x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Valerenga are probleme de lot

Valerenga are probleme de lot

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    14 Sep 2005   •   00:00
Valerenga are probleme de lot

Delegatia campioanei Romaniei va pleca spre capitala Norvegiei in aceasta dimineata, la ora 11:00, de pe Aeroportul Baneasa. Stelistii ajung la Oslo intr-o perioada in care intre clubul Valerenga si Federatia Norvegiana de Fotbal a izbucnit un conflict de proportii.

PROBLEME. Forul respectiv a refuzat adversarei "ros-albastrilor" solicitarea de reprogramare a confruntarii de aseara, cu Fredrikstad, din cadrul etapei a 20-a a campionatului norvegian. Cum discutiile dintre conducerea celor de la Valerenga si federatie nu au adus nimic nou, echipa lui Kjetil Rekdall a fost nevoita sa joace aseara meciul cu Fredrisktad. Antrenorul norvegian se confrunta si cu mari probleme de lot, in ciuda revenirii atacantului Tore Andre Flo. Colegul acestuia din avanposturi, internationalul Steffen Iversen, este suspendat, la fel ca si stoperul Kjetil Waehler si mijlocasul ofensiv Ardijan Gashi. De asemenea, capitanul Tom Henning Hovi si mijlocasul brazilian Freddy Dos Santos s-au accidentat in ultima etapa de campionat si sunt incerti pentru confruntarea cu Steaua.

STEAUA. In aceasta seara, de la ora 20:30, antrenorul Oleg Protasov (foto) va conduce antrenamentul oficial pe stadionul "Ulevaal", arena pe care isi disputa meciurile si echipa nationala a Norvegiei. Capitanul Stelei, Mirel Radoi, s-a aratat ieri surprins de informatia conform careia ar fi dorit de vicecampioana Europei, AC Milan. "Nu stiu de nici o oferta de la AC Milan. Ca de obicei, presa italiana face speculatii. Mie nu mi-a comunicat nimeni nimic", a spus jucatorul "ros-albastrilor". Joi seara, Nicolae Dica va fi singurul absent din echipa lui Protasov, el ispasindu-si ultima etapa de suspendare. (Florin Gongu, Mihai Igirosanu)

INITIATIVA
Cotidianul electronic Onlinesport.ro a publicat ieri o scrisoare deschisa catre presedintele UEFA, suedezul Lennart Johansson, prin care solicita probele in urma carora s-a luat decizia de suspendare a stadionului "Steaua", pe motive de rasism. "Suspendarea nu a fost decisa pe baza unor audieri serioase si nici pe baza rapoartelor de joc. Totul a fost facut dupa ureche, la presiunile unor persoane particulare si din dezinformarile aparute in presa vest-europeana", se noteaza in scrisoare. "In numele a zeci de mii de iubitori de sport din Romania, dorim motivatia oficiala pe baza careia a fost luata decizia suspendarii terenului Stelei. Daca nu o aveti, credem ca decizia UEFA este ilegala si solicitam anularea ei din lipsa de dovezi. In loc sa dati verdicte de rasism, ii puteti schimba pe seful FRF, Mircea Sandu, precum si pe presedintele Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir, persoane care de ani de zile stau pe scaune calde, nu au nici vointa si nici stiinta de buni manageri pentru a dezvolta fotbalul in Romania", scrie in protestul ce va ajunge si la publicatiile celebre Daily Telegraph si The Sun.

×
Subiecte în articol: sport