x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Victorie fără luciu

Victorie fără luciu

de Dragos Stoica    |    02 Noi 2009   •   00:00
Victorie fără luciu
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Surdu a marcat unicul gol şi a ratat majorarea scorului, în timp ce pe final Bourceanu a avut egalarea în vârful ghetei, trimiţând mingea în transversală. Atmosferă, 25.000 de oameni în tribune şi multă dorinţă de a învinge Steaua. Aşa a arătat ieri Stadionul Dan Păltinişan, dar spectacolul s-a încăpăţânat să rămână numai în tribune. Pe gazon, cei 22 de actori s-au întrecut într-o demonstraţie de inestetică a fotbalului, cu precădere în primele 45 de minute, când lufturile, pasele aiurea şi execuţiile de începători s-au succedat cu repeziciune.



Forţat din nou să improvizeze, Stoichiţă i-a aruncat în faţă pe Dayro Moreno şi Romeo Surdu, de fapt nici unul dintre ei fiind vârf de meserie. Lipsa unui om de careu s-a văzut în jocul Stelei, iar apărătorii gazdelor n-au avut probleme în a anihila timidele eforturi ofensive ale "roş-albaştrilor". În partea cealaltă, veteranul Petre Marin a intrat pe partea dreaptă, iar Rada a ocupat locul din stânga apărării, în timp ce în centrul liniei de mijloc au apărut Pleşan şi Ovidiu Petre. Cum în faţa acestora se găseau Alexa şi Bourceanu, a rezultat un joc de luptă cu scrâşnete de oase, golul venind după o sclipire a lui Dayro Moreno, care a şutat cu pământul de la 20 de metri, Pantilimon n-a putut reţine, iar Surdu a înscris din alunecare. Înger de moment, acelaşi Surdu era să fie însă şi demon pentru "militari", ratând în minutul 87, după ce a scăpat singur de la centrul terenului, pentru ca apoi bănăţenii să treacă de două ori milimetric pe lângă egalare. Până la urmă, victorie cu noroc pentru trupa din Ghencea, dar hazardul şi mediocritatea au fost caracteristicile de bază ale derby-ului etapei.

Stoichiţă, consumat
Finalul partidei l-a găsit extrem de epuizat pe Mihai Stoichiţă, tehnicianul Stelei trăind ultimele minute la intensitate maximă: "A fost foarte greu. Ambele echipe au făcut o mare risipă de energie, dar cred că am meritat să învingem, deoarece am jucat mai elaborat decât Timişoara. Am ţinut jocul sus, am fost mereu în pressing, deci cred că ne-am impus tactica şi nu i-am lăsat să joace. Am făcut însă şi meciuri mai bune decât acesta. Important este că ne menţinem în faţă, chiar dacă văd că suntem priviţi ca outsideri la câştigarea titlului".

Bourceanu, acuzat

Patronul timişorenilor, Marian Iancu, a afirmat după partidă că diferenţa dintre cele două echipe a fost făcută de greşeala lui Pantilimon, care a scăpat în faţă şutul lui Dayro Moreno, permiţându-i lui Surdu să marcheze. "Nu am să-l dojenesc, pentru că greşeala lui este una absolut omenească. În schimb, sunt teribil de supărat pe Bourceanu, care a avut o intrare absolut stupidă în final, pentru care a meritat cartonaşul roşu. Sunt foarte supărat că nu va putea evolua în următoarele două meciuri", a declarat Iancu.

×
Subiecte în articol: sport