x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport UEFA va modifica regula ofsaidului din sezonul următor

UEFA va modifica regula ofsaidului din sezonul următor

07 Mar 2020   •   15:30
UEFA va modifica regula ofsaidului din sezonul următor

UEFA plănuieşte să modifice regula ofsaidului din sezonul 2020/2021. Liniile trasate de sistemul VAR la partidele din Liga Campionilor şi Europa League vor fi mai groase pentru a evita deciziile controversate şi pentru a încuraja marcarea mai multor goluri, scrie Sky Sports.

Preşedintele Aleksander Ceferin a anunţat că a discutat deja cu oficialii din arbitraj referitor la această măsură şi spune că este aproape de a obţine şi acordul cluburilor din Europa.

„Un centimetru de ofsaid nu este ofsaid. Nu asta înseamnă această regulă. O greşeală trebuie să fie clară, evidentă, pentru ca sistemul VAR să intervină. Liniile mai groase sunt esenţiale deoarece acea linie este trasă în mod subiectiv. Dacă nu e ceva exact şi e vorba doar de un centimetru, atunci poţi distruge sezonul unui club cu o decizie greşită. Pentru mine, şi henţul este o problemă, dar nu ştiu exact ce trebuie făcut", a declarat Aleksander Ceferin, preşedinte UEFA, citat de Sky Sports

După introducerea sistemului de arbitraj video, mai multe goluri din competiţiile europene au fost anulate în urma unor decizii la limită, în care era greu de hotărât dacă atacantul se află în ofsaid, chiar şi după revederea fazei de mai multe ori.

Liniile mai groase trasate de sistemul VAR ar putea intra în vigoare începând cu Campionatul European din această vară.

Mediafax

×
Subiecte în articol: uefa