x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vfb Stuttgart – Unirea Urziceni: Meciul ultimului deceniu

Vfb Stuttgart – Unirea Urziceni: Meciul ultimului deceniu

de Dragos Stoica    |    09 Dec 2009   •   00:00
Vfb Stuttgart – Unirea Urziceni: Meciul ultimului deceniu
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

• CORESPONENŢĂ DE LA STUTTGART • Cel mai important meci al unei echipe de club româneşti în Liga Campionilor în ultimii zece ani nu-i prinde foarte bine pe ialomiţeni. Ricardo şi Galamaz sunt incerţi, iar Maftei este suspendat.

Cu numai 24 de ore înaintea partidei cu VfB, care ar putea consfinţi o calificare istorică a Unirii Urziceni în primăvara Ligii Campionilor, Dan Petrescu n-are deloc motive de bucurie. Grijile tehnicianului vin din faptul că sistemul defensiv pe care intenţiona să-l pună în faţa atacanţilor germani ar putea fi văduvit de prezenţa a încă doi jucători capitali pentru ialomiţeni.

Dacă lipsa lui Maftei, care a făcut totuşi deplasarea în Germania, este sigură, ex-rapidistul fiind suspendat, ultimele nume înscrise pe lista accidentaţilor sunt Ricardo şi Galamaz. Lovit la Piatra Neamţ, Ricardo nu s-a pregătit deloc în ultimele zile, şansele sale de a prinde echipa urmând să fie analizate chiar azi, înainte de meci. În ceea ce-l priveşte pe Galamaz, acesta are o problemă mai veche, puternicul apărător evoluând în ultima perioadă cu infiltraţii. Cu toate acestea, Galamaz n-a mai putut strânge din dinţi la antrenamentul de luni seară de la Urziceni, jucătorul părăsind terenul la jumătatea şedinţei de pregătire, din cauza unei pubalgii care îl supără de mai multă vreme. Ieri dimineaţă, la plecarea de pe Otopeni, Galamaz părea însă destul de încrezător în şansele de refacere, fiind decis să apeleze din nou la infiltraţii cu novocaină pentru a putea fi pe teren cu Stuttgart. O decizie finală trebuia să fie luată după antrenamentul oficial de aseară de pe "Mercedes Benz Arena", în funcţie de cum urma să se prezinte fotbalistul.

PLANURILE NEMŢILOR
Noul antrenor al lui Stuttgart, Christian Gross, şi-a enunţat planurile: "Trebuie să acţionăm compact de la început, să arătăm clar ce dorim. Jucătorii trebuie să fie concentraţi pe scopul lor, aşa cum sunt şi eu. Vreau pasiune, agresivitate şi curaj. Primul contact cu echipa a fost pozitiv. Am făcut un antrenament intensiv de o oră, în care fiecare jucător a vrut să arate ce poate. Când jucătorii comunică între ei, conferă echipei vitalitate".

Atmosferă relaxată
De-a lungul drumului, toţi jucătorii Unirii au părut extrem de destinşi, în pofida mizei din partida programată în această seară. Puşi mereu pe glume între ei, foarte comunicativi şi modeşti, fotbaliştii lui Dan Petrescu au dat senzaţia celor care i-au însoţit ieri că formează într-adevăr un grup unit şi foarte puternic. Pe toată durata zborului, Arlauskis a urmărit filme pe laptop, Dinu Todoran a ascultat muzică la mp3, în timp ce Sorin Frunză a făcut revista întregii prese de ieri. Alături de ialomiţeni au mai călătorit "secundul" echipei naţionale, Ştefan Iovan, precum şi Ilie Dumitrescu şi Vasile Şiman, toţi invitaţi ai echipei campioane.

Cer închis, ploaie slabă
Delegaţia Unirii a ajuns ieri la Stuttgart după un zbor care a durat fix două ore. La sosirea în Germania, campioana României n-a fost aşteptată decât de presa din ţară, precum şi de câţiva microbişti nemţi, mari amatori de autografe. În charterul care i-a dus la destinaţie pe elevii lui Dan Petrescu s-au mai aflat câteva din soţiile şi prietenele jucătorilor, impresari, politicieni, ziarişti şi suporteri ai formaţiei din Urziceni. Vremea găsită la Stuttgart este mai proastă decât cea lăsată în urmă la Bucureşti. Cerul este închis, periodic cad reprize de ploaie mocănească, iar temperatura nu depăşeşte cinci grade la mijlocul amiezii. Conform specialiştilor, aceeaşi imagine se va păstra şi azi, estimându-se că la ora începerii meciului nu vor fi mai mult de 2-3 grade Celsius.

Probleme cu Galamaz
Una din marile probleme cu care se confruntă Dan Petrescu înaintea meciului din această seară este accidentarea căpitanului George Galamaz . "Doctorul mi-a spus că are 25% şanse să fie recuperat, iar eu când aud astfel de procente îmi dau seama că nu va juca. Galamaz este jucătorul care nu a lipsit niciodată de la un meci important, poate decât la cel cu Steaua de sezonul trecut", a comentat managerul general al Unirii, Mihai Stoica. Un absent cert va fi Vasile Maftei, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

"Nu cred că pleacă Dan!"
Zvonurile legate de o posibilă plecare a lui Dan Petrescu în această iarnă îi îngrijorează pe jucătorii Unirii. "Eu nu cred că vrea să plece Dan Petrescu. La Urziceni are un grup, o echipă, suntem cu maximum de puncte în campionat, ne-am atins obiectivul în grupele Ligii Campionilor şi atunci nu văd unde ar putea să plece", a declarat Marius Bilaşco. Altfel, căpitanul George Galamaz a spus: "Mergem acolo la victorie, aşa tratăm fiecare meci. Nu ne temem de ei, suntem pregătiţi pentru acest joc crucial. Avem tot respectul pentru cei de la Stuttgart, dar cred că suntem cel puţin la fel de buni ca ei".

×
Subiecte în articol: sport