x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Victorie dramatica pentru Steaua

Victorie dramatica pentru Steaua

16 Ian 2005   •   00:00

Sub privirile presedintelui Romaniei, Traian Basescu, prezent in tribuna oficiala a patinoarului "Mihai Flamaropol", HC Steaua a castigat Cupa Romaniei la hochei pe gheata in fata rivalei traditionale, SC Miercurea Ciuc.

SPECTATORI DE LUX. Monica Rosu, Traian Basescu, Catalina Ponor, Octavian Morariu (de la stanga la dreapta) au fost ieri la Patinoarul din Complexul Lia Manoliu
SPECTATORI. In fata a peste 2.000 de spectatori, printre care si 50 de suporteri "ciucani", elevii lui Marius Gliga s-au impus cu 4-3, gratie "golului de aur" marcat in prelungiri de ucraineanul Igor Andrusenko, dupa o partida superba, cu rasturnari de scor si cu un ritm sustinut. Alaturi de seful statului, finala Cupei Romaniei a fost urmarita la fata locului si de catre lotul national feminin de gimnastica, in frunte cu antrenorii Mariana Bitang si Octavian Belu. De altfel, simbolic, Catalina Ponor a dat startul partidei. Inaintea meciului, a fost intonat imnul national de catre solista Monica Anghel.

DRAMATISM. Dupa o prima repriza destul de linistita, jocul dintre bucuresteni si "ciucani" s-a transformat intr-un veritabil spectacol. In doar 7 minute din repriza secunda, scorul a devenit 2-2, dupa ce harghitenii facusera 2-0, prin Erwin Moldovan si Kosa. Gazdele au revenit incredibil, gratie reusitelor lui Adorjan si Lupascu, iar pana la finalul reprizei au preluat si conducerea, prin Emilianenko. Oaspetii au inceput mai bine si ultima parte a disputei, Moldovan egaland dupa o actiune personala de efect. Cele 60 de minute regulamentare s-au incheiat, astfel, 3 - 3, dar Steaua a izbutit "golul de aur", dupa mai putin de doua minute din prelungiri, prin Andrusenko. De remarcat ca, in ultima repriza, SC Miercurea Ciuc a avut doua goluri anulate, la cel de-al doilea harghitenii protestand vehement fata de decizia arbitrului Molnar.

FESTIVITATE
Lovitura de incepere a partidei a fost data de dubla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, care a intrat pe gheata alaturi de una dintre componentele echipei nationale feminine de hochei a Romaniei, Irina Pana, ambele sportive fiind imbracate cu cate un tricou al echipei nationale de hochei. "Presedintele Traian Basescu a refuzat sa ofere cupa echipei castigatoare. Mi-a spus ca «oamenii de sport trebuie sa fie in mijlocul sportivilor»", a declarat la sfarsitul finalei secretarul general al FRHG, Eduard Pana. Seful statului s-a intretinut in a doua pauza cu gimnastele, pe care le-a felicitat pentru succesul de la Olimpiada si alaturi de care s-a fotografiat. La meci a fost prezent si presedintele Federatiei de handball, Cristian Gatu, care a urmarit prelungirile din spatele portii steliste.

×
Subiecte în articol: sport