x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Varză “à la Cluj”

Varză “à la Cluj”

de Daniel Stan    |    24 Feb 2008   •   00:00
Varză “à la Cluj”


Problemele din perioada de pregătire a trupei lui Mircea Rednic au continuat şi aseară, alb-vişiniii cedând lamentabil în faţa propriilor suporteri, scor 1-2, deşi au jucat o jumătate de oră cu om în plus.

RAPID – “U” CLUJ  - Giuleştenii s-au făcut de râs


Problemele din perioada de pregătire a trupei lui Mircea Rednic au continuat şi aseară, alb-vişiniii cedând lamentabil în faţa propriilor suporteri, scor 1-2, deşi au jucat o jumătate de oră cu om în plus.

În drumul spre Liga Campionilor, Rapidul a deraiat în faţa ultimei clasate, care aseară a bifat al doilea succes în acest campionat, după ce în prima parte a sezonului reuşise să învingă Steaua pe teren propriu cu acelaşi scor, 2-1.

 

CURAJ. Giuleştiul s-a încins cu două ore înainte de start, când fanii celor două echipe s-au încăierat în apropierea stadionului, cinci suporteri clujeni fiind arestaţi, iar unul ajungând la spital, cu capul spart. Pe teren, Rapid a lăsat impresia că stăpâneşte jocul, însă totul a fost fals, clujenii, bine aşezaţi în teren de antrenorul debutant Alpar Meszaroş, neluând în calcul diferenţa din clasament. Cu poarta ferecată de excelentul belgian Merlier, “U” a lovit pe contraatac, prin fostul rapidist Bundea (’20), care l-a învins pe Dani Coman după o acţiune a lui Goga. Giuleştenii au egalat cu şansă, după ce goalkeeperul clujean a parat penalty-ul executat de Emil Dică, iar Pancu a reluat sub bară (’34).

 

FALIMENT. Suflarea vişinie nu se gândea la alt deznodămând în afară de cele trei puncte, mai ales după eliminarea stupidă a lui Băd (’63), pentru un cot în figură aplicat lui Săpunaru. Numai că Meszaroş s-a dovedit mai inspirat şi a “betonat” jumătatea proprie. A fost ajutat şi de schimbarea falimentară a lui Mircea Rednic, care l-a scos pe Maftei şi l-a introdus, absolut inutil, pe Despotovici. Rămas fără om de marcaj, Goga a profitat, s-a distrat cu rigizii Marius Constantin şi Săpunaru şi a marcat pentru 2-1 (’82). Până la final nu au mai fost decât apostrofări ale fanilor rapidişti şi, după ultimul fluier, bucuria clujeană şi tristeţea unei trupe care visează la Liga Campionilor.

 

ALB ŞI NEGRU. “O seară frumoasă. Este un nou început pentru noi şi această victorie ne dă speranţe pentru viitor. Sperăm cu toţii să evităm retrogradarea”, a declarat antrenorul lui “U”, Alpar Meszaroş. Principalul finanţator al Rapidului, George Copos, era supărat la final: “Au fost peste noi şi îi felicit pentru această victorie. Nu ne-am pregătit bine psihic, şi asta s-a văzut după golul de 2-1. Nu mă simt bine deloc, dar am încredere în Mircea Rednic că va face reparaţiile necesare pentru următoarele meciuri. La fel, şi în jucători”.

 

×
Subiecte în articol: sport