x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Verdict: calificarea se joacă!

Verdict: calificarea se joacă!

de Marius Mihalcea    |    30 Iul 2009   •   00:00
Verdict: calificarea se joacă!
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Trupa lui Neluţu Sabău a obţinut aseară un egal nesperat în fieful deţinătoarei Cupei UEFA, însă accederea în play-off-ul Ligii Campionilor se va decide peste o săptămână, pe Bega.



La modul în care a început partida, cu Şahtior atacând în valuri şi ratând ocazie după ocazie, prin Fernandinho ('3), Luiz Adriano ('5), Srna ('9) şi din nou Luiz Adriano ('12), se părea că Timişoara va avea la Doneţk soarta porcului la Crăciun. Nu s-a întâmplat însă aşa, pentru că la prima incursiune mai de Doamne-ajută a elevilor lui Sabău în jumătatea adversă de teren Parks s-a ţinut bine pe picioare, a centrat în faţa porţii, iar Gigel Bucur a deschis scorul: 0-1. Căzut împotriva cursului jocului, golul le-a şubrezit luciditatea câş­ti­gă­torilor ultimei Cupe UEFA, astfel că Timişoara a intrat la cabine în avantaj. Experienţa căpătată în zeci de ani într-ale antrenoratului l-a determinat pe Mircea Lucescu să mute la pauză: Gladki în locul lui Şevciuk şi "barcelonezul" Cigrinski în locul lui Ischenko. Urmarea? Presiunea la poarta lui Pantilimon s-a accentuat, iar după ce Luiz Adriano a luat la ţintă transversala bănăţenilor ('51) Gladki a restabilit egalitatea ('61): 1-1. Dar nebunia a continuat, astfel că, după ce Jadson l-a imitat pe Luiz Adriano, nimerind bara porţii lui Pantilimon ('68), Gigel Bucur a readus-o pe Poli în avantaj: 1-2 ('80). Ultimele minute ale jocului i-a găsit pe vicecampionii României apărându-se, fără succes însă, Fernandinho suprinzându-l pe Pantilimon cu un şut de la distanţă: 2-2, scor final.

Sabău, ponderat
Egalul scos pe terenul grupării pregătite de fostul său profesor de la Dinamo, Brescia şi de la Rapid, Mircea Lucescu, nu l-a entuziasmat peste măsură pe Neluţu Sabău. "E un rezultat bun, dar în returul de la Timişoara noi vom pleca tot cu şansa a doua. Şahtior are jucători de mare valoare, mă bucur pentru această remiză, însă cel mai realist obiectiv pentru noi a rămas calificarea în grupele Europa League", a declarat "Moţul". Altfel, Mircea Lucescu, care ieri a împlinit 64 de ani, nu a stat aseară pe banca ucrainenilor, el neprimind acceptul medicilor care l-au operat după cele trei atacuri de cord suferite în Elveţia. Il Luce a ţinut însă în permanenţă legătura prin telefon cu secundul său, Alexandru Spiridon.

Bănăţenii riscă iar depunctarea?

Formaţia de pe malul Begăi nu i-a plătit suma de 185.000 de euro lui Claudio Zambon pentru faptul că a folosit ilegal culorile şi însemnele lui "Poli", riscând acum o nouă depunctare sau chiar retrogradarea Timişoara e sortită să nu aibă parte de linişte! După ce anul trecut a evoluat aproape tot sezonul cu o penalizare de şase puncte, primite înapoi de la FIFA după terminarea campionatului, bănăţenii au ajuns iar pe masa Comisiei de disciplină a forului mondial. Deţinătorul palmaresului lui "Poli" Timişoara, italianul Claudio Zambon, a reclamat faptul că nu i s-a achitat suma de 185.000 de euro, bani care reprezintă taxa impusă de FIFA pentru faptul că gruparea patronată de Marian Iancu a folosit ilegal culorile şi însemnele lui "Poli" în sezonul 2007-2008. FIFA a trimis o adresă şi la sediul FRF, lucru certificat de referentul Dan Cristea. "A venit o hârtie la data de 28 iulie cu numărul contului în care trebuie să vireze banii. Sper să nu fie atât de inconştienţi încât să nu plă­teas­că", a declarat Cristea, în timp ce Gheor­ghe Chivorchian, preşedintele timişorenilor, aflat la Doneţk, a refuzat să comenteze până la revenirea în ţară.

"Ei au să-mi dea aproape 200.000 de euro. Nu ştiu exact suma, dar banii sunt pentru că au folosit tricourile cu însemnele care nu le aparţin în sezonul 2007-2008. Săptămâna trecută am venit în România şi am aflat de această adresă. Nici măcar nu am avut chef de o discuţie în contradictoriu cu Timişoara", a declarat Zambon. (Dragoş Stoica)

×
Subiecte în articol: sport Şahtior - fc timiŞoara 2-2