x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ultima mare batalie

Ultima mare batalie

24 Iul 2004   •   00:00

Duminica dimineata, Leonard Doroftei va boxa din nou pentru un titlu mondial. Dorin va lupta cu americanul Arturo Gatti, miza fiind centura cu diamante a categoriei usoare, versiunea WBC. TVR 1 va transmite in direct gala de la Atlantic City incepand cu ora 4:00.

IONUT PADURARU

In octombrie 2003, problemele de intrare in greutate l-au facut pe Leonard Doroftei sa piarda fara lupta titlul mondial la categoria semiusoara, versiunea WBA. "Mosu’" nu a vrut sa lase o ultima impresie dezamagitoare, asa ca a acceptat o noua lupta, care ar putea fi ultima din cariera sa.

SANGE. Oponentul lui Doroftei va fi americanul Arturo Gatti, campionul mondial al categoriei 63,5 kilograme, versiunea WBC. In varsta de 32 de ani, Gatti este considerat de publicul american drept unul dintre cei mai spectaculosi boxeri profesionisti. De aceea se asteapta ca lupta sa cu Doroftei, recunoscut pentru capacitatea de a expedia peste 1.000 de pumni in 12 reprize, sa aiba o audienta foarte mare. "Vor varsa sange si vor suferi pentru a-i satisface pe platitori. Asteptati-va la ceva special. Vorbim despre doi oameni care n-au facut pana acum vreun meci prost", anunta ieri unul dintre promoterii galei.

FAVORIT. Inaintea meciului, campionul roman a recunoscut superioritatea fizica a adversarului sau, care este mai inalt cu 10 centimetri. "Sunt mai rapid decat el, dar Gatti este mai puternic. Trebuie sa fiu pregatit si inteligent. Va fi o batalie, cu siguranta insa una inteligenta, nu prosteasca", a spus Doroftei. Gatti este considerat de marea majoritate a specialistilor, dar si de casele de pariuri, drept favorit al intalnirii, acest lucru putand fi observat si din bursele celor doi pentru acest meci: 1.750.000 de dolari pentru american, fata de numai 500.000 de dolari pentru Doroftei. In cadrul galei de duminica dimineata va boxa si un alt roman, Lucian Bute, victorios in cele 4 meciuri disputate pana acum la profesionisti, care il va intalni pe Tyler Hughes.

SFATURI

Stephan Larouche, antrenorul lui Doroftei, apreciaza ca pentru a-l bate pe Gatti romanul trebuie sa indeplineasca trei conditii: "Are nevoie de o barbie solida, viteza si inima. Doroftei si Gatti sunt doi tipi care ar prefera sa moara decat sa fie invinsi". Managerul firmei Interbox, Yvon Michel, care a lucrat cu ambii boxeri, spune ca lupta este deschisa oricarui rezultat. "Daca Gatti va fi in stare sa-l raneasca pe Dorin cat mai devreme, atunci va putea controla disputa. Daca nu-l va rani pe Dorin, nu va putea mentine controlul si, in acest caz, cred ca Dorin il va toca marunt", a subliniat Michel.

PALMARESE

Arturo Gatti are in palmares 37 de victorii, dintre care 28 prin KO si 6 infrangeri. Pe 24 ianuarie 2004, el a castigat titlul mondial WBC la categoria usoara, dupa o victorie in fata italianului Gianluca Branco. De partea cealalta, Doroftei, dublu medaliat olimpic cu bronz, este neinvins la profesionisti. El a obtinut 20 de victorii, din care 8 inainte de limita, si un rezultat de egalitate. In ianuarie 2002, romanul a devenit campion mondial al categoriei semiusoare, versiunea WBA, aparandu-si de doua ori cu succes centura. A pierdut titlul mondial in octombrie 2003 din cauza cantarului.

×
Subiecte în articol: sport doroftei gatti