x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ultima repriza!

Ultima repriza!

26 Iul 2004   •   00:00

"Mosul" a fost invins prin KO in repriza a doua, fiind surprins de un croseu ucigator la ficat. Arturo Gatti isi pastreaza astfel centura de campion mondial al versiunii WBC.

FLORIN GONGU, DANIEL STAN

A fost sa fie un "cantec de lebada" trist pentru Doroftei! Fara infrangere in cariera de profesionist, "Dorin" a trebuit sa se recunoasca invins in chiar ultima sa confruntare, a 24-a. Cu centura de campion mondial WBC al categoriei usoare pe masa, canadianul Arturo Gatti s-a dovedit prea puternic pentru roman, incheind conturile in repriza a doua. Diferenta de inaltime, favorabila adversarului, si alonja-i superioara s-au dovedit decisive. De asemenea, a contat si pauza mare pe care a avut-o Doroftei de la ultima sa partida. Ritmul inconstant de partide l-a facut sa piarda centura mondiala, din cauza cantarului, in octombrie 2003, in fata panamezului Miguel Callist.

TEAMA. Partida desfasurata in Altantic City era prevazuta pe durata a 12 reprize. Doroftei a inceput destul de timid, reusind sa se apropie rar de Gatti, un pugilist mai inalt si cu o alonja care l-a ajutat foarte mult. "El este favorit, insa voi incerca sa ies cu fruntea sus si sanatos din ring", declara "Mosu" inainte de meci, anuntandu-si in acelasi timp si retragerea, indiferent de deznodamant. Cand mai erau 17 secunde din repriza a doua, un upercut expediat de canadian "a gasit" din plin ficatul romanului, obligandu-l pe Doroftei sa se recunoasca invins. A fost primul KO suferit in intreaga sa cariera, de 20 de ani de box. Medicul galei, Kenneth Remsen, a declarat ca lovitura primita de Doroftei i-a taiat respiratia pugilistului si i-a provocat un spasm stomacal. "S-ar putea chiar sa aiba si o coasta rupta", a spus Remsen.

REGRETE. Arturo Gatti, sustinut puternic de aproape intreaga sala, excluzandu-i pe cei 300 de romani care au patimit pentru "Dorin", si-a pastrat astfel centura de campion mondial WBC la categoria usoara. "La profesionisti am fost un nebun. M-am dus dupa ei, dupa regulile si arbitrii lor, numai ca sa lupt pentru Romania. In 20 de ani nu am cazut niciodata", a declarat Doroftei la final.

BURSA. Referitor la bursa meciului, Doroftei a luat 400.000 de dolari, in timp ce Gatti a incasat 1,8 milioane de dolari. Din acesti bani, romanul nu va ramane decat cu jumatate, restul insemnand impozite si alte plati catre echipa care l-a pregatit.

INVINGATORUL

"Este minunat sa scap de aici mai devreme. Stiam ca are o garda inalta, ca isi tine mainile putin cam sus. Corpul lui era usor descoperit. Cand a cazut in repriza a doua, stiam ca lupta s-a incheiat. Sper sa lupt acum cu Floyd Mayweather Jr. sau cu Paul Spadafora" - Arturo Gatti

INVINSUL

"Eu am pus presiune, mai boxam patru sau cinci reprize in ritmul acesta, iar apoi ar fi scazut ritmul meciului si l-as fi avut in mana. Prin ceea ce am facut in box am deschis usile celor care vin din spate, iar acum ei trebuie sa duca mai departe boxul profesionist romanesc" - Leonard Doroftei

VIITOR

"Am 20 de ani de box si a venit vremea sa ma gandesc la copiii si la familia mea. Cred ca ma retrag" - Leonard Doroftei

SINCERITATE

"M-am protejat la cap, dar am uitat total de ficat. M-a indoit. A fost o lovitura norocoasa, dar una dureroasa" - Leonard Doroftei

MECI ATIPIC

San Francisco Chronicle a calificat meciul disputat in cadrul galei de la Atlantic City drept unul atipic pentru Gatti. "Fara lovituri sangeroase? Fara maini rupte? Fara un final in corzi? Gatti, care si-a fracturat mana dreapta in doua meciuri anterioare, a terminat aceasta intalnire fara sa aiba macar o urma de lovitura. Dorin spusese ca este un boxer mai rapid. El nu a fost insa asa, ratand mai multe lovituri salbatice in prima repriza, inclusiv una pe care a dat-o atat de puternic incat si-a pierdut echilibrul si a cazut cu fata in corzi", a notat cotidianul american.

VINE ACASA

Dupa 6 ani petrecuti in Canada, la Montreal, unde a boxat pentru clubul "Interbox", Leonard Doroftei, care are si cetatenie canadiana, a anuntat ca se intoarce in tara, la sfarsitul lunii august. Un motiv in plus il reprezinta si botezul micutei Vanessa, al treilea copil al familiei Doroftei. Nas va fi cel mai bun prieten al sau, Francisc Vastag, actualul antrenor-coordonator al lotului national de box. Doroftei detine o proprietate in Montreal, pe care a achizitionat-o cu suma de 175.000 de dolari, insa nu se grabeste momentan sa o vanda.
×
Subiecte în articol: sport doroftei gatti