x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Urcăm fără Goian?

Urcăm fără Goian?

de Dragos Stoica    |    31 Mai 2008   •   00:00
Urcăm fără Goian?

Fundaşul a resimţit dureri la un tendon pe parcursul antrenamentului de ieri al echipei naţionale, părăsind imediat cantonamentul de la Mogoşoaia pentru a efectua investigaţii amănunţite.

Fundaşul a resimţit dureri la un tendon pe parcursul antrenamentului de ieri al echipei naţionale, părăsind imediat cantonamentul de la Mogoşoaia pentru a efectua investigaţii amănunţite.

 

 

Seria de ghinioane care lovesc echipa naţională pare să nu se mai oprească. După ce Ovidiu Petre şi apoi Daniel Coman au fost nevoiţi să declare forfait pentru turneul final, ieri a venit rîndul lui Dorin Goian să dea emoţii staff-ului tehnic.

 

 

INVESTIGAŢII. Fundaşul Stelei a resimţit dureri la un tendon în timpul unui joc-şcoală susţinut în finalul şedinţei de pregătire de  ieri-dimineaţă de la Mogoşoaia, practic ultimul antrenament al echipei naţionale înaintea testului din această seară, contra reprezentativei Muntenegrului. După ce a primit îngrijiri mai multe minute pe gazon, apărătorul a părăsit baza de lîngă Bucureşti alături de doctorul Pompiliu Popescu, pentru a efectua urgent cîteva investigaţii amănunţite. După cîte se pare însă, accidentarea lui Goian nu a venit din senin, fotbalistul resimţind de mai multe zile o jenă la tendonul în cauză. Cum acestea s-au amplificat la antrenamentul de ieri, jucătorul a solicitat intervenţia cadrelor medicale. Pînă la urmă, Goian a răsuflat uşurat: nu a suferit decît o inflamare a zonelor moi de la călcîi, fără să se pună problema absentării sale de la Euro. Oricum, absenţa sa la meciul din această seară cu Muntenegru este aproape certă.

 

 

DORINŢĂ. În privinţa partidei de diseară, selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că intenţionează să introducă pe gazon o garnitură cît mai apropiată de cea la care se gîndeşte în perspectiva meciului cu Franţa, de la 9 iunie. “Sper să fim sănătoşi după meciul de mâine. Victoria e şi ea importantă. Noi, românii, avem darul ăsta, să desconsiderăm adversarul. Vreau să rulez tot lotul să vedem nivelul la care sîntem. Nu vreau să mă gîndesc la o eventuală înlocuire a lui Goian, sper să nu se pună sub nici o formă această problemă”, a spus Piţurcă.

 

dragos.stoica@jurnalul.ro

 

 

Surprins

 

Selecţionerul României a afirmat că a fost surprins de decizia antrenorului Franţei, Raymond Domenech, de a nu-l opri în lot pe mijlocaşul lui Olympique Lyon, Hatem Ben Arfa. “În general, nu m-au mirat alegerile lui Domenech, deoarece au avut probleme medicale, precum Mexes şi Escude. M-a surprins însă renunţarea la Ben Arfa, care mi se pare un jucător valoros. Oricum, sînt convins că au fost opriţi în lot jucătorii cei mai în formă”, a afirmat Piţurcă, care a mai adăugat că nu poate să tragă prea multe concluzii după amicalul Franţa – Ecuador, scor 2-0. Tehnicianul este de părere că avem totuşi un avantaj, deoarece tricolorii joacă de mult timp împreună: “Italienii, francezii şi mai ales olandezii ne cunosc foarte bine. Nu numai noi îi studiem pe ei, ci şi ei pe noi”.

 

 

 

Premieră la nivelul echipelor naţionale de fotbal

 

 

Partida României din această seară cu Muntenegru este prima întîlnire dintre echipele naţionale din cele două ţări. Ieri, la sosirea pe Aeroportul “Henri Coandă” din Otopeni, preşedintele federaţiei din Muntenegru, Dejan Savicevici, a declarat: “România are o echipă bună. Este într-o grupă grea la Euro, dar are jucători valoroşi, care pot decide o partidă şi cu siguranţă pot spera să treacă de grupe. De ce să nu se califice mai departe? La fiecare turneu final sînt surprize, cel mai bun exemplu fiind reprezentativa Greciei în 2004. Din echipa României nu îi ştiu decît pe jucătorii care evoluează în Italia, Mutu şi Chivu”, a spus fostul jucător al lui AC Milan.

×
Subiecte în articol: sport