x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vis spulberat

Vis spulberat

01 Noi 2004   •   00:00

Sambata seara, in impresionantul "Palau Blau-Grana" din Barcelona, sperantele celor de la HCM Constanta la o calificare in optimile de finala ale Ligii Campionilor au murit. Cu doar doua puncte dupa patru etape, elevii lui Aiham Omer sunt obligati sa invinga acasa pe Pick Szeged, dar sa astepte si un joc favorabil al rezultatelor.

Liga campionilor - HCM Constanta, carne de tun la Barcelona

MIHAI IGIROSANU

Click pentru a mari imaginea
IN ZADAR. Constanteanul Florin Nicolae (dreapta) a fost prea mic in fata puternicului Tomas
Dupa un prim sfert de ora in care au lasat impresia ca pot face fata puternicului adversar, "marinarii" au trait o seara de cosmar.

DIFERENTA. Ecuatia intalnirii se rezolvase inca de la pauza, cand spaniolii conduceau cu 18-10. Biciuti de pe margine de antrenorul Xepsco Espar, a carui soarta depindea de rezultatul acestui joc, catalanii au fortat atat cat a fost nevoie. De partea cealalta, in pofida serii foarte bune prinse de play-maker-ul Stavrositu, constantenii n-au avut valoarea si tupeul necesar pentru a produce bomba.

SPERANTE. In urma infrangerii din Spania, HCM ocupa ultimul loc in grupa A, cu doua puncte. Pe 6 noiembrie, la Constanta, va sosi liderul grupei, Pick Szeged, care are 7 puncte si este deja calificata in optimi, dupa victoria de sambata, 25-18, cu Vardar, de pe tern propriu. "Pe hartie se mai poate, dar eu nu cred in miracole. Acesta e nivelul echipei de acum, poate in viitor o sa mai capatam experienta", a declarat Nicusor Constantinescu, presedintele CA al gruparii constantene.

ROMANI. Daca HCM este aproape de eliminare, handbalul romanesc mai are trei reprezentante in competitiile europene. Sambata viitoare, la Buzau, in turul 3 al Cupei EHF, Dinamo Baumit va primi replica echipei elene Filippos Verias. In "Challenge Cup", sambata si duminica, la Ploiesti, vor avea loc ambele tururi dintre echipa locala, Uztel, si Fram Reykjavik, iar la Baia Mare, cele dintre HC Minaur si Politehnic Donetk.
CONTESTARE
Desi au subliniat diferenta de valoare si experienta care a existat in favoarea celor de la FC Barcelona, conducatorii clubului constantean au criticat si arbitrajul de la meciul de sambata. "Am jucat doar 15 minute, ne-am batut cu ei de la egal la egal, dupa care am cazut din punct de vedere fizic. Eu consider ca si arbitrajul a avut un rol important si chiar hotarator in prima repriza, pentru ca i-a ajutat pe spanioli sa se distanteze la sase goluri diferenta. De acolo, dupa acel moment, le-a fost mult mai usor pana la finalul jocului", au reclamat oficialii constanteni.
DERBY
Sambata, in etapa a IX-a a Ligii Nationale masculine, Dinamo a castigat derby-ul cu Steaua, scor 28-21. Presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu a trait meciul la maxima intensitate, bucurandu-se la final ca un copil pentru victoria alb-rosiilor. "Speram ca acest succes sa fie de bun augur in perspectiva meciului din turul 3 al Cupei EHF, de la 6 noiembrie, de la Buzau, unde vom intalni echipa greaca Filippos Verias", a declarat directorul de imagine, Mircea Copaci.
×
Subiecte în articol: sport