x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Viata de copil a lui Octavian Morariu

Viata de copil a lui Octavian Morariu

12 Ian 2005   •   00:00

Dupa ce Ion Tiriac si-a incheiat anul trecut mandatul de presedinte al Comitetului Olimpic Roman, destinele miscarii olimpice au fost preluate de Octavian Morariu.

OVIDIU NEDELCU

INTERESANT. Octavian Morariu a avut o copilarie frumoasa, de care acum isi aduce aminte cu placere
Copilaria noului lider al forului olimpic este legata de localitatea Cuciulata, care alaturi de alte cinci sate alcatuieste comuna Hoghiz, din apropierea Brasovului.

"TARAN". In urma cu 30 de ani, fostul rugbyst nu era altfel decat copiii celorlalti sateni din Cuciulata: "Ma ocupam de treburile casei, de animale. Aveam de toate: porci, bivoli, cai, oi si pasari. Eram un mic taran. Am niste amintiri formidabile de la Cuciulata si il mai am pe Paul Creitaru, un var de-al meu. E singura mea ruda de acolo", povesteste Morariu.

"ARHEOLOG". Liderul de azi al COSR si-a amintit si despre una dintre persoanele care i-au marcat copilaria, parintele Gheorghe Morar, bunicul sau. Acesta era un mare pasionat de istorie si arheologie, iar copilul Morariu il insotea aproape peste tot. "Am descoperit un castru roman, construit pe o asezare dacica. Multe dintre piesele pe care le-a gasit bunicul sunt expuse acum la Muzeul de Etnografie din Fagaras", spune Morariu. "Primeam cate 10-25 de lei de la bunicul pentru o zi de munca", isi aminteste Paul Creitaru, aflat si el printre membrii micutei echipe de cercetatori condusa de parintele Morar. Octavian Morariu a descins ultima data la Cuciulata in 1998. Cand bunicii sai s-au mutat la Breaza, in 1974, nepotului parintelui Gheorghe Morar nu i-au mai fost asa de dragi meleagurile prahovene.

"ACCIDENT", PRIETENUL DIN COPILARIE
La 10 ani, Octavian Morariu incepuse deja sa joace rugby, la juniorii Grivitei Rosii Bucuresti, dar cand venea in vacante la Cuciulata tenisul si in special calaria erau printre preocuparile sale favorite. "Jucam tenis cu maiuri de lemn. Octavian se descurca foarte bine si pe spatii restranse. La el am vazut prima minge Dunlop pe vremea aia. Ii placeau foarte mult si animalele. Cel mai atasat era de cai. Preferatii lui erau un armasar semigreu de la complexul din Homorod si un lipitan pe care-l cheama Accident", relateaza Creitaru.
×
Subiecte în articol: sport morariu