x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ultima dans inaintea preliminariilor CM 2006

Ultima dans inaintea preliminariilor CM 2006

27 Mai 2004   •   00:00

In aceasta seara, de la ora 21:30, echipa nationala de fotbal intalneste la Dublin prima reprezentativa a Irlandei, in cadrul unui meci de verificare. Partida va fi transmisa in direct de TV Romania 1.

FLORIN GONGU - Dublin

Intalnirea din aceasta seara este ultima dinaintea startului campaniei de calificare pentru Campionatul Mondial din 2006, in 18 august urmand sa intalnim Finlanda la Bucuresti.

ABSENTE. In ciuda caracterului important al partidei, care ar putea arata starea actuala a echipei, selectionerul Anghel Iordanescu va fi obligat sa alinieze mai mult o selectionata divizionara, din cauza numarului mare de indisponibilitati. Veteranul lotului deplasat la Dublin este portarul Bogdan Stelea. "Nu ma simt ca un tatic pentru colegii mei, ci doar ca un coechipier", a spus Stelea, care azi ar putea fi capitanul echipei nationale. "Tricolorii" au avut ieri un program strict. Dimineata, la ora locala 9:00 s-a servit micul dejun, dupa care la 10:30 jucatorii au avut parte de o sedinta tactica. Apoi, fotbalistilor li s-a permis o scurta plimbare in zona hotelului Burlinghton, prilej si pentru unele cumparaturi. Dupa o ora de odihna, jucatorii au participat la un ultim antrenament, de la ora locala 17:00, dar cu portile inchise.

BILETE. Tichetele pentru partida din aceasta seara s-au epuizat inca de la inceputul anului. Irlanda a disputat in aceasta primavara trei meciuri amicale pe teren propriu: cu Brazilia, cu Cehia si, acum, cu Romania. Pentru ca Brazilia a solicitat 60.000 de euro pentru deplasarea la Dublin, federatia irlandeza a scos la vanzare biletele sub forma de pachet pentru toate cele trei partide, contra a 60 de euro. Au mai fost pastrate bilete pentru romani, care s-au vandut saptamana trecuta prin Internet in doar 15 minute, cu 20 de euro bucata. La negru, un bilet s-a vandut cu 50 de euro. Partida din aceasta seara va fi transmisa de postul englez Sky, care se prinde in Irlanda doar codat, asa ca multi nu au cum sa vada partida decat la stadion.

IRLANDA - ROMANIA

Astazi, ora 21:30, TVR1 Dublin, Stadion "Lansdowne Road"

Irlanda: Given - Finnan, Doherty, O""Shea, McAteer - McPhail, Miller, O""Brien, Holland - Robbie Keane, Connolly Antrenor: Brian Kerr

Romania: Stelea - Radoi, Iencsi, Ghionea, Dancia - Fl. Dumitru, Plesan, Ov. Petre, Dica - Ganea, Danciulescu Antrenor: Anghel Iordanescu

O victorie, doua egaluri si un esec cu Irlanda

Partida de astazi va fi a cincea dintre nationalele Romaniei si Irlandei, palmaresul meciurilor directe fiind pana acum egal. Primul meci a fost amical si s-a jucat, pe 23 martie 1988, la Dublin, cand irlandezii au castigat cu 2-0. Urmatoarea intalnire a avut loc la Genova, in optimile CM 1990. Scorul a fost egal, 0-0, dar irlandezii s-au calificat in sferturile de finala dupa loviturile de departajare. Ultimele doua intalniri au avut loc in preliminariile CM 1998. La Bucuresti, Romania a invins cu 1-0 (gol Adrian Ilie), in timp ce, la Dublin, scorul a fost egal, 1-1 (goluri Hagi, respectiv Cascarino).

1.000 de romani la antrenamentul oficial

Daca la sosirea pe aeroport delegatia noastra nu a fost intampinata de nici un reprezentant al presei, la antrenamentul oficial disputat marti seara, la doua ore dupa sosire, jucatorii nostri au avut parte de o mare surpriza. Ei au fost asistati de peste 1.000 de spectatori, toti romani! Cei mai multi dintre acestia sunt imigranti, dar si foarte multi copii infiati de familii irlandeze (foto). Cel mai impresionat de asistenta a fost Ionel Ganea, care a dat peste 100 de autografe. Oficial, in Dublin sunt inregistrati 14.000 de romani, cu permis de lucru sau rezidenta. Neoficial, insa, numarul romanilor care traiesc in capitala Irlandei este de 40.000. Printre cei cu rezidenta se numara multe familii de tigani, care locuiesc in case insalubre si se ocupa cu cersitul la colt de strada.

Ganea, intre Steaua si Rapid

Cu 44 de prezente la prima reprezentativa si 19 goluri inscrise, Ionel Ganea este unul dintre jucatorii reprezentativi deplasati la Dublin. Cum echipa sa de club, Wolwerhampton, a retrogradat, el nu stie inca unde va juca din sezonul viitor. "La sfarsitul lui iunie imi expira intelegerea cu englezii. Am clauza prin care pot pleca liber de contract in cazul in care echipa pica. Am ceva oferte din Germania, dar si din Romania. Cine imi va da asa cum doresc eu, acolo ma voi duce", a spus Ganezu’. El este foarte bun prieten cu George Copos, dar si cu Gigi Becali, asa ca totul tine acum de "licitatia" dintre cei doi. Cat despre ex-rapidistul Adrian Iencsi, acesta nu trece la Spartak Moscova printr-o perioada fericita a carierei lui. "Cu antrenorul Nevio Scala totul este OK, dar nu avem rezultate. Suntem foarte multi straini in lot, avem conditii, dar echipa nu se leaga. Cu toate acestea, lumea vine la meciuri si chiar ne aplauda", a povestit Iencsi. El sta inca in cantonamentul clubului, dar spera ca intr-o luna sa-si rezolve problema locuintei.

La tineret, 1-1 cu Bulgaria

Echipa nationala de tineret a Romaniei a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul amical disputat ieri dupa-amiaza, pe Stadionul Giulesti, impotriva reprezentativei similare a Bulgariei. Golul formatiei pregatite de Nicolae Manea a fost reusit de jucatorul Universitatii Cluj, Sorin Cocis, care este dorit cu insistenta de Ladislau B.l.ni la Rennes si de Ioan Andone la Dinamo. Acesta a fost ultimul joc de verificare al reprezentativei de tineret inaintea campaniei de calificare la Campionatul European din 2006.
×
Subiecte în articol: sport dublin