x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Uitat la Eintracht Trier

Uitat la Eintracht Trier

18 Ian 2005   •   00:00

In afara jucatorilor plecati din campionatul intern, in liga a doua germana se mai gaseste un roman, care in 1991 a fost junior la "Luceafarul".

DRAGOS STOICA

TITULAR. Departe de campionatul intern din Romania, Catalin Racanel (dreapta) a reusit sa se impuna in liga a doua germana
Poate impatimitii pariurilor sa se mai fi lovit de el, in momentul in care pe ecranul calculatorului le apare numele sau in dreptul marcatorilor lui Eintracht Trier. Mijlocas stanga, Catalin Racanel este titular la echipa din cel mai vechi oras atestat documentar al Germaniei, dupa ce, in urma cu 14 ani, era un junior de perspectiva la Centrul National "Luceafarul".

SINGUR. Ramas printre nemti din 1991, pe cand avea 15 ani, Racanel a continuat sa joace la juniori in Saarbrucken, pentru ca, doi ani mai tarziu, sa evolueze deja in cea de-a treia liga. La varsta de 22 de ani, romanul mai sare o treapta, transferandu-se la Eintracht Trier. "Aici am inceput sa ma remarc cu adevarat, iar dupa aceea am plecat la Hamburg, pentru a juca pentru St. Paulli, care tocmai promovase in Bundesliga", rememoreaza Racanel.

GHINION. Ajuns in lumea mare, fotbalistul va avea insa parte de o accidentare incredibila, suferind o ruptura de ligamente dupa doar zece minute ale primului antrenament efectuat la St. Paulli. Fortat sa stea pe tusa cateva luni, romanul a revenit si a bifat consecutiv sapte meciuri pe prima scena germana, pentru ca apoi sa fie depistat cu hepatita, dupa convalescenta fiind lovit din nou la genunchi: "Am crezut ca am terminat cu fotbalul. Nu-mi venea sa cred ce mi se intampla!"

ROMAN ADEVARAT

"Desi sunt in Germania de atat timp, cel mai bine ma simt in Romania. La Bucuresti am familia, acolo sunt prietenii mei si amintirile mele. Vin in tara de cel putin doua ori pe an, in timpul vacantelor de la club, imi place sa merg la mare si la munte alaturi de prietenii vechi"Catalin Racanel jucator Eintracht Trier

VREA IN BUNDESLIGA
Revenit la Trier in urma cu doi ani, unde a fost dorit in mod expres de fostul antrenor de la St. Paulli, instalat acum pe banca lui Eintracht, Racanel s-a impus rapid, fiind unul dintre oamenii de baza. In prezent, echipa din Trier se afla pe cea de-a 11-a pozitie a clasamentului, la 11 puncte de locul 3, care ar asigura promovarea in Bundesliga. "Inaintea inceperii campionatului, lumea se gandea la promovare, dar lucrurile n-au mers cum ne asteptam. Poate anul viitor", a spus Racanel. Totusi acesta spera ca, la finalul actualei editii de campionat, cand isi va termina contractul, sa prinda o formatie din prima liga. "Ar fi niste discutii, insa mai este mult timp pana atunci. Era vorba sa ajung si la Cottbus, dar vad ca Reghecampf a plecat din cauza situatiei financiare a clubului, asa ca varianta asta pica", a mai adaugat Racanel. Ca o curiozitate, desi joaca in Germania de 14 ani si si-a insusit perfect limba si obiceiurile, Racanel este tot cetatean roman, iar parintii sai locuiesc in continuare la Bucuresti.
COLEG CU AURELIAN DUMITRU
Din perioada petrecuta in tara, cea mai frumoasa amintire este prietenia cu actualul jucator al lui "Poli" AEK Timisoara, Aurelian Dumitru. De altfel, cei doi au pastrat legatura si in cei 14 ani de cand soarta le-a despartit drumurile, ei facand impreuna Revelionul anul acesta, la Trier. "Sunt prieten cu Catalin de cand ma stiu. Am stat in aceeasi banca la scoala, unde imparteam pe din doua o eugenia sau un colt de paine", si-a amintit Dumitru. "Am fost de mai multe ori in vizita la Catalin, m-am si antrenat cu echipa lui, ca sa-mi pastrez conditia fizica", a mai zis jucatorul lui "Poli". In ceea ce priveste campionatul intern, Racanel este la curent cu aproape tot ceea ce se intampla, citind zilnic ziarele pe Internet: "Cel mai mare regret este situatia in care se gaseste Universitatea Craiova, echipa mea de suflet. Nu pot sa-mi explic cum a ajuns pe ultima pozitie a clasamentului! In ceea ce priveste nationala, cred ca mai sunt sanse de calificare daca vom bate Olanda si Cehia la Bucuresti".

×
Subiecte în articol: sport racanel trier