x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Un român în Bosnia

Un român în Bosnia

de Florin Gongu    |    05 Iun 2009   •   00:00
Un român în Bosnia
Sursa foto: Florin Gongu/Jurnalul Naţional

CORESPONDENŢĂ DE LASARAJEVO Unul dintre cele mai necunoscute campionate din Europa este, cu siguranţă, cel din Bosnia Herţegovina. Puţină lume ştie că acolo activează şi un român, Cristian Valentin Muscalu, 19 ani.



La prima vedere, Bosnia Herţegovina nu pare a fi o putere a fotbalului, chiar dacă în ultima vreme a înregistrat un progres evident la nivel de echipă naţională. Cu toate acestea, din campionatul bosniac au plecat o serie de jucători, ce acum sunt adevărate vedete, mai ales în Bundesliga. E suficient să-i amintim aici pe Dzeko şi pe Misimovici, de la noua campioană Wolfsburg, ultimul fiind desemnat şi cel mai bun jucător din Germania, sau Ibisevici (golgeterul din tur al lui Hoffenheim), Spahici (căpitanul lui Schalke) sau pe Pjanic (Lyon).

Tocmai în acest campionat, din iarnă, a apărut şi primul român. Se numeşte Cristian Valentin Muscalu, are 19 ani şi a evoluat până în vară la Slavija Sarajevo, echipă ce a terminat pe locul 2 în clasament, asigurându-şi participarea în Europa League.

"Am început fotbalul la juniorii lui Steaua, unde am activat timp de şapte ani, dar am ales să plec din ţară repede, când aveam 15 ani. Am jucat la tineretul lui Köln, apoi am avut ofertă de la Jiul, cu care nu m-am înţeles, după care m-am dus la St. Truiden, unde am jucat în prima ligă belgiană. De aici m-am transferat la Slavija Sarajevo", povesteşte tânărul bucureştean, care are doar două selecţii la loturile naţionale.

Săptămâna trecută, Slavija a jucat returul finalei Cupei, contra celor de la Sloboda Tuzla, care câştigase în tur cu 2-0. "Ambiţiile au fost mari. Noi suntem echipa ortodocşilor, iar cei din Tuzla sunt musulmani. Am avut o primă mare la câştigarea trofeului", povesteşte Muscalu, care a început meciultitular. Din păcate, n-a jucat decât 20 de minute, pentru că i-a recidivat o accidentare. Dar echipa lui a întors rezultatul şi a câştigat trofeul la penalty-uri.

Acum, fotbalistul român e în discuţii avansate cu Hertha Berlin. Din sezonul următor, el ar putea fi coleg cu Maximilian Nicu.

×
Subiecte în articol: sport