x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Upercut în prelungiri

Upercut în prelungiri

de Dragos Stoica    |    08 Dec 2009   •   00:00
Upercut în prelungiri
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact images

Janos Szekely a marcat în cel de-al doilea minut care a urmat expirării timpului regulamentar, "roş-albaştrii" plecând cu trei puncte uriaşe din Bănie după un meci pe care oltenii l-ar fi putut câştiga la fel de bine.



Chiar dacă înaintea jocului una se găsea pe cea de-a şasea poziţie, iar cealaltă pe locul 12, Steaua şi Craiova au oferit aseară în Bănie un spectacol demn de numele ambelor formaţii. "Derby" de tradiţie, indiferent de contextul în care s-au întâlnit cele două echipe, meciul a început abrupt, mai ales că grecul Kapetanos a deschis scorul după numai patru minute, împingând un balon în poarta lui Silviu Lung jr din cinci metri, după o centrare a lui Szekely. Craiova nu resimte şocul, oltenii împing jocul spre buturile lui Zapata, iar egalarea cade repede. În minutul 15, Firţulescu execută un corner de pe stânga, iar Prepeliţă, complet nemarcat, înscrie sec cu capul din şapte metri.

Mai departe, ca la box. Fără gardă, Universitatea şi Steaua s-au aruncat într-un joc la spectacol, fazele curgând la ambele porţi. Gazdele puteau lua conducerea, dar Florin Costea, de două ori, nu l-a putut învinge pe Zapata, iar oaspeţii au avut un gol anulat corect lui Surdu, după un ofsaid la Nicoliţă. După pauză, acelaşi Florin Costea are de încă trei ori golul în vârful ghetei, dar o dată trimite pe lângă, apoi şutul său loveşte bara lui Zapata, pentru ca ultima oară să se izbească de blocajul goalkeeper-ului columbian. Pleşan ridică mănuşa şi reacţionează prin două şuturi care îl întrebuinţează pe Lung, însă decizia finală, cu efect de upercut, vine ca un trăsnet spre finalul celui de-al doilea minut de prelungiri, după ce Szekely înscrie printr-o execuţie neaşteptată din unghi. "Nu meritam să pierdem azi sub nici o formă! Nici nu ne vine să credem cât ghinion am putut avea. Steaua este la al treilea meci în care bate în prelungiri, n-am mai văzut aşa ceva. Din păcate, nouă nu ne mai iese nimic de la meciul cu Vaslui din primăvară, când am ratat participarea în Europa League", a spus la final marcatorul golului Universităţii, Andrei Prepeliţă.

Stoichiţă, în extaz

Golul din cel de-al doilea minut al prelungirilor a aruncat în aer banca de rezerve a oaspeţilor, Mihai Stoichiţă terminând meciul aproape extenuat de tensiune. "A fost o partidă nebună, în care oricare echipă putea câştiga, dar avantajul nostru a fost că am dominat finalul. Puteam marca chiar după reuşita lui Kapetanos şi nu cred că Universitatea ar mai fi avut forţa să revină. Oricum, o realizare este şi faptul că am avut parte de un meci frumos. Aşa cum am anticipat, nici una dintre cele două echipe nu s-a închis, iar aşa au rezultat spaţii deschise, pe care s-a putut juca fotbal. Szekely se află într-un moment de inspiraţie, eu am crezut mereu în el şi i-am dat încredere. Mă bucur că am fost inspirat să-l ţin în poartă pe Zapata. Eu nu sunt adeptul măsurilor dure", a spus Stoichiţă după meci.

"Am avut un ghinion teribil, nu mai ştim ce se întâmplă! Adevărul este că de la meciul pe care l-am pierdut în primăvară cu FC Vaslui şi am ratat calificarea în Europa League nu ne mai iese nimic, parcă suntem blestemaţi"
Andrei Prepeliţă - mijlocaş "U" Craiova

×
Subiecte în articol: sport