x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Unirea Urziceni – Glasgow Rangers 1-1: Salvatorul Onofraş

Unirea Urziceni – Glasgow Rangers 1-1: Salvatorul Onofraş

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    05 Noi 2009   •   00:00
Unirea Urziceni – Glasgow Rangers 1-1: Salvatorul Onofraş
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Mijlocaşul născut la Iaşi în urmă cu 29 de ani a marcat aseară golul vieţii sale, o torpilă de la 25 de metri direct în vinclu, iar campioana României îşi păstrează intacte şansele de calificare în primăvara europeană.

Au marcat: Onofraş ('88) / McCulloch ('79)
Arbitru: Claus Bo Larsen (Danemarca)
Stadion: "Steaua"
Spectatori: 15.000

După ce în urmă cu două săptămâni şi-a luat destinul în propriile mâini, acel incredibil 4-1 de pe "Ibrox Park" plasând-o într-o poziţie mai mult decât favorabilă în grupă, Unirea Urziceni a avut aseară ocazia să lichideze definitiv conturile măcar cu una dintre adversare. Rangers-ul nu s-a lăsat însă deloc dus la culcare, iar de aici a ieşit un meci spectaculos, presărat cu o sumedenie de ocazii. Numai că, pe rând, Bilaşco, Frunză, Maftei şi Onofraş, intrat în locul accidentatului Tbi Bălan, ori nu au găsit ţinta, ori s-au izbit de zidul numit McGragor.

De partea cealaltă, Whittaker şi Miller nu l-au putut nici ei învinge pe Arlauskis. 0-0 la pauză. La fel de nebună ca şi prima parte a jocului, repriza secundă a adus în schimb şi golurile. Primul a picat însă, din nefericire, în poarta lui Arlauskis, păcălit cu un şut de la distanţă, care a muşcat pământul, al lui McCulloch. Era minutul 79, iar soarta partidei părea peceltuită. Ialomiţenii şi-au amintit însă de pariul pus cu antrenorul lor, au strâns rândurile, iar Onofraş a finalizat cu sânge rece de la 25 de metri, din poziţie centrală, după o pasă primită de la Bilaşco. 1-1, iar Unirea va merge la Stuttgart de pe locul doi în grupă.

DAN PETRESCU E MULŢUMIT
"Mă mulţumeşte rezultatul, având în vedere faptul că am egalat în minutul 88, dar după aspectul jocului, unul în care am avut destule ocazii de a marca, cred că am fi meritat să câştigăm. Oricum, după ce la Glasgow ne-a intrat totul, mă aşteptam ca acum să ne fie mai greu la finalizare, să nu mai încriem cu la fel de mare uşurinţă. Pe de altă parte, nici eu nu mă aşteptam să jucăm atât de bine, mă gândeam că va interveni o scădere în jocul nostru", a spus, după meci, Dan Petrescu.

"Mă bucur că am scos un punct foarte important, deşi am dominat partida şi am avut ocazii mai importante. E foarte bine şi cu acest egal", a declarat la sfârşitul partidei autorul golului Unirii Urziceni, Marius Onofraş.

 

Echipele
Unirea: Arlauskis - Bordeanu, Galamaz, Maftei, Brandan - T. Bălan ('28 Onofraş), Ricardo ('82 Pădureţu), I. Apostol - S. Frunză, Bilaşco, D. Varga ('82 Semedo). Antrenor: Dan Petrescu
Rangers: McGregor - Whittaker, Wilson, Weir, Papac - Naismith, Davis, McCulloch, Thomson ('85 Fleck), Lafferty - Miller ('82 Novo).
Antrenor: Walter Smith

×
Subiecte în articol: sport