x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Zenit a cîştigat Cupa UEFA (video)

Zenit a cîştigat Cupa UEFA (video)

15 Mai 2008   •   00:00
Zenit a cîştigat Cupa UEFA (video)

Campioana Rusiei, Zenit Sankt Petesburg, este noua deţinătoare a Cupei UEFA. Aseară, în finala competiţiei, care a avut loc în Anglia, la Manchester, formaţia antrenată de olandezul Dick Advoocat a învins echipa scoţiană Glasgow Rangers cu scorul de 2-0 prin golurile înscrise de Denisov (’72-foto stînga) şi Zyrianov (’90+4).

Campioana Rusiei, Zenit Sankt Petesburg, este noua deţinătoare a Cupei UEFA. Aseară, în finala competiţiei, care a avut loc în Anglia, la Manchester, formaţia antrenată de olandezul Dick Advoocat a învins echipa scoţiană Glasgow Rangers cu scorul de 2-0 prin golurile înscrise de Denisov (’72-foto stînga) şi Zyrianov (’90+4). Pentru acest triumf, fiecare jucător al lui Zenit va fi recompensat cu cîte un milion de euro.





ECHIPELE

ZENIT: Malafeev - Anyukov, Krizanac, Shirokov, Sirl - Zyrianov, Tymoschuk, Denisov - Fayzulin, Arshavin - Fatih Tekke. Antrenor: Dick Advocaat

RANGERS: N. Alexander - Broadfoot, Weir, Carlos Cuellar, Papac - Hemdani - Whittaker, Ferguson, Thomson, Davis - Darcheville. Antrenor: Walter Smith

ARBITRI
Peter Frojdfeldt - Stefan Wittberg, Henrik Andren (toti din Suedia)

Zenit este sustinuta la Manchester de circa 20.000 de fani, in timp ce Rangers are alaturi de ea nu mai putin de 100.000 de suporteri, care au facut deplasarea in Anglia desi multi dintre ei nu au avut loc in incinta stadionului.
In tribune sint 14.000 de rusi si 32.000 de fani ai lui Rangers.
Daca Zenit va cistiga trofeul, fiecare jucator al lui Dick Advocaat va primi o prima-record de 1.000.000 de euro.


Min. 1: Arbitrul a fluierat startul partidei.
Min. 4: Prima ocazie a meciului ii apartine lui Zenit prin Arshavin, care a sutat in plasa laterala din pozitie favorabila;
Min. 7. Scotienii au ripostat prin Darcheville, insa pasa acestuia la intilnire, in careul lui Zenit, a fost interceptata de fundasii echipei ruse.
Zenit are initiativa si este mai periculoasa. Rusii isi mai trec in cont o ocazie de gol.
Min. 28: Anyukov a sutat de la circa 24 de metri iar Alexander a retinut cu dificultate, in doi timpi;
Glasgow Rangers prefera sa se apere, astfel ca Malafeev nu se intrebuinteaza mai deloc.
Min. 45: Arbitrul a pus capat primei reprize.


Min. 46: A inceput repriza a doua. La pauza, in cele doua echipe nu a survenit nici o modificare.
Min. 64: Ocazie imensa pentru Zenit! Arshavin a scapat pe contraatac, l-a driblat pe Alexander, insa mingea trimisa spre poarta goala de atacantul rus a fost scoasa de pe linie de un fundas scotian.
Min.72: ZENIT DESCHIDE SCORUL!!!! DENISOV L-A INVINS PE ALEXANDER. Scotienii mai au la dispozitie doar 20 de minute, cu tot cu prelungiri, pentru a egala.
Min. 90+4: Zyrianov a pus capat finalei, inscriind cel de-al doilea gol al lui Zenit, care a cucerit astfel trofeul!

×
Subiecte în articol: sport zenit