-l ca este dinamovist si nu poate continua la Craiova. In aceeasi zi, "Claugol", pe atunci atacant al echipei din Banie, le-a jurat suporterilor olteni ca nu va juca niciodata la Dinamo, echipa unde se zvonea ca s-a transferat. Chiar a doua zi, Niculescu a semnat pentru "caini". De atunci, varful oltean, pana la acea vreme un idol pentru fanii olteni, si-a atras ura iubitorilor de fotbal din Craiova. De asemenea, ura oltenilor fata de Dinamo sau Netoiu s-a manifestat cel mai pregnant in ultima etapa a sezonului 2001/2002, cand Universitatea a intalnit pe FC National, care avea nevoie de victorie pentru a obtine titlul in defavoarea "cainilor". Atunci, toti oamenii de pe stadion au scandat, pentru prima data, impotriva propriei echipe, care a invins cu 3-1, facand titlul cadou marilor dusmani.
×
Subiecte în articol: sport dinamo craiova